برگزاری جلسه آموزشی در فرهنگسرای قرآن و عترت اسلامشهر به همت معاونت غذا و دارو
جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مصرف منطقی آنتیبیوتیک، مصرف متناسب و آگاهانه نمک طعام و آشنایی با نشانگر رنگی تغذیهای در فرهنگسرای قرآن و عترت اسلامشهر توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی عموم مردم در خصوص مصرف منطقی آنتیبیوتیک، مصرف متناسب و آگاهانه نمک طعام و نشانگر رنگی تغذیهای روز دوشنبه 18 آذر 98 در فرهنگسرای قرآن و عترت اسلامشهر برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو در خصوص مصرف آگاهانه نمک و آشنایی با انواع نمکهای رایج در سطح عرضه توضیحاتی ارائه داد.
وی در ادامه در خصوص آشنایی با منابع رایج نمک دریافتی در طی روز از طریق منابع خوراکی و آشامیدنی، توصیههایی مبنی بر کاهش مصرف نمک، استفاده از نمکهای دارای مجوزهای بهداشتی بهجای نمکهای فاقد مجوز مطالبی عنوان کرد.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو توضیحات لازم در خصوص آشنایی با نحوه برچسب خوانی مواد غذایی و استفاده از نشانگر رنگی، نکات مهمی که هنگام خرید محصولات غذایی باید به آنها توجه کرد.
وی افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و بهمنظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج میشود.
مهندس نافعی تصریح کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است. همچنین بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود. در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند.
در ادامه دکتر عطایی کارشناس دارویی اداره نظارت و پايش فرآوردههای سلامت معاونت غذا و دارو به موضوع مصرف درست و صحیح آنتیبیوتیکیها اشاره کرد و گفت: استفاده از آنتیبیوتیکهایی که جایگاهی در درمان ندارند این فرصت را به باکتریها میدهد تا به طریقی تغییر کنند که اثر آنتیبیوتیکها بر آنها کم شود یا کلاً متوقف شود و زمانی که این اتفاق بیفتد باکتریها جان سالم به دربرده و از بین نمیروند و به رشد و قویتر شدن ادامه میدهند. در مقاومت آنتیبیوتیکی نهتنها بیماران، بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه میخورند.
عطایی همچنین عوامل ایجادکننده مقاومت آنتیبیوتیکی و عواقب آن را تشریح کرد و افزود: استفاده از آنتیبیوتیکها در بیماریهای ویروسی، عدم استفاده از آنتیبیوتیک طبق دستور پزشک، خوددرمانی، کامل نکردن دوره درمان، بیماری طولانیتر و پیچیدهتر میشود و نیاز به داروهای گرانتر و با عوارض بیشتر خواهد بود؛ حتی ممکن است عفونت مقاوم منجر به مرگ شود.
دکتر عطایی افزود: برای مشاوره تلفنی با دکترای داروساز میتوانید با مراکز اطلاعات دارویی سیزده آبان با شماره ۸۲۱۰۱ و یا اطلاعات دارویی وزارت بهداشت به شماره ۱۴۹۰ تماس حاصل نمایید.
خبرنگار: سمیه رنجبر
عکاس:مرتضی ابراهیمی
خبرنگار: سمیه رنجبر
عکاس:مرتضی ابراهیمی
ارسال به دوستان