ارتباط مصرف سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاسته ای با عوامل بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان ایرانی
نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «ارتباط مصرف سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاسته ای با عوامل بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان ایرانی» در معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت خود و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، طرح تحقیقاتی «ارتباط مصرف سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاسته ای با عوامل بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان ایرانی» در سال گذشته به سرانجام رسید و نتایج این پژوهش به ارتقای سطح دانش و سلامت حوزه علوم تقسیم کمک کرد. دکتر لیلا آزادبخت، مجری اصلی این پژوهش است.
مرسل بصیری، کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ الناز دانشزاد، دکتری علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ هدیس مظفری، کارشناس ارشد علوم تغذیه از دانشگاه علوم پزشکی تهران و مائده مرادی، کارشناس ارشد علوم تغذیه اعضای تیم تحقیقاتی را تشکیل میدهند.
نتایج طرح تحقیقاتی «ارتباط مصرف سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاسته ای با عوامل بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان ایرانی» بیانگر این است که مصرف بیشتر سیبزمینی با سطوح بالاتر تریگلیسرید در خون مرتبط است، که ممکن است خطر بیماریهای قلبی عروقی را در مردان سالمند ایرانی افزایش دهد. در مقابل، مصرف سبزیجات نشاستهای دیگر مانند کدو حلوایی ممکن است اثر محافظتی بر سلامت کبد داشته باشد. این یافتهها بر اهمیت تمایز بین انواع مختلف سبزیجات نشاستهای در توصیههای غذایی برای بزرگسالان مسن تأکید میکنند.
این مطالعه به دلیل تمرکز بر الگوهای غذایی مردان سالمند ایرانی، که ممکن است نیازهای تغذیهای و عوامل خطر منحصر به فردی داشته باشند، اهمیت دارد. نوآوری آن در تمایز بین سیبزمینی و سایر سبزیجات نشاستهای است، که اغلب با هم گروهبندی میشوند، و بررسی تأثیرات متفاوت آنها بر عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی است.
«اطلاعرسانی به توصیههای غذایی برای مردان سالمند به منظور کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی» و «هدایت سیاستهای بهداشت عمومی در مورد مصرف سبزیجات نشاستهای» دو کاربرد اصلی طرح تحقیقاتی «ارتباط مصرف سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاسته ای با عوامل بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان ایرانی» هستند. به گفته دکتر آزادبخت، ادامه تحقیقات نیازمند تأمین مالی برای مطالعات بزرگتر و جامعتر، همکاری بین موسسات تحقیقاتی تغذیه و پزشکی، و حمایت از مقامات بهداشت عمومی برای اجرای یافتهها در عمل است.
همچنین، برنامههای آموزشی برای افزایش آگاهی در مورد پیامدهای مطالعه میتواند مفید باشد. یافتههای این طرح تحقیقاتی میتواند بر دستورالعملهای غذایی و سیاستهای بهداشت عمومی با هدف مبارزه با بیماریهای قلبی عروقی تأثیر بگذارند. همچنین می توانند منجر به کاهش بار مالی سیستم سلامت از طریق پیشگیری از این بیماریها شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیاتعلمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینههای تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت میکند. علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت میتوانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: ۴۷۸۸۰
ارسال به دوستان