• تاریخ انتشار : 1400/08/15 - 22:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 268
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری پنجمین کارگاه مجازی تحلیل آماری و آشنایی با SPSS

به همت دفتر امور ایثارگران و مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ دانشگاه علوم پزشکی تهران، وبینار پژوهش‌آموزی با‌عنوان "تحلیل آماری و آشنایی با SPSS" چهاردهم آبان 1400 در محیط اسکای‌روم برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران و مرکز تحقیقات آسیب‌دیدگان جنگ، پنجمین کارگاه با‌عنوان "تحلیل آماری و آشنایی با SPSS" با حضور تعدادی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه  به‌صورت مجازی از ساعت 21 تا 22 در چهاردهم آبان 1400 در محیط اسکای‌روم برگزار شد.  
دکتر عباس عبداللهی، ابتدا با یادآوری مباحث جلسه‌های قبل مبنی بر آنالیزهای اولیه به منظور آماده‌کردن  داده‌ها؛ شامل داده‌های ازدست رفته، نرمال بودن و داده‌های پرت؛ افزود: آزمون‌های آماری دو دسته هستند: 1-آزمون‌های مقایسه‌ای یا فرضیه‌های مقایسه‌ای 2-آزمون‌های رابطه‌ای یا فرضیه‌های رابطه‌ای. 
وی با ذکر مثالی فرضیه آزمون‌های رابطه‌ای را چنین تشریح که در مورد آزمون‌هایی مانند همبستگی یا رگرسیون، فرضیه آن برای متغیر X و Y عبارت است: بین X و Y رابطه معناداری وجود دارد. یعنی بحث رابطه را مطرح می‌کنیم. اما در فرضیه های مقایسه‌ای (تفاوتی) به این موضوع می‌پردازیم که تفاوت معناداری بین گروه یک و گروه دو یا متغیر مورد‌نظر وجود دارد. به‌طور مثال آیا تفاوت وزن بین کودکان سیاه‌پوست و سفیدپوست وجود دارد؟ 
مدرس این کارگاه با بیان این مطلب که در پژوهش‌های علمی هردو دسته آزمون‌های تفاوتی و رابطه‌ای کاربرد دارد؛ در ادامه گفت: در پژوهشی که یک روش مداخله داریم، پس‌آزمون و پیش‌آزمون می‌گیریم و تاثیر بین مداخله در پس‌آزمون و پیش‌آزمون را مقایسه می‌کنیم. 
وی سه حالت T-test را توضیح داد: حالت اول  T-test مستقل است که دو گروه داریم و تنها یک‌بار اندازه‌گیری می‌شوند. حالت دوم T-test وابسته یا جفتی که یک گروه را دو‌بار آزمون می‌کنیم. حالت سوم که T-test یک گروهی است و گروهی داریم که می‌خواهیم ویژگی موردنظر را اندازه‌گیری کرده و با معیاری  مقایسه کنیم. 
این استاد با‌تجربه دانشگاه، با ارایه فرمول T در محیط SPSS آن را محاسبه و تحلیل کرد و افزود: اگر T محاسبه شده بزرگتر از t جدول باشد، فرض صفر رد می‌شود و فرض خلاف مورد تایید قرار می‌گیرد. فرض صفر بنا را بر تفاوت معنادار نداشتن می‌گذارد. فرض خلاف بیان می‌دارد که بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد. 
دکتر عبداللهی در ادامه نحوه اجرای آزمون t مستقل را در محیط SPSS آموزش داد و سپس با بیان نحوه گرفتن خروجی براساس جداول مربوطه نحوه تحلیل و گزارش‌نویسی آن را تشریح کرد. 
وی در خاتمه به سوالات شرکت کنندگان این کارگاه پاسخ داد.  
در پایان این وبینار، دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران از دکتر عبداللهی و حاضرین در تالار تشکر و قدردانی کرد. 
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها با تدریس دکتر پورنسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج‌شنبه و کارگاه مقاله‌نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت 20 تا 21 برگزار می‌شود. 
علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای‌روم هر‌هفته این مباحث را پیگیری کنند. برای شرکت در کارگاه اینجا کلیک کنید و به‌‌عنوان میهمان وارد شوید. 
 
  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 199844
لیلا  آذین مهر
تهیه کننده:

لیلا آذین مهر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *