• تاریخ: 1403/12/01 - 10:24
  • بازدید : 163
  • زمان : 3 دقیقه

استخراج و شناسایی ماده تارترازین از زعفران با استفاده از چارچوب آلی فلزی حاوی آهن تک اتمی

نشست خبری طرح تحقیقاتی «استخراج و شناسایی ماده تارترازین از زعفران با استفاده از چارچوب آلی فلزی حاوی آهن تک اتمی بر پایه نانو الیاف کربن الکتروریسی شده: مدل سازی و بهینه سازی شرایط استخراج» در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «استخراج و شناسایی ماده تارترازین از زعفران با استفاده از چارچوب آلی فلزی حاوی آهن تک اتمی بر پایه نانو الیاف کربن الکتروریسی شده: مدل سازی و بهینه سازی شرایط استخراج» در این نشست خبری گفت: این طرح تحقیقاتی در سال گذشته به اتمام رسید و توانسته است به ارتقا سطح دانش و سلامت در حوزه سلامت و امنیت مواد غذایی کمک کند.

 
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اعضای تیم طرح تحقیقاتی خود گفت: دکتر علی صالحی، متخصص بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی قم؛ دکتر غلامرضا جاهد خانیکی، عضو هیأت‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر پریسا صدیق‌آرا، عضو هیأت‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر محمد حضور، عضو هیأت‌علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم اعضای تیم تحقیقاتی و تشکیل می‌دهند.

 
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به پرسش پیام اصلی طرح تحقیقاتی «استخراج و شناسایی ماده تارترازین از زعفران با استفاده از چارچوب آلی فلزی حاوی آهن تک اتمی بر پایه نانو الیاف کربن الکتروریسی شده: مدل سازی و بهینه سازی شرایط استخراج» چیست؟، اظهار کرد: این پژوهش به شناسایی و تعیین غلظت رنگ تارترازین در زعفران‌ با استفاده از فناوری‌های نوین استخراج و چارچوب‌های آلی فلزی پرداخته است. این روش، به‌ دلیل دقت و حساسیت بالا، قادر است تقلبات موجود در زعفران را شناسایی کند و به نهادهای نظارتی مانند وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو کمک کند تا ایمنی و کیفیت زعفران‌های عرضه‌شده در بازار را تضمین کنند. این یافته‌ها می‌تواند در کنترل تقلبات مواد غذایی مؤثر باشد.


وی ادامه داد: همچنین در این پژوهش، یک چارچوب آلی-فلزی حاوی تک اتم‌های آهن بر مبنای نانو الیاف کربن الکتروریسی شده سنتز شد. این نوآوری می‌تواند برای شناسایی دقیق و حساس رنگ تارترازین در زعفران‌های پرمصرف کاربرد داشته باشد و به کاهش تقلبات در این محصول با ارزش کمک کند.


شریعتی‌فر درباره دو اثر مهم طرح تحقیقاتی خود گفت: «شناسایی دقیق و حساس رنگ تارترازین در زعفران‌های پرمصرف به‌ کمک فناوری‌های نانو و شیمی تجزیه‌ای» و «ارتقا ایمنی مواد غذایی و کاهش تقلبات در زعفران با استفاده از روش‌های نوین تشخیصی» از آثار این طرح تحقیقاتی است.

 
وی در پاسخ به پرسش «چه خواسته‌ها و مطالبه‌ای از سیاستگذاران و مسئولان دارید؟» اظهار کرد:برای ادامه مسیر کاربردی کردن پژوهش، به همکاری بین‌رشته‌ای و تأمین هزینه‌ها، امکانات و تجهیزات لازم برای انجام تحقیقات بیشتر، نیاز داریم. همچنین، حمایت از طرف نهادهای نظارتی و صنعتی برای پیاده‌سازی نتایج تحقیق در بازار و ارائه آموزش‌های لازم به متخصصین جهت استفاده از روش‌های نوین شناسایی تقلبات ضروری است.


این استاد دانشگاه درباره نتایج طرح تحقیقاتی خود گفت: نتایج این پژوهش به‌طور مستقیم تغییری در ابعاد اجتماعی و سیاسی نداشته است اما از نظر بهداشتی می‌تواند به ارتقای ایمنی مواد غذایی و سلامت عمومی کمک کند. همچنین، در بعد قانونی، این روش می‌تواند در بهبود فرآیندهای نظارتی و کنترل کیفیت در سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مربوطه مفید واقع شود. در بعد فرهنگی، استفاده از این روش می‌تواند اعتماد مصرف‌کنندگان به کیفیت زعفران را افزایش دهد و آگاهی عمومی درباره تقلبات مواد غذایی را بالا ببرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، عضو هیأت‌علمی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
علاقمندان برای ارتباط با دکتر شریعتی‌فر می‌توانند از طریق صندوق الکترونیکی وی به نشانی nshariati@tums.ac.ir اقدام کنند.
کد طرح: 57994

  • کد خبر : 300852
کلمات کلیدی
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی