«تاثیر دریافت جلبکهای خوراکی بر روی شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن در بزرگسالان: یک مرور نظاممند و فراتحلیل»
نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «تاثیر دریافت جلبکهای خوراکی بر روی شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن در بزرگسالان: یک مرور نظاممند و فراتحلیل» با حضور مجری اصلی این طرح پژوهشی به میزبانی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «تاثیر دریافت جلبکهای خوراکی بر روی شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن در بزرگسالان: یک مرور نظاممند و فراتحلیل» اظهار کرد: این طرح در سال گذشته به پایان رسید و توانسته است به ارتقاء سطح دانش و سلامت در حوزه علوم تغذیه کمک کند.
آزادبخت درباره اعضای تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد: شروین کاظمینژاد، کارشناسارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران و پیشوا ارژنگ، کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعضای تیم تحقیقاتی را تشکیل میدهند.
این پژوهشگر درباره پیام اصلی طرح تحقیقاتی خود گفت: این فراتحلیل از 61 کارآزمایی تصادفی کنترلشده نشان میدهد که مکمل جلبکی به طور قابل توجهی شاخص توده بدنی، وزن بدن، دور کمر و چربی بدن را در بزرگسالان، به ویژه افراد دارای اضافه وزن یا چاقی، کاهش میدهند. مداخلات طولانیتر (>10 هفته) اثرات بیشتری نشان میدهند. با این حال، تأثیری بر دور باسن، نسبت دور کمر به باسن یا توده بدنی بدون چربی مشاهده نشد و نتایج باید با احتیاط تفسیر شوند.
وی ادامه داد: این مطالعه یک فراتحلیل جامع و بروز با پوشش ۶۱ کارآزمایی بالینی (۳۰۹۹ شرکتکننده) در مورد اثرات مکملهای جلبکی ارائه میدهد، که ناسازگاریهای تحقیقات قبلی را برطرف کرده و بینشهای مبتنی بر شواهد در مورد فواید آن برای شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن فراهم میکند.
آزادبخت درباره ۲ کاربرد اصلی طرح تحقیقاتی «تاثیر دریافت جلبکهای خوراکی بر روی شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن در بزرگسالان: یک مرور نظاممند و فراتحلیل» گفت: «ارائه شواهد برای اثربخشی مکملهای جلبکی در بهبود شاخصهای آنتروپومتریک و ترکیب بدن» و «تغییر رویکرد درمان چاقی: حرکت از داروهای شیمیایی به سمت منابع طبیعی پایدار» از آثار این طرح پژوهشی هستند.
وی با بیان اینکه به حمایتهای مالی نیاز داریم، توضیح داد: حمایتهای مورد نیاز شامل تأمین مالی برای کارآزماییهای تصادفی کنترلشده بزرگتر و با کیفیت بالا، همکاری بین محققان تغذیه و پژوهشگران بالینی و حمایت از نهادهای بهداشتی برای اجرای یافتهها در عمل است.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: یافتهها میتوانند بر دستورالعملهای غذایی و سیاستهای بهداشت عمومی با هدف مبارزه با چاقی تأثیر بگذارند، که به طور بالقوه منجر به افزایش استفاده از مکملهای طبیعی و تغییرات در آموزش تغذیه میشود. همچنین می توانند منجر به کاهش بار مالی سیستم سلامت از طریق پیشگیری از بیماریهای متابولیک شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیاتعلمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینههای تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت میکند.
علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت میتوانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: ۶۹۷۷۷
ارسال به دوستان