• تاریخ: 1403/12/02 - 11:26
  • بازدید : 101
  • زمان : 3 دقیقه

شناسایی رنگ سانست یلوو پونسیو۳رد در آبمیوه‌ها

نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «شناسایی رنگ سانست یلوو پونسیو۳رد در آبمیوه‌ها با استفاده ازسنتزنانوکامپوزیت کیتوسان-نیکل فریت (NiFe2O4-Chitosan): بهینه سازی و مدل‌سازی با شبکه عصبی» برگزار شد.

به گزارش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «شناسایی رنگ سانست یلوو پونسیو۳رد در آبمیوه ها با استفاده ازسنتزنانوکامپوزیت کیتوسان-نیکل فریت (NiFe2O4-Chitosan): بهینه سازی و مدل‌سازی با شبکه عصبی» اظهار کرد: این پژوهش در سال گذشته به پایان رسید و توانسته است به ارتقای سطح دانش و سلامت در حوزه کنترل کیفیت و ایمنی موادغذایی کمک کند.

 
این محقق درباره اعضای تیم تحقیقاتی خود گفت: دکتر سمیرا شکری جوکاری، عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات سلامت تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان؛ دکتر ابراهیم مولایی، عضو هیات‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر محمدعلی فرامرزی، عضو هیات‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر غلامرضا جاهد، عضو هیات‌علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر پریسا صدیق آرا ، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اعضای تیم پژوهشی را تشکیل می‌دهند.


این استاد دانشگاه درباره پیام کلیدی پژوهش خود اظهار کرد: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که استفاده از نانوکامپوزیت نیکل فریت-کیتوسان، همراه با مدل‌سازی شبکه عصبی مصنوعی، می‌تواند روشی مؤثر، سریع و سازگار با محیط زیست برای شناسایی و حذف رنگ‌های مصنوعی غیرمجاز مانند سانست یلو و پونسیو رد ۳ از آب‌میوه‌ها باشد. این روش قابلیت بازسازی و استفاده مجدد دارد و می‌تواند در ارتقای ایمنی غذایی و پایش کیفی محصولات نوشیدنی کاربرد گسترده‌ای داشته باشد.


وی ادامه داد: همچنین این پژوهش با استفاده از نانوکامپوزیت کیتوسان-نیکل فریت و شبکه عصبی، روشی نوآورانه و دقیق برای شناسایی رنگ سانستولیو پونسیو 3 رد در آبمیوه‌ها ارائه می‌دهد. استفاده از سنتز نانوکامپوزیت و یادگیری ماشین، دقت و سرعت تشخیص را به طور قابل‌توجهی افزایش داده است.


شریعتی‌فر درباره ۲ تاثیر مهم طرح پژوهشی خود توضیح داد: «شناسایی سریع و دقیق رنگ‌های مصنوعی در آبمیوه‌ها با استفاده از نانوکامپوزیت کیتوسان-نیکل فریت و شبکه عصبی» و «بهبود کنترل کیفیت و ایمنی محصولات غذایی از طریق روش‌های نوین و خودکار تشخیص ترکیبات رنگی» از آثار این پژوهش هستند.

 
وی درباره خواسته‌های خود از سیاستگذاران گفت: ادامه مسیر کاربردی کردن و اجرای پژوهش‌های آتی نیازمند حمایت‌های مالی و تسهیلات آزمایشگاهی از سوی مسئولین و نهادهای مرتبط است تا امکان توسعه و بهینه‌سازی فناوری فراهم شود. همچنین همکاری‌های بین‌بخشی با صنایع غذایی و مراکز تحقیقاتی برای انجام آزمایش‌های میدانی و تبادل دانش اهمیت دارد. حمایت در زمینه آموزش نیروی متخصص و ایجاد زیرساخت‌های لازم جهت تولید انبوه نانوکامپوزیت‌ها نیز از دیگر نیازهای اساسی است که می‌تواند روند تجاری‌سازی و استفاده گسترده از نتایج پژوهش را تسریع بخشد.


شریعتی‌فر گفت: نتایج این طرح می‌تواند به بهبود سلامت عمومی و افزایش ایمنی مواد غذایی کمک کند که از نظر بهداشتی اهمیت ویژه‌ای دارد. با شناسایی دقیق‌تر رنگ‌های مصنوعی در آبمیوه‌ها، زمینه کاهش مصرف مواد مضر و افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان فراهم می‌شود. این موضوع ممکن است بر سیاست‌های کنترل کیفیت و مقررات سازمان غذا و دارو تأثیرگذار باشد و به تدوین قوانین سخت‌گیرانه‌تر در حوزه افزودنی‌های غذایی منجر شود. همچنین، افزایش دانش علمی و فناوری در این زمینه می‌تواند در آموزش تخصصی و فرهنگی مرتبط با سلامت غذایی نقش مثبت ایفا کند.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر نبی شریعتی‌فر، عضو هیأت‌علمی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است.


علاقمندان برای ارتباط با دکتر شریعتی‌فر می‌توانند از طریق صندوق الکترونیکی وی به نشانی nshariati@tums.ac.ir اقدام کنند.
کد طرح: ۶۲۴۱۴

  • کد خبر : 300871
کلمات کلیدی
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی