وبینار آموزش آشنایی با مشخصات برچسب محصولات داخلی و نشانگر های رنگی
به مناسبت هفته سلامت وبینار آموزشی آشنایی با مشخصات برچسب محصولات داخلی و نشانگر های رنگی باهدف افزایش مخاطبین سرای محله ولیعصر توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این وبینار روز شنبه 17 اردیبهشت 1401 با حضور مهندس بیتا نافعی کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت این معاونت برگزار شد.
مهندس نافعی در ابتدای این وبینار به معرفی نشانگر رنگی پرداخت و گفت: نشانگرهای رنگی تغذیهای که بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود، درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و بهمنظور ارتقاء سلامت جامعه بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی درج میشود.
وی در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد افزود: این اطلاعات شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء پروانه بهداشتی ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه ۱۴۴۹۸/۳۴، آرم سازمان غذا و دارو است.
کارشناس نظارت و پایش فرآوردههای سلامت بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا ۱۰۰ گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است.
وی ادامه داد بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود و در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند.
نظر دهید