شراره نورگستر: دعای خیرمردم بدرقه راه ما بود
پرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ترس و نگرانی کادر درمانی پس از اطلاع رسانی ها کاهش پیداکرد. با آمدن شیوه نامه های بهداشتی که نشان می داد چه زمانی ماسک بزنیم و زمان تعویض لباس و گان را مشخص می کرد، آرامش به جمع ما برگشت. با افزایش آگاهی هایی که خود ما کارکنان پیدا کردیم و توانستیم به مبتلایان هم منتقل کنیم وضعیت بهداشتی شرایط بهتری پیدا کرد. دوران ویژه ای بود که ما را یاد دوران دفاع مقدس انداخت.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید-19»
رضا کوهخیل: رسانهها علاوه بر وظیفه آموزش و اطلاعرسانی، وظیفه دلگرم کردن و امید دادن به مردم را دارند
سرپرستار اتاق عمل جنرال بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه به اقدامات اين حوزه در آغاز بحران اشاره کرد و گفت: اگر حضور نیروی های جهادی و بسیج نبود ما نمی توانستیم این بیماری را مدیریت کنیم. کرونا در کنار اتفاق های ناخوشایندی که داشت اتفاق های خوشایندی مثل همدلی، هبستگی و تجربه را به همراه داشت. ما هرچه در توان داشتیم انجام دادیم وخیلی خوب توانستیم این بحران را مدیریت کنیم
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید-19»
منصوره جمالی نسب: سربازان بهداشت به کمک فرشتگان آسایشگاه کهریزک رفتند
کارشناس مسئول واحد بحران و پدافند غیرعامل شبکه بهداشت و درمان ری در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همان روزهای اول قضیه آسایشگاه خیریه معلولان و سالمندان کهریزک پیش آمد که ما نام آن را مأموریت ویژه گذاشتیم. بیماریهای عفونی مرز نمیشناسند و برای مقابله با آن میبایست تمامی نهادها، سازمانها و آحاد مردم در کنار هم باشند. از بهمنماه 1398 جلساتی در معاونت بهداشت برگزار میشد و آمادگیهای حداقلی ذهنی و عملی برای مواجهه با کرونا را داشتیم. در اولین روزها تیمهای واکنش سریع تشکیل و مصاحبه با خانوادههای مبتلایان، آموزش و گندزدایی منازل توسط کارکنان با کمک نیروهای جهادی انجام میشد. تعداد نمونههای فراوان PCR برای تشخیص سریعتر موارد مثبت انجام میشد و موارد مثبت در بخشهای قرنطینه تحت مراقبت قرار میگرفتند. گروههای جهادی با رعایت شیوهنامههای بهداشتی به ما کمک میکردند. خیلی دوست داشتم تجربه مقابله با کرونا در آسایشگاه کهریزک در جایی ثبت شود و از این بابت از همکاران روابط دانشگاه علوم پزشکی تهران تشکر میکنم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر منصوره تقاء: بیماران نباید زمان طلایی درمان خود را به دلیل ترس از کرونا از دست بدهند
متخصص بیماری های مغز و اعصاب بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: اگر بیماران برای درمان به بیمارستان ها مراجعه نکنند، ممکن است عوارض خیلی شدیدی برایشان به وجود بیاید و حتی منجر به فوت بیمار شود. بهترین زمان مراجعه به بیمارستان برای فردی که دچار سکته مغزی شده است در همان ساعات اول است و اگر به دلیل ترس از کرونا به مراکز درمانی مراجعه نکنند، عملا زمان طلایی درمان را از دست می دهند و ممکن است که یک سکته کوچک توسعه پیدا کند و عوارض بسیار شدیدتری برای فرد ایجاد کند. مردم باید بدانند که چه با کرونا و چه بدون کرونا در تمام مراحلی که نیاز به اورژانس داشته باشند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند. ساده ترین و مهمترین مسئله ای که باید توسط بیماران و همراهان رعایت شود، زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است. در زمان کرونا که بیماران ترس از مراجعه به مطب ها و مراکز درمانی دارند، ارتباط خوب بین پزشک و بیمار بسیار مهم و کارساز است. اگر ما نکات مثبت را از هر موضوعی حتی اگر ظاهر نازیبایی داشته باشد، بگیریم به خودمان کمک کرده ایم و فرد خوشبختی هستیم.
مستند فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه
دکتر نیما رضایی: اگر تحقیق به درستی انجام شود میتواند در خدمت مستقیم بیماران باشد و کیفیت زندگی آنان را بهبود بخشد
استاد ایمونولوژی دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان فرصت های سرآمدی در حوزه تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه اهمیت و جایگاه رشته ایمونولوژی و پیشرفت های کشور در این عرصه توضیح داد و گفت: ایمونولوژی پل میان علوم پایه و بالین است و با تلاش اساتید باتجربه این رشته کشورمان طی دو دهه اخیر پیشرفت های بسیاری داشته است. دکتر رضایی با بیان اینکه پیش از دو دهه گذشته در کشورمان امکان تشخیص ژنتیکی بیماری نقص ایمنی و درمان مناسب آن نبود افزود: در این مدت با تحقیقات متعدد، ایجاد بانک اطلاعاتی بیماران نقص ایمنی اولیه،برگزاری کنگره های مختلف و انتشار مجله و تدوین کتابی که به عنوان مرجع در دنیا شناخته شده مرجعیت علمی در بیماری نقص ایمنی اولیه را بدست آوردیم و اکنون پانزدهمین کشور برتر دنیا در زمینه تولید علم بیماری های نقص ایمنی هستیم. استاد ایمونولوژی دانشگاه با اشاره به نتایج تحقیقات بیماری نقص ایمنی اولیه گفت: اگر تحقیق به درستی انجام شود می تواند در خدمت مستقیم بیماران باشد و کیفیت زندگی آنان را بهبود ببخشد.
مستند «مسئولیت پذیری اجتماعی»
دکتر محمدعلی صحرائیان: انجمن اماس ایران تلاش میکند پل ارتباطی بین خیرین و بیماران باشد
معاون پژوهشی دانشگاه در گفت وگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : هدف انجمن ام اس ایران، کمک به بیماران ام اس وشناساندن بیماری ام اس است و تمام تلاش خود را درجهت برآورده کردن نیازهای علمی بیماران و خانواده آنان و همچنین پزشکان انجام داده است. همیشه سعی کرده ایم پل ارتباطی بین بیماران و دولت باشیم. حس ما این است هر اقدامی قبل از اینکه به دیگران کمک کند به خودمان کمک می کند و آن حس مفید بودن و حس کمک به همنوع است و این حس در سازمان های مردم نهاد تبلور پیدا می کند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر شاهرخ کربلایی صالح: خطر مرگومیر ناشی از حملههای قلبی، بیشتر از خطر مرگومیر ناشی از کرونا است
معاون آموزشی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا » در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در سکته های قلبی هر ثانیه برای بیمار باارزش است ولی متاسفانه بیماران قلبی ما به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می کنند. درمان سکته های مغزی و سکته های قلبی و دیابت حاد و جراحی های اورژانسی نباید به تعویق بیافتد و باید در اسرع وقت بیمار برای پیگیری درمان به بیمارستان مراجعه کند و بیمارستان ها موظف هستند که شرایط انتقال بیماری کرونا را در بیمارستان ها به حداقل برسانند تا بیماران با آسودگی خاطر به بیمارستان ها مراجعه کنند. آموزش ها و ملاقات های غیرحضوری و ویزیت اینترنتی از جمله کارهایی است که باید در بیمارستان ها انجام شود. بعضی از بیماری ها مثل سکته های قلبی و مغزی را نمی توانیم از طریق فضاهای مجازی کنترل و یا درمان کنیم در نتیجه بیمار باید در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کند. کرونا باعث شد تا زیرساخت های اینترنتی و مجازی در جامعه رشد خوبی داشته باشد. یادگیری روش های پیشگیری در اپیدمی های بعدی از جمله درس هایی بود که از کرونا آموختیم.
مستند «مسيرنمای پيشرفت مديريت کوويد-19»
جواد سلطانی: قهرمانان واقعی در دوران کرونا کسانی هستند که دیده نشدند
سوپروایزر آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت فرمانفرمائیان در گفتوگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ما در حوزه کاری خود در دانشگاه علوم پزشکی تهران بسیار سریع عمل کردیم. مرکز فرمانفرمایان وابسته به یک فرد نیست و همکاران این مرکز زحمات زیادی را در این دوران متحمل شدند. این مرکز در سطح تهران بهخوبی شناخته شد چون بیشترین تعداد نمونهگیری را داشتم و خود مبتلا نشدم و بهعنوان سلطان نمونهگیری شناخته شدم. در آزمایش PCR نحوه نمونهگیری و نمونهگیری صحیح بسیار حیاتی است. نقش بهداشت در کنار درمان بسیار اثرگذار است. وقتی یک نفر از جمع ما میرود تازه متوجه میشویم چقدر غرق در دنیای خود بودهایم. واژههای انسانیت، اخلاق و دوست داشتن در دوران کرونا پررنگتر شد. تنها خدا میتواند پاسخ تلاش افراد درگیر در این بحران را بدهد.
راضیه نیک پور: بحران هر زمانی پیش خواهد آمد؛ همیشه باید آمادگی رویارویی با بحران را داشته باشیم
سرپرستار بخش ای سی یو اورژانس بیمارستان سینا در گفتگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت کووید19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اینکه همه گیری بیماری سرعت بالایی داشت نگران کننده بود. ما در این بحران، نگران خودمان نبودیم بیشتر نگران خانواده هایمان بودیم. اول باید ایمنی کادر درمان حفظ شود تا آنها بتوانند به بیماران رسیدگی کنند. خوشبختانه آمار ابتلا در بخش ما بسیار پایین بود. همکاران باید با رعایت موارد بهداشتی سعی کنند خودشان مبتلا نشوند و دیگران را نیز در معرض خطر قرار ندهند. در روزهای اول مشکل افت فشار اکسیژن داشتیم ولی خوشبختانه مسئولان بیمارستان این مشکل را برطرف کردند. اولین نکته مثبت بحران کرونا، رعایت بهداشت دست ها بود و همکاری کادر درمان با یکدیگر نکته مثبت دیگری بود که در این بحران دیده شد. خوشبختانه در بیمارستان سینا کمبودی برای تجهیزات حفاظتی نداشتیم و به راحتی توانستیم این بحران را تا این مرحله پشت سر بگذاریم.
دکتر رضا شروین بدو: کودکان را می توان برای مقابله با کرونا آموزش داد؛ گاهی اوقات بچه ها بیشتر از بزرگسالان در پیشگیری از کرونا دقت می کنند
رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در همان روزهای اول وقتی بحث خستگی کادر ICU مطرح شد تعدادی از پرستاران مرکز طبی درخواست همکاری داوطلبانه با بیمارستان های امام و بهارلو را داشتند. کودکان آب بازی را دوست دارند؛ خانواده ها شست و شوی دست را آموزش دهند. با این کار بچه ها شرطی می شوند و استفاده از مواد ضدعفونی را هم یاد می گیرند. دنبال راه اندازی مرکز آزمایش اختصاصی کرونا در مرکز طبی هستیم. وزارت بهداشت بدون نیت تبلیغاتی و ادعایی آنچه در توان داشت انجام داد، هدفش کمک به درمان کشور بود و رسالت خود را به نحو احسن انجام داد. سیستم نظام ارجاع در کشور ما باید تقویت شود. ظرفیت در بیمارستان های آموزشی باید تعریف شده باشد؛ نیازمند حمایت بیشتر بیمه ها هستیم. کودکانی که بیماری زمینه ای دارند با دستور پزشک واکسن آنفولانزا بزنند. توقع داریم این اعتماد که به ما شده است تداوم داشته باشد و ما به مردم و به سیستم درمانی قول می دهیم که این اعتماد را به سرانجام برسانیم.