محمدرضا صادقی: در بحران کرونا عاشقانه کار کردن و از جان مایه گذاشتن کادر درمانی ستودنی بود
پرستار اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حضور نيروهاي جهادي در کنار کادر درماني از نظر رواني براي ما بسيار خوب بود و بازتاب جهاني داشت. گاهي لازم است از خودگذشتگي نشان دهيم تا بار کار کم شود. شايد کسي باور نکند، بعد از نماز مغرب براي رسيدگي به بيماران رفتم و تا نماز صبح بدون هيچ استراحت و خوردو خوراک کار کردم و بازهم ادامه دادم.
دکتر ندا علیجانی: کرونا باعث افزایش آموزش های مجازی شد و همه ما با شبکه مجازی ارتباط برقرار کردیم
متخصص بیماری های عفونی بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نيروهاي جهادي بايد در شرايط عادي آموزش داده شوند زيرا در شرايط بحران آموزش تحت تاثير قرار مي گيرد. براي شهرهاي جنوبي وبينار برگزار کرديم. حضور نيروي غيردرماني در کنار کادر درماني کمک کننده است.
دکتر رضا شریعت محرری: جلب همکاری رشته های مختلف در بحران کرونا مهمترین موفقیت مدیریتی دانشگاه و بیمارستان ها بود
رئیس بخش بیهوشی بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیمارستان سینا پیشگام حفاظت کارکنان بود استفاده از وسایل حفاظتی مناسب سبب شد ابتلا کارکنان به بیماری کرونا کم شود. ما با کمک خیرین، مساعدت دانشگاه و وزارتخانه و همکاری مسئولان بیمارستان توانستیم ظرف 24 ساعت 10 تخت ای سی یو در روزهای خطرناک راهاندازی کنیم و بهترین ونتیلاتورهای دنیا در اختیار ما قرار داده شد. رشتههای بیهوشی و مراقبتهای ویژه و طب اورژانس در تمامی بحرانها چه بیماریهای عفونی چه ترومایی درگیر هستند. در بحران کرونا به شرافت و صداقت گروه پرستاری بیشتر از حد معمول اعتقاد پیدا کردم. باید تلاش شود معیشت پرستاران و بهیاران بهتر شود زیرا کار خیلی مهم و با ارزشی را انجام میدهند. کار کادر درمان در بحران کرونا مانند رزمندهای بود که برای دفاع از کشورش به جنگ میرود.
سمیه سادات موسوی: تصمیم گرفتیم کرونا را شکست دهیم و بیمارستان سینا را به حال خوبش بازگردانیم
کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهمترین مسئله برای ما نظافت و رعایت اصول گندزدایی و ضدعفونی کردن است که گندزدایی شامل سطوح بیجان و ضدعفونی شامل سطوح جان دار میشود. کمیتهای به سرپرستی دکتر آذر حدادی تشکیل و شیوهنامههای بهداشت محیط تنظیم شد. نحوه برخورد با اجساد مبتلا به کرونا بسیار حائز اهمیت بود. برای توزیع غذا و البسه برای بخشهای کووید یک تیم بیرون بر در نظر گرفته شد. واقعاً مردم در بحران کرونا سخاوتمندانه کمک میکردند. پسماندهای داروهای شیمیایی مشکل و معضل بزرگ بیمارستانها است زیرا شرکتهای محیط زیستی که در این زمینه کار میکنند بسیار کم هستند. خوشبختانه نیروهای خدمات با تمام خستگیهایی که داشتند برای سلامت خودشان و بیماران تلاشهای فراوانی میکردند. مسئله تأمین حفاظت کارکنان جزو اصلیترین اهداف ما بود. در جلسههای بحران کووید آنچه بسیار گوشزد میشد وسایل و لوازم حفاظتی برای نیروهای خدمات و بهیار بود.
دکتر احمد سلیم زاده: بحران کرونا نقطه عطفی در تاریخ پزشکی ما است
رئیس بخش داخلی بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استادان بخشهای داخلی بهویژه گروههای ریه و عفونی پرچمدار مبارزه با بیماری کووید شدند. این بحران به یاد ما خواهد ماند هرچند بسیار تلخ و ناگوار است ولی بهعنوان یک تجربه ثبت میشود. در ابتدا هر بیماری که میآمد وجه اصلی بیماری او کووید بود اما باگذشت زمان بیمارانی که میآمدند کووید جزئی از بیماریهای دیگر آنها محسوب میشد. از یکسو پزشکان باید عمل خالصانه داشته باشند و از طرفی مسئولان باید برای ادای تکلیفشان اقدام لازم را انجام دهند. باید از شعار کرونا را شکست میدهیم تنازل پیدا کنیم و بگویم باید با کرونا کنار آمد. ما دانشگاهیان یک تیم هستیم که باید در کنار هم مراحل مبارزه با بیماری را پیش ببریم. عملکرد دانشگاه زمانی معنی پیدا میکند که من ابتدا به خودم نگاه کنم اگر عملکرد من بهعنوان جزئی از دانشگاه درست بود بهعنوان فردی از دانشگاه میتوانم به عملکرد دانشگاه هم مثبت نگاه کنم.
محمدصادق علم باز: معنای کار تیمی را در بخش های بستری کرونا یادگرفتم و درک کردم
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: من تجربه انقلاب یا جنگ را نداشتم اما معنی اتحاد مردم را در بخشهای کرونا لمس کردم. وقتی دیدم نیروهای جهادی از جان و دل کار میکنند خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم. فعالیت نیروهای جهادی که در رسانه نمایش داده میشد واقعیت داشت و من این را از نزدیک دیدم. مردم اگر واقعیت را بیشتر ببینند بیشتر در این فعالیتها شرکت خواهند کرد. وجود نیروهای جهادی و حضورشان در کنار بیماران باعث میشد که روند بهبود بیماران تسریع شود. این شرایط شبیه شرایط جنگ است و خود افراد باید این شرایط را مدیریت کنند.
دکتر نگین اسماعیل پور: برای آموزش عمومی مردم باید تصمیمگیرنده واحد و درست وجود داشته باشد
عضو هیئتعلمی گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران شاغل در بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه» گفت: در فصل پاییز امسال باید بیشتر از سالهای پیش مراقب باشیم. بیماریهای واگیر همیشه بشر را ترساندهاند بعد از HIV، ابولا و سارس فکر میکردیم همهچیز را بلدیم اما کرونا به ما تلنگر زد که اینطور نیست. همیشه وقتی حال بیماری خوب میشود و همدلی همکاران را میبینیم انرژی میگیریم.
فاطمه فشندی نژاد: مدیران بحران باید با حضور در شیفت کاری از نزدیک نقاط قوت و ضعف را ببینند
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: یکی از دلایلی که داوطلب شدم این بود که حسرت میخوردم چرا زمان جنگ حضور نداشتم. همه برای کمک آمده بودند از پرستار و خدمات همه حضور داشتند و خوشحالم که بین چنین مردمی زندگی میکنم. مدیران بحران برای فهمیدن نواقص و کمبودها باید در شیفت کاری در بطن کار حضور پیدا کنند. همه کارهایی که انجام میدهیم برای ارائه خدمت به بیمار است و نمای خوب آنجایی است که خدمات خوب به بیمار بدهیم. ما مردم ایران در زمان بحران با هم خیلی هماهنگ هستیم. کرونا به ما یاد داد که قدر همدیگر را بدانیم. هر زمان که همه با هم برای انجام کاری بسیج میشوند، یعنی جنگ است.
لیلا بوژ آبادی: عملکرد ما در مواجه با بیماری کووید 19 در مقایسه با سایر کشورها خیلی خوب بود
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در تمام برنامههای جهادی که حضور داشتم هیچکدامشان بهاندازه بحران کرونا نگرانکننده نبود. وقتی مریضی فوت میشد خیلی ناراحتکننده بود و من فکر میکردم آیا تمام کارهای لازم را برای او انجام دادهام. تجهیز کردن کادر درمانی به وسایل حفاظت فردی جزو کارهای مهم است برای اینکه نگرانی نداشته باشند و باانگیزه بیشتر به کار خود ادامه دهند. به همکارانم و کادر درمان خسته نباشید و خدا قوت می گویم.
نجمه الملوک امینی: باید از بستر فضای مجازی استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: واحد ما رسالتش آموزش نکات بهداشتی و ارتقای سواد سلامت مردم است. بیماری کویید 19 با رفتار مردم ارتباط تنگاتنگ داشت. این بیماری روی شرایط اقتصادی و روانی مردم تاثیر زیادی داشت و ما در توصیه هایی که می کردیم باید تمام جوانب را می سنجیدیم. این بحران در کنار ناراحتی هایی که ایجاد کرد جربه های زیادی را به ما آموخت. در بحث سلامت استفاده بی رویه از فضای مجازی را توصیه نمی کنیم اما باید از این بستر استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم. به مردم توصیه می کنیم که آمار کووید 19 را در روز یک بار رصد کنند و همچنین قبل از آنکه پیامی را برای دیگران ارسال کنند از اعتبار علمی آن مطمئن باشند. باید مستندسازی را هدفمند انجام دهیم و این فرهنگ را ایجاد کنیم که مردم به مستندها مراجعه کنند.