خیار معجزه ای برای سلامتی و زیبایی

خيار گياهى علفى، داراى ساقه خوابيده، با بوته پيچك‏دار و گلهاى زرد رنگ درشت مى‏ باشد. تركيبات شيميايى خيار داراى ويتامين‏ هاى C, B, Aهمچنين منگنز، كربنات كلسيم، پتاسيم، گوگرد و موسيلاژ است.

خيار Cucumber
خيار گياهى علفى، داراى ساقه خوابيده، با بوته پيچك‏دار و گل هاى زرد رنگ درشت مى‏ باشد. ميوه‏ اش سبزرنگ و به تناسب نژادهاى مختلف، ممكن است كوچك يا بزرگ باشد. تركيبات شيميايى خيار داراى ويتامين‏ هاى  C, B, Aهمچنين منگنز، كربنات كلسيم، پتاسيم، گوگرد و موسيلاژ است.
دانه خيار داراى ويتامين A و 5/2 درصد مواد روغنى ، كلروفيل و املاح معدنى فراوانى است. خيار داراى آنزيم ‏هاى مختلف پروتئوليتيك و مقدارى ساپونين نيز مى‏ باشد. در رژيم لاغرى و تخليه سموم از بدن آن را تجويز مى‏ كنند. چون آب خيار خيلى بى ‏مزه است، در رژيم‏ هاى لاغرى با آب هويج و آب سيب مخلوط شده، مصرف مى‏ گردد.
خيارچنبر، گونه‏ اى از خيار است كه ميوه ‏اش دراز ، منحنى و شياردار مى ‏باشد و خواص آن مشابه خيار است. خيارهم جز ميوه‏ ها و هم سبزى‏ ها به شمار مى ‏رود.

خواص درمانى خيار
-  خيار طبيعت سرد و تر دارد. ميوه ‏اى است خوش طعم و خوش عطر كه هم به عنوان ميوه و هم در انواع سالادها به مصرف مى‏ رسد.
- خيار، خنك‏ كننده است، به هضم غذا كمك مى‏ كند و رفع عطش مى‏ نمايد. ادرار را زياد كرده، موجب دفع سموم و اسيداوريك از بدن شده  و مانع از تشكيل سنگ هاى ادرارى مى ‏شود.
-  خيار ملين است و افراد مسن و زنان باردار و كسانى كه دچار يبوست هستند، مى‏ توانند از آن استفاده نمايند.
- خيار براى رفع چاقى، در اكثر رژيم‏ هاى غذايى، وارد مى‏ شود.
-  خيار داراى مقدار زيادى آب و ويتامين است، پوست آن نيز مقدار زيادى كلروفيل دارد. تركيبات آن خون را تصفيه كرده و براى خونسازى و قلب مفيد است، بنابراين بهتر است خيار را با پوست ميل نماييد.
- خيار هم به صورت خوراكى و هم به صورت استعمال خارجى براى زيبايى پوست بسيار مورد استفاده قرار مى‏ گيرد و مفيد است. آب خيار يا خيار رنده شده را بر روى پوست به مدت 20 دقيقه قرار داده، سپس بشوييد، تأثير آرامش و بازشدن رنگ پوست را احساس خواهيد كرد. با خيار مى ‏توان ماسك ‏هاى زيبايى مفيدى را براى همه انواع پوست‏ ها تهيه كرد .
- اگر مى‏ خواهيد پوست سالم و زيبايى داشته باشيد، هر روز خيار بخوريد و قطعات آن را بر روى پوست خود قرار دهيد.
-  خيار به واسطه داشتن مواد سيليكون و گوگرد فراوان، سبب تقويت و رشد مو مى‏ گردد. لذا مصرف مرتب آن سبب پرپشتى و زيبايى موها مى‏ شود.
-  خيار با داشتن مقدارى پتاسيم سبب تنظيم فشارخون مى‏ گردد، افرادى كه داراى فشارخون بالا هستند، مى‏ توانند از اين ميوه استفاده نمايند و اثرات مثبت آن را ببينند.
-  تخم و دانه‏ هاى خيار خاصيت آرام ‏بخش و خواب‏ آور دارد. تشويش، نگرانى، اضطراب و ناراحتى‏ هاى عصبى را تسكين مى‏ دهد. به اين منظور دانه‏ هاى ميانى خيار را تراشيده و در آب يا شربت آبليمو ريخته ميل نماييد.
-  خيار براى بيماران قندى مفيد است.
افرادى كه طبيعت سرد دارند، در خوردن خيار اعتدال را رعايت کنند.
خيار ايجاد نفخ مى‏ كند و بهتر است كسانى كه ناراحتى معده دارند در مصرف آن زياده‏ روى نكنند. خيار اگر قبل از غذا يا همراه غذا به عنوان سالاد خورده شود، اين ناراحتى كمتر شده و همچنين به هضم غذا نيز كمك مى ‏كند. خوردن خيار همراه با نمك، هضم آن را آسان‏ تر مى‏ كند.

منبع:بر گرفته ازکتاب دايره‏ المعارف خواص درمانى ميوه‏ ها و سبزى‏ ها،تأليف دکتر نسرين تك‏زارع عضو هيئت علمى دانشكده پزشكى، دانشگاه علوم پزشکی تهران
تنظیم: مونا عدالت یار

مونا  عدالت یار