• تاریخ: 1403/12/30 - 12:40
  • بازدید : 259
  • زمان : 2 دقیقه

بررسی ساخت فیلم و تاثیر پوشش خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر

نشست خبری معرفی طرح تحقیقاتی «بررسی ساخت فیلم و تاثیر پوشش خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر و اسانس گیاه مرزنجوش به صورت آزاد و امولسیون پیکرینگ بر روی گوشت گوسفند» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ساخت فیلم و تاثیر پوشش خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر و اسانس گیاه مرزنجوش به صورت آزاد و امولسیون پیکرینگ بر روی گوشت گوسفند» در این نشست خبری گفت: این تحقیق در سال گذشته به سرانجام رسید و توانسته در حوزه سلامت و امنیت غذایی به جامعه کمک کند.

 وی درباره معرفی اعضای تیم تحقیقاتی اظهار کرد: میلاد نبگان، دانشجوی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ غلامرضا جاحد خانیکی، عضو گروه بهداشت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و ابراهیم مولایی آقایی، عضو گروه بهداشت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اعضای تیم داوری را تشکیل می‌دهند. این پژوهشگر درباره پیام اصلی طرح تحقیقاتی خود گفت: پژوهش حاضر به بررسی ساخت فیلم و تاثیر پوشش خوراکی بر پایه پروتئین آب پنیر و اسانس گیاه مرزنجوش بصورت آزاد و امولسیون پیکرینگ بر روی گوشت گوسفندی با استفاده از تکنیک تولید نانو امولسیون پیکرینگ اسانس مرزنجوش پرداخته است.

این روش، به‌ دلیل وجود ترکیبات فلاونوئیدی و فنولیک در اسانس گیاه قادر است که از رشد میکروارگانیسم و اکسیداسیون گوشت جلوگیری کند و سبب افزایش ماندگاری گوشت شود. شریعتی‌فر ادامه داد: روش‌های نگهدار ی موادغذایی ضمن حفظ کیفیت و افزایش زمان نگهداری غذا به دلیل بهبود شرایط تولید، عرضه و تجارت آن از اهمیت زیادی بر خوردار است. 

بشر از دیر باز با روش‌های مختلف نگهداری نظیر استفاده از حرارت، سرما، خشک کردن و نمک‌سود کردن آشنایی داشته اما برای کاهش یا حذف عوامل میکروبی بیماری‌زا و همچنین جلوگیری از فساد موادغذایی به روش‌های جدیدتری نیازمند بود. یکی از این روش‌ها، استفاده از اسانس‌ها و عصاره گیاهی به عنوان افزودنی های ضدمیکروبی در موادغذایی با استفاده از تکنیک نانو است. این استاد دانشگاه درباره دو تاثیر مهم طرح خود گفت: «افزایش قابل توجه ایمنی گوشت از نظر فساد میکروبی و شیمیایی با استفاده از بسته‌بندی مناسب» و «جلوگیری از هدر رفتن موادغذایی» جزو آثار این طرح تحقیقاتی هستند. 

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش «چه خواسته‌ای از سیاستگذاران دارید؟»: خاطرنشان کرد: ادامه کاربردی‌سازی و اجرای پژوهش‌های آتی نیازمند حمایت‌های مالی و لجستیکی برای توسعه نمونه‌های اولیه صنعتی، کسب مجوزهای لازم از سازمان‌های نظارتی (مانند سازمان غذا و دارو) برای تایید و استانداردسازی روش، و همچنین همکاری با صنایع غذایی برای پیاده‌سازی این تکنولوژی در خطوط تولید است. 

همچنین، حمایت از انتشار نتایج در سطح وسیع‌تر برای افزایش آگاهی عمومی و تخصصی ضروری است. وی در پایان گفت: نتایج این طرح پتانسیل بالایی برای ایجاد تغییرات مثبت در بعد بهداشتی و قوانین سازمان غذا و دارو در آینده دارد. این روش می‌تواند به نگهداری موادغذایی و جلوگیری از فساد مواد غذایی و در نهایت افزایش سطح ایمنی مواد غذایی کمک کند که به نوبه خود بر سلامت جامعه تاثیرگذار است. 

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، عضو هیأت‌علمی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است. علاقمندان برای ارتباط با دکتر شریعتی‌فر می‌توانند از طریق صندوق الکترونیکی وی به نشانی nshariati@tums.ac.ir اقدام کنند.

کد طرح: ۶۴۱۱۱ 

  • کد خبر : 301205
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی