ارتباط کیفیت رژیم غذایی با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی در سالمندان
نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی از طریق سنجش شاخص غذاهای غنی از مواد مغذی (NRFI)، با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی در سالمندان جنوب شهر تهران» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی از طریق سنجش شاخص غذاهای غنی از مواد مغذی (NRFI)، با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی در سالمندان جنوب شهر تهران» سال گذشته به سرانجام رسید و به ارتقا سطح دانش و سلامت در حوزه علوم تغذیه کمک کرد.
دکتر لیلا آزادبخ1، مریم کریم دهنوی، فاطمه کشاورز، راضیه طبایی فرد، هانیه عباسی و پریسا نژاد حاجیان اعضای تیم تحقیقاتی را تشکیل میدهند. نتایج طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی از طریق سنجش شاخص غذاهای غنی از مواد مغذی (NRFI)، با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی در سالمندان جنوب شهر تهران» بیانگر این است که کیفیت رژیم غذایی می تواند چه تاثیراتی بر امنیت غذایی و شاخص های آنتروپومتریک داشته باشد.
همین طور این نتایج به ما کمک می کند که توصیه و آموزش مناسب به سالمندان جهت انتخاب غذاهای غنی از مواد مغذی داشته باشیم که علاوه بر اینکه استراتژی مفیدی برای بهبود کیفیت غذایی است و می تواند نیازهای تغذیه ایی سالمندان بدون اضافه دریافت انرژی روزانه تامین کند، می تواند همراه با بیشترین فواید در تامین امنیت غذایی سالمندان و شاخص های آنتروپومتریک آنها داشته باشد.
همچنین ناامنی غذایی و مشکلات متابولیکی در سالمندان، چالشهای مهم بهداشت عمومی هستند.
این پژوهش با استفاده از شاخص نوین NRF که کیفیت مواد مغذی را در هر غذا بهصورت جداگانه میسنجد، به بررسی دقیقتر ارتباط رژیم غذایی با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی سالمندان جنوب تهران میپردازد و راهکارهای علمیتری ارائه میدهد. «بهبود برنامههای تغذیهای هدفمند برای کاهش ناامنی غذایی در سالمندان» و «ارتقای شاخصهای سلامت متابولیکی و کیفیت زندگی سالمندان از طریق افزایش مصرف غذاهای غنی از مواد مغذی» دو کاربرد اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی از طریق سنجش شاخص غذاهای غنی از مواد مغذی (NRFI)، با ناامنی غذایی و شاخصهای متابولیکی در سالمندان جنوب شهر تهران» هستند.
دکتر آزادبخت، تأمین منابع مالی و بودجه کافی برای انجام مطالعات طولی و مداخلات تغذیهای گسترده در جامعه سالمندان، ایجاد همکاری میان نهادهای بهداشتی، دانشگاهی و سازمانهای حمایتی برای اجرای برنامههای آموزشی و مداخلات عملی، تسهیل دسترسی به دادهها و جمعآوری اطلاعات جامعتر از سالمندان در مناطق مختلف شهری و حمایت قانونی و سیاستگذاری هدفمند برای گنجاندن شاخصهای کیفیت رژیم غذایی مانند NRF در برنامههای بهداشتی و بستههای حمایتی برای پژوهشهای بعدی ضروری برشمرد. نتایج این طرح میتواند تأثیر مهمی بر ابعاد بهداشتی و آموزشی جامعه سالمندان داشته باشد و باعث ارتقای آگاهی درباره اهمیت کیفیت رژیم غذایی و ناامنی غذایی شود.
از نظر اجتماعی، این پژوهش میتواند منجر به توجه بیشتر به مشکلات تغذیهای سالمندان و حمایت از آنها گردد.
همچنین، نتایج میتواند به سیاستگذاران کمک کند تا برنامههای بهداشتی هدفمندتری تدوین کنند و در نهایت، بر بهبود قوانین مربوط به برچسبگذاری مواد غذایی و مقررات سازمان غذا و دارو تأثیرگذار باشد. تأثیرات سیاسی، فرهنگی و دینی به طور مستقیم در این طرح بررسی نشدهاند.
به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیاتعلمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینههای تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت میکند. علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت میتوانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: ۶۶۱۶۷
ارسال به دوستان