ندای تندرستی

فشارخون و هشت فرمان خوراکی

نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه های گازدار، سبب افزایش فشارخون میشوند، میتوانید بجای آنها از انواع چای و دم کردنی های گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.

بخور و نخورهای فشارخون

1. کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش می توانند بطور طبیعی فشار خون را کاهش دهند.
2. مصرف این مواد غذایی اصلا به معنای قطع درمان دارویی نیست. بخصوص درمورد گریپ فروت بهتر است نظر پزشک خود را جویا شوید، چرا که این میوه میتواند غلظت برخی داروهای فشارخون را افزایش دهد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.
3. تامین پتاسیم بدن برای مبتلایان به فشارخون ضروری است. موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع غنی پتاسیم محسوب میشوند.
4. ازآنجا که در حین طبخ غذا از نمک استفاده میشود، هنگام صرف غذا دیگر دست به نمک دان نبرید.
5. گلپر، آویشن، نعنا خشک یا کنجد را جایگزین نمک کنید.
6. سوسیس، کالباس، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی، انواع سس ها، سوپ ها و کنسروهای آماده حاوی مقادیر بالای نمک هستند و باید مصرف شان را محدود کنید.
7.حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به کاهش فشارخون کمک کند.
8. در بین انواع گوشت ها، گوشت ماهی بهترین انتخاب است. چربی ماهی نه تنها موجب عوارض قلبی عروقی نمیشود، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
9. نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه های گازدار، سبب افزایش فشارخون میشوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. میتوانید بجای آنها از انواع چای و دم کردنی های گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.

تنظیم: سارا نعیمی
جمع آوری و تهیه: گروه آموزش وارتقای سلامت، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، 1398

سارا  نعیمی
تهیه کننده:

سارا نعیمی