• تاریخ انتشار : 1397/09/24 - 14:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1288
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی با موضوع اختلالات ناشی از کمبودید ونحوه نگهداری نمک یددار در شهر چهاردانگه

مرکز خدمات جامع سلامت شهری چهاردانگه جلسه آموزشی به مناسبت بسیج ملی ید با موضوع ید و عوارض کمبودید ویژه سفیران سلامت محله برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این جلسه با حضور داوطلبین سلامت پایگاه ضمیمه 2 چهاردانگه پنج‌شنبه 22 آذر ۹۷ برگزار شد.
شهرزاد پیر شاه، کارشناس تغذیه مرکز در این جلسه در خصوص نحوه نگهداری نمک یددار گفت: ید یکی از عناصر نادر است و روزانه به مقدار بسیارکم موردنیاز انسان است که معمولاً باید از طریق غذا و آب به بدن برسد. بدن انسان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود به موادی به نام هورمون نیاز دارد که غدد موجود در بدن آنها را می‌سازد. غده تیروئید برای اینکه بتواند هورمون‌های خود را بسازد نیاز به ید دارد و هورمون‌های غده تیروئید در پدیده‌های مهمی مثل رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت‌وساز، تولید انرژی، عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های عصبی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
وی در ادامه افزود: هر فرد سالم روزانه به ۱۵۰ میکروگرم (به‌اندازه یک سرسوزن) ید نیاز دارد. این مقدارید در طول زندگی، به‌اندازه یک قاشق چای‌خوری خواهد بود.
وی در ادامه به‌بیان‌دیگر اختلالات ناشی از کمبودید و عوارض ناشی از این کمبود را در ابعاد جسمی، اقتصادی و اجتماعی پرداخت و گفت: در زنان باردار مبتلابه کمبودید، سقط‌جنین و مرده زایی نیز مشاهده می‌شود ید بخصوص در اوایل کودکی، بلوغ، حاملگی و شیردهی بیشتر موردنیاز است و مصرف مقدار کافی آن اهمیت حیاتی دارد. چنانچه کمبود مادر باردار شدید باشد، کودک دچار عقب‌افتادگی رشد مغزی و جسمی به‌طور شدید و دائمی می‌شود و قادر به راه رفتن، صحبت کردن، فکر کردن و کار کردن به‌طور طبیعی نیست. اگر کمبودید در مادر باردار خفیف هم باشد باز کودک تحت تأثیر قرارگرفته و اگرچه طبیعی به نظر می‌رسد ولی بعداً در مدرسه توانایی لازم را در یادگیری نخواهد داشت و ممکن است قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خود نباشد.
پیر شاه در پایان به این موضوع که چرا نمک را یددار می‌کنیم پاسخ داد و گفت: نمک در اکثر جوامع به میزان معینی در روز مصرف می‌شود. وضع اقتصادی خانواده اثری در میزان مصرف نمک ندارد و تقریباً نمک به‌طور یکسان توسط خانواده‌ها به مصرف می‌رسد و افراد خانواده با مصرف نمک یددار به‌راحتی ید موردنیاز خود (یک مقدار جزئی که می‌تواند به‌اندازه یک سرسوزن باشد) را به‌طور روزانه دریافت می‌کنند.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز

 

 

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
  • کد خبر : 82950
کلمات کلیدی
زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی