برندآفرینی مشارکتی در حوزه بهداشت و درمان
دکتر سیدمجید موسوی موحد: از ویژگیهای گروه درمان بیان صداقت با رعایت صراحت بهمنظور پیشگیری از آسیبهای روحی بیماران است
رئیس بخشهای داخلی و همودیالیز بیمارستان بهارلو در گفتوگو با مستندسازان «برند آفرینی در حوزه بهداشت و درمان» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اولویت حوزه درمان آگاهسازی بیماران و جلب همکاری آنان با پزشک معالج است. ایجاد کلینیک مجازی در بیمارستان بهارلو یکی از مواردی بود که در همهگیری کووید بار مراجعات حضوری بیماران را کاهش داد و در وقت آنها صرفهجویی به عمل آمد. وجود واحد آموزشی در بیمارستانها نقطه مشترک گروههای درمانی است. اولویت گروه درمان بهبود سلامت جسمی و روحی و درعینحال سلامت آینده بیماران است. یکی از اهداف واحد درمان، آگاهسازی بیماران با مسائل درمانی خود فرد بهمنظور ارتباط بهتر با پزشک معالج است. کادر پرستاری با تلاش و همدلی خدمات بسیار خوبی را ارائه میدهند و این خدمات بهنوعی است که رضایت نسبی همگان را جلب می کند.
برند آفرینی مشارکتی در حوزه بهداشت و درمان
دکتر صدیقه حنطوش زاده: گروه زنان آموزش محور است و به دانشجویان میآموزد که بیماران باید بهخوبی درمان شوند
رئیس بخش زنان مجتمع بیمارستانی امام خمینی در گفتوگو با مستندسازان «برندآفرینی مشارکتی در حوزه بهداشت و درمان» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با تهیه و تنظیم برنامههای درمانی و تشخیصی و با ایجاد کارگاههای آموزشی برای رزیدنتها، دستورالعملهای تنظیمی، قابلاجرا درکل کشور است. با مدیریت و تربیت صحیح نیروها از ظرفیتهای درمانی، در زمینه های کاری مشخص بهخوبی استفاده میشود. مجهز بودن به دانش و علم روز و همچنین آموزش بهموقع منتهی به درمان درست میشود. حفظ حرمت و جلب اعتماد بیماران از وظایف اصلی گروه زنان است. تلاش گروه زنان در کاهش استرس و نگرانی بیماران و همراهان آنها از وظایف این گروه محسوب میشود. از سیاستهای بخش زنان بیمارستان امام، ویزیت مجدد بیماران توسط استادان درمانگاه است. احترام به نظرات شاگردان و اجرای نظرات برتر برای بهتر شدن وضعیت از اولویت های کاری بنده به شمار میرود.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر محمدصادق احمد آخوندی: ویژگی آزمایشگاه جامع دندانپزشکی کنترل تولیدات داخلی و وارداتی و تلاش برای ارتقای سلامت جامعه است
رئیس مرکز تحقیقات دانشکده دندانپزشکی در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه گفت: یکی از ویژگیهای مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران راهاندازی آزمایشگاه مرجع بوده که با همکاری تنگاتنگ وزارت بهداشت و اداره کل تجهیزات پزشکی تلاش شده که سطح سلامت جامعه را از طریق کنترل کیفی محصولات تولید داخلی و محصولات وارداتی ارتقا دهیم. همچنین راهاندازی آزمایشگاههای سلولی- مولکولی میکروبیولوژی دهان، پاتولوژی دهان و مطالعات حیوانی مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه برای پیشرفت کشور در حوزه علوم دندانپزشکی، فک و صورت، بستری مناسب برای انجام پژوهشهای دندانپزشکی در حوزههای مختلف و در ارتباط با علوم پایه را فراهم کرده است. بهمنظور ارتقای سلامت با همکاری وزارت بهداشت تدوین استانداردهای مواد دندانی را به عهده گرفتیم. از ایدههای پژوهشگران در حوزه دهان و دندان استقبال میکنیم و از هیچ حمایتی فروگذار نیستیم. امکان هود بیهوازی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران فراهم کردیم تا پژوهشگرانی که در حوزهی مطالعات میکروبی در کشور میخواهند فعالیت کنند از این امکان استفاده کنند.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر سید اسدالله موسوی: بهترین خدمات، خدماتی هستند که با حفظ حرمت و کرامت به افراد ارائه میشود
دکتر سید اسدالله موسوی رئیس پژوهشکده آنکولوژی، هماتولوژی و سلول تراپی دانشگاه در گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در حوزه پژوهش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این مرکز به علت نیاز فراوان بیماران به درمانهای جدید سرطان و همچنین نیاز به پیوند مغز استخوان راهاندازی شده است. دریچههای جدیدی در باب پژوهش به روی این مرکز بازشده است که میتواند کمک شایانی در امر درمان و آموزش به این مرکز کند. پیوند مغز استخوان، بانک اهدای سلولهای بنیادی و تبادل سلولهای بنیادی بین مرکز ما و مراکز معتبر بینالمللی ازجمله ویژگیهای بارز مرکز آنکولوژی دانشگاه است. از فضای آزاد و گفتوگوی رودررو و همچنین از گفتوگو همراه با صمیمیت و صداقت پشتیبانی میکنیم و سعی میکنیم که از این مسیر به اهداف خود برسیم. این مرکز بهتدریج گسترش پیداکرده و به فعالیتهای خود در جنبههای آموزشی، پژوهشی و درمانی ادامه داده و رشد فراگیر و روزمره داشته است. از مهمترین دستاوردهای این پژوهشکده انجام بیش از 7 هزار مورد پیوند مغز استخوان برای بیماران است.
برندسازی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر غلامرضا گرمارودی: تغییر رفتار عمدهترین هدف ارتقای سلامت است
دکتر غلامرضا گرما رودی، مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه در گفت و گو با مستندسازان «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بخش ارتقای سلامت با توانمندسازی افراد تلاش میشود تا بتوانند بر سلامت خودکنترل داشته و به درجهای از خودکارآمدی برسند تا علاوه برداشتن دانش لازم برای حفظ تندرستی، مسئولیت آن را نیز بر عهده بگیرند. در اجتماعات امروز بشری مقولهای که با سلامت عمومی ارتباط نداشته باشد یافت نمیشود. برای ارتقای سلامت ما نیاز به تغییر نگرش داریم. ما در منطقهای قرار داریم که در حوزه سلامت روان و سلامت سالمندی میتوانیم بهعنوان پیشقراول ایفای نقش کنیم. در این مسیر باید نیروها را آموزش داده و مهارت لازم را برای ارائه محصولات مناسب و مبتنی بر نیاز جامعه کسب کنیم.
دکتر اکبر فتوحی: واریانت دلتا قدرت انتقال بیشتری دارد که موجب درگیری بیشتر کودکان و خانوادهها شده است
استاد اپیدمیولوژی و عضو هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه گفت: موج پنجم موج بسیار بزرگی است. متأسفانه هرروز رکوردهای جدیدی چه ازنظر تعداد مراجعه کنندگان، تعداد بستری و حتی آمار مرگومیر بیماران ثبت میکنیم. ویروس کرونا از ابتدا سرعت انتقال بالایی داشت و این سرعت بعد از حدود یک سال و نیم دو برابر شده است و میتوان گفت قدرت انتقال واریانت دلتا شصت درصد بیشتر از واریانت آلفا و همچنین دو برابر واریانت اصلی است که از چین خارجشده است. این سرعت انتقال، منجر به درگیریهای بیشتری در خانوادهها و بهخصوص اطفال شده است. راهحل اصلی ایمنی است که یا عمدتاً از طریق واکسن تحقق پیدا میکند و یا از طریق ابتلا و تعادل بین اینکه چه نسبتی از مردم ایمنی به دست میآورند از طریق ابتلا و یا واکسن و رفتاری که ویروس در ایجاد واریانت های جدید خواهد کرد، تعیینکننده افق یکی دو سال آینده خواهد بود. در این موج نظام سلامت و کادر درمان تجربه بهتری در مدیریت بیماری کووید پیداکردهاند و درمجموع شاهد کشندگی کمتری نسبت موجهای قبلی هستیم. امیدواریم با واکسینه کردن بهموقع افراد، عواقب ابتلا را کمتر کنیم.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر محمد جلیلی: تنوع طرحهای پژوهشی، شاخص موفقیت مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی است
رئیس مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت: بهمنظور تقویت تحقیقات پژوهشها در حوزه آموزش علوم پزشکی و جهتدهی و حمایت بیشتر از طرحهای پژوهشی، مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی تشکیل شد. فعالیتهای این مرکز منحصر به دانشکده پزشکی و مجموعه پزشکی نیست، همه حوزهها را در برمیگیرد. از مهمترین فعالیتهای این مرکز مشارکت در چند پابلیکیشن بینالمللی و انتشار یک گایدلاین خیلی مهم در بحث Best Evidence Medical Education بوده است. تنوع طرحهای پژوهشی و مشارکت پژوهشگران یک شاخص موفقیت محسوب میشود که بتوانیم طرحهایی داشته باشیم از طیف وسیعی از اعضای هیئتعلمی و همکارانی که در دانشکدههای مختلف مشغول به کار هستند و بازخوردهای اعضای هیئتعلمی بستر حمایت از طرحهای پژوهشی را فراهم میکند. مهمترین کارهایی که در این مرکز انجام میشود بحث توسعه مشارکت اعضای هیئتعلمی در فعالیتهای پژوهشی حوزه آموزش پزشکی است.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه بهداشت و درمان
دکتر حمید چوبینه: دانشگاه یک نهاد مسئولیت پذیر اجتماعی است که در حوزههای مختلف جامعه نقش آفرین است و حضور پیدا می کند
عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی، مدیر عامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران و عضو هیئت مدیره انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران گفت: وظیفه اصلی دانشگاه کمک بهسلامت و آموزش درست به مردم است . همچنین تربیت مدیران مجرب برای سیستم سلامت کشور، ازجمله وظایف مهم دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوب میشود. دانشگاه علوم پزشکی تهران نهادی است که در تمامی شاخهها از مسئولیتپذیری اجتماعی بالایی برخوردار است. این مسئولیتپذیری در دوران کرونا به نقطه خود اوج رسیده است، زمانی که کادر درمان ازجانگذشتگی کنند و صحنههای زیبایی میآفرینند. همچنین روحیه نیکوکاری و مهربانی در تکتک آحاد جامعه و در برخورد با کادر درمان بسیار چشمگیر است. در محیط دانشگاه ما نیازمند ارتباطات خوب و آموزش رفتارهای صحیح بین شهروندان دانشگاهی هستیم.
تجهیز اورژانسی 30 تخت بستری موقت کووید در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
با تصمیم کمیته مدیریت بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و باهدف کمک به کاهش اشغال تختهای بستری در موج پنجم کووید، بخش LDR این مرکز به همت خیرین سلامت برای ارائه خدمات درمان بستری موقت تجهیز شد. این تصمیم که با تلاش تعدادی از خیرین سلامت در تجهیز به هنگام فضای LDR و بسیج نیروهای درمانی مجتمع از عصر سهشنبه 28 تیر 1400 آماده بهرهبرداری برای ارائه خدمات تزریق رمدسیویر و داروهای سرپایی به بیماران مبتلا به کرونا شد؛ تاکنون توانسته در مدیرت تختهای بستری و کاهش مدت اقامت بیماران موج پنجم کرونا در این مرکز کمک شایانی کند. توضیح اینکه در این بخش بستری موقت کرونا روزانه به 250 تا 300 بیمار مبتلا به کووید بر اساس تجویز پزشک 5 دوز داروی رمدسیویر در 5 روز تزریق میشود که اگر قرار بود همه این بیماران بستری شوند هر یک، 5 روز تخت را به خود اختصاص میدادند؛ بدیهی است که با این حجم مراجعات در موج پنجم کرونا، امکان پاسخگویی به همه مراجع میسر نمیشد.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
مأموریت گروه خدمات الکترونیک، فرهنگسازی و چگونگی ارائه خدمات پزشکی از راه دور است
دکتر سید سینا مرعشی، مدیرگروه سلامت الکترونیک به همراه دکتر علیرضا آتشی عضو هیئتعلمی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در استودیو شفا در خصوص پزشکی از راه دور گفت گو کردند. دکتر مرعشی هدف این گروه را تربیت متخصصان و دانشجویان بهمنظور افزایش مهارت و دانش آنان برای ارائه خدمات سلامت در بستر فضای مجازی یا تله مدیسین بیان کرد و گفت: ارزشافزوده این رشته، امکان برقراری ارتباط و ارائه خدمات غیرحضوری بین خدمت گیرنده یا بیمار و خدمت دهنده از طریق تله مدیسین یا پزشکی از دور است. یکی از چشماندازهای جذاب این رشته خدماترسانی به مناطق دوردست و مناطقی است که از کمترین تجهیزات و امکانات درمانی بهرهمند هستند. دکتر آتشی هم با بیان راهکارهای موردنیاز ایجاد این رشته گفت: لازم است در این خصوص سیاستگذاری خدمات بهداشتی، تغییر تعرفهها و نظام پرداختها و در کنار آن استفاده از سطح متناسبی از فناوری اطلاعات در بهبود خدمات پزشکی از راه دور بهمنظور کمک به بیماران در قالب سلامت الکترونیک صورت گیرد. همچنین از کاربردهای این رشته ثبت، مدیریت و بازیابی اطلاعات و دیتاهای بیماران برای استفاده مجدد است.