همزمان با آغاز هفته سلامت گوارش در سراسر کشور
کنفرانس تغذیه، گوارش و سلامتی در بیمارستان شریعتی برگزار شد
متخصصان به مناسبت هفته جهانی سلامت گوارش، آخرین دستاوردها درزمینهٔ تغذیه سالم را در کنفرانس تغذیه گوارش و سلامتی ارائه کردند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شریعتی، این کنفرانس پنجشنبه 30 اردیبهشت 95 با حضور متخصصان این رشته و علاقهمندان در تالار شهید پیرویان بیمارستان شریعتی برگزار شد.
در این کنفرانس دکتر اکرم پور شمس فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد و دبیر علمی کنفرانس درباره تغذیه و ارتباط آن با سرطان، دکتر گنجی فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد از دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره بیماریهای دستگاه گوارش ازجمله سیلیاک و عدم تحمل برخی غذاها، دکتر شیما جزایری دکترای تغذیه درباره الگوی غذای سالم و دکتر ناصری مقدم فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد سخنرانی کردند و دکتر میر ناصری فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد ریاست همایش را بر عهده داشت.
دبیر علمی این همایش به نگرش نادرست مردم درباره تغذیه و غذا خوردن، همچنین به بررسی یک استاد دانشگاه و متخصص علوم رفتاری در یک سال گذشته در مناطق مختلف تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس این بررسی ۶۵ درصد افراد خوردن را تفریح و سرگرمی میدانند.
وی با تأکید بر اینکه رضایتمندی با تفریح و سرگرمی فرق دارد، گفت: باید نگاهمان را به غذا و غذا خوردن عوض کنیم. رضایتمندی از غذا با تفریح فرق دارد و این موضوع لازم به یادآوری مکرر است که نمیتوانیم هر چیز بخوریم و نمی توانیم هر مقدار بخوریم.
دکتر پور شمس با تأکید بر اینکه برای ایجاد رفتار تغذیهای در جامعه ابتدا لازم است نگرش افراد را به غذا خوردن اصلاح کنیم، افزود: اغلب مردم دانش کافی درباره مواد غذایی مضر را دارند اما نگرششان تغییر نکرده است. بررسیها نشان داده تنها 25 تا 30 درصد مردم میتوانند از دانش خود برای تغییر رفتار استفاده کنند. ازاینرو باید برنامه عملی درباره تغذیه سالم به مردم ارائه دهیم.
وی همچنین گفت: در ارتباط با بیمارانی که میپرسند چه باید بخوریم بهترین پاسخ را توضیح درباره چه نباید بخوریم و چگونه بخوریم عنوان کرد.
وی در توضیح عوامل سرطانزا پختن گوشت در دمای بالا، مصرف چای داغ، کبابی کردن، سرخ کردنها، مصرف نمک و انواع ترشی را نام برد و گفت: همچنان باید به مردم توصیه کنیم از روشهایی مثل آب پز کردن، دم پخت کردن، بخارپز کردن استفاده کنند.
وی همچنین افزود: بررسیها نشان داده است مصرف حتی کمتر از 30 گرم الکل در روز با بروز 7 نوع سرطان دستگاه گوارش ارتباط دارد. الکل با تخریب سلولهای دستگاه گوارش، تخریب هورمونها، تشدید اثر سیگار پرسلولها در ابتلای افراد به سرطان مؤثر است.
دکتر پور شمس به بررسیهای محققان پژوهشکده گوارش و کبد اشاره کرد و گفت: بررسیها نشان داده مصرف تریاک و مواد مخدر با بروز سرطان ارتباط مستقیم دارد.
وی همچنین غیر از مواد غذایی، خرید صحیح مواد غذایی، نگرش سالم، رژیم غذایی کمکالری، تحرک فیزیکی بیشتر را پیشگیریکننده دانست و افزود: رژیمهای پر کلسیم از سرطان روده بزرگ پیشگیری میکند.
دکتر پور شمس همچنین پنج نوع از اصلیترین مواد غذایی سرطانزا را سیبزمینی سرخشده، انواع شیرینی ازجمله کیک، بیسکویت، کوکی، دونات ها، نوشیدنیهای شیرین، گوشتهای کبابی شده و انواع سوسیس و کالباس دانست و از میوهها، سبزیها، زردچوبه و گوجهفرنگی به عنوان مواد غذایی اصلی پیشگیریکننده نام برد.
وی همچنین برمصرف 4 تا 6 وعدهغذای کمکالری همراه با میوه و سبزی و استفاده از بشقابهای کوچک تأکید کرد.
در ادامه دکتر شیما جزایری ارتباط الگوی های غذایی با سلامت و راهنمای جدید رژیم غذایی، بشقاب سالم و فعالیت بدنی و توصیههای رفتاری در چاقی صحبت کرد.
دکتر آزیتا گنجی فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد درباره مواد غذایی محدودکننده در بیماریهای ازجمله سیلیاک و حساسیت به گلوتن و سندرم روده تحریکپذیر صحبت کرد. در انتهای برنامه نیز دکتر ناصری مقدم فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد درباره میکروبهای دستگاه گوارش توضیح داد.
دکتر پور شمس در حاشیه این همایش، در مصاحبه با روابط عمومی افزود: هفته سلامت گوارش دو تا نهم خرداد 95 در سراسر کشور برگزار میشود.
این کنفرانس در تهران با عنوان تغذیه، گوارش، سلامتی برگزار شد که متخصصان در دیگر شهرهای کشور از طریق سایت انجمن گوارش بهصورت آنلاین از این کنفرانس استفاده کردند./ق
خبر: معصومی فرد
عکس: ولی الهی
ارسال به دوستان