من نیز مسئول سلامتی خود هستم

به برچسب های محصولات غذائی که با رنگ های سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شده اند دقت کنیم. اصلاح الگوی مصرف با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور حفظ و ارتقاء سلامت می باشد.

ایا مایل هستید برای تغذیه سالم انتخاب مناسب داشته باشید
طرح برچسب نشان گرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذائی و آشامیدنی با مشارکت و همکاری سازمان غذا و دارو صاحبان صنایع غذائی و آشامیدنی در حال اجرا می باشد.
نشانگر رنگی تغذیه ای به عنوان یک متخصص تغذیه پیشنهادهائی را می دهد تا ما را در انتخاب آسان و سالمتر کمک کند.
به برچسب های محصولات غذائی که با رنگ های سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شده اند دقت کنیم. اصلاح الگوی مصرف با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای به منظور حفظ و ارتقاء سلامت می باشد.
نشانگرهای رنگی تغذیه ای کمک می کند تا زمانی که تصمیم به خرید یک محصول غذائی داریم در یک نگاه ارزیابی و انتخاب مناسب داشته باشیم.
پنج شاخص مهم موثر در سلامتی: انرژی، قند، چربی، نمک، اسیدهای چرب ترانس

مفهوم رنگ های نشانگر رنگی تغذیه ای چیست
سبز: به مفهوم کم می باشد. ما را به یک انتخاب مطمن تر و سالمتر راهنمائی می کند.
نارنجی: به معنی متوسط می باشد. مارا به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمائی می کند اگر چه انتخاب سبز بهتر است. محصولات غذایی با نشانگرهای نارنجی رنگ در اکثر مواقع انتخاب های نسبتا مناسبی محسوب می گردند هر چند که سبزها مناسب ترین هستند.
قرمز: به معنی مقادیر زیاد در ماده غذائی می باشد. باید دقت کرد با توجه به فعالیت فیزیکی و شرایط جسمانی کی و چه مقدار مصرف کنیم.

مفهوم نشانگرهای رنگی تغذیه ای وقتی یک محصول هر سه رنگ را دارند چیست
نشانگر های رنگی تغذیه ای به منظور مقایسه یک محصول با محصول دیگر نمی باشد، بلکه مقایسه یک محصول با تولید متفاوت می باشد. اولویت انتخاب با معمولی هست که با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی ما مناسب تر می باشد.
مانند مثال زیر:
- کنسرو تن ماهی شمار 1 دارای 16.2 گرم چربی کل بوده و به رنگ قرمز می باشد.
- کنسرو تن ماهی شمار 2 دارای 13.5 گرم چربی کل بوده و به رنگ نارنجی می باشد.  
حالا انتخاب با شماست کدامیک برای سلامتی شما مناسب می باشد

 


وقتی دو محصول دارای نشانگرهای رنگی تغذیه ای یکسان هستند چه مفهومی دارند
نشانگرهای رنگی تغذیه ای علاوه بر رنگ مقادیر هر کدام از شاخص ها در یک مقدار مشخص و معین که قابل فهم می باشد را نیز نشان می دهد به عنوان مثال ما باید تصمیم بگیریم برای انتخاب یک کنسرو تن از بین دو کنسرو.
بنابر این با مقایسه اعداد مربوط به هر شاخص امکان ارزیابی و انتخاب وجود دارد مانند مثال زیر
- کنسرو تن ماهی شمار 1 دارای 15 گرم چربی کل بوده و به رنگ نارنجی می باشد.
- کنسرو تن ماهی شمار 2 دارای 13.5 گرم چربی کل بوده و به رنگ نارنجی می باشد.  
حالا انتخاب با شماست کدامیک برای سلامتی شما مناسب می باشد

 


در خصوص آن دسته از محصولات غذائی و آشامیدنی که حاوی قند، نمک، چربی می باشند به نشانگرهای رنگی دقت نمود.
ما باید بتوانیکم با استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه ای و مقادیر آن ها بین دو ماده غذائی مثلا بین دو بیسکویت، بین دو ماست، بین دو کیک مناسب ترین را انتخاب کنیم.
اگر چه نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی یک محصول نشان می دهد که یک محصول با ویژگی های متفاوت تولید می شوند. اما همه آن ها مطابق با ضوابط سازمان غذا و دارو و تحت شرایط مورد تائید اجازه تولید دارند و در صورت نداشتن پروانه های بهداشتی غیر مجاز بوده و قابل مصرف نمی باشد.

من نیز مسئول سلامتی خود هستم به کمپین سلامتی اصلاح الگوی مصرف بپیوندیم
من قول می دهم
-مصرف قند، نمک و چربی ها را کاهش دهم
-فعالیت و تحرک خود را افزایش دهم
-مصرف سبزیجات و میوه ها را افزایش دهم
-به نشانگرهای تغذیه ای دقت کنم
-دوستان و خانواده خود را به این کمپین دعوت خواهم نمود.

نشان ایمنی و سلامت
-نشان ایمنی و سلامت یک سیب سبز رنگ (نماد سلامت) می باشد که عبارت ایمنی و سلامت در کنار آن نوشته شده است.
-این نشان بر روی برچسب محصولاتی درج می شود که علاوه بر سالم و ایمن بودن دارای یک یا چند خاصیت تغذیه ای مناسب و سلامت بخش مثل غنی شدن با املاح و ویتامین ها، کم بودن میزان چربی و نمک و نداشتن افزودنی های مصنوعی و شیمیایی و.... باشند.
-همواره محصولات غذایی دارای نشان ایمنی و سلامت را در اولویت خرید خود قرار دهید.

منبع: معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
تنظیم: عدالت یار

مونا  عدالت یار
تهیه کننده:

مونا عدالت یار