پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: زیان های سیگار الکترونیک
به مناسبت هفته بدون دخانیات و با توجه به گسترش استفاده از سیگارهای الکترونیکی در سطح جامعه با دکتر مریم الباجی، فوق تخصص ریه دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مضرات آن گفت و گو کردیم.
تامزQ&A : آیا بازگشت به زندگی بیماران مرگ مغزی امکان پذیر است؟
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان سینا، دکتر محمدرضا خاجوی، متخصص بیهوشی و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوال آیا بازگشت به زندگی بیماران مرگ مغزی امکان پذیر است؟ گفت: بیماران مرگ مغزی بیمارانی هستند که بر اثر سانحه یا حادثه ای که برای آنان اتفاق افتاده، مغز به صورت غیر قابل برگشت روند تدریجی به سوی مرگ را طی می کند. وی در ادامه به بیان تفاوت های بیماران مرگ مغزی با بیماران در کما پرداخت و بیان داشت: در بیمارانی که در حالت کما فرو رفته اند خون به مغز جریان دارد و مغز زنده است ولی در بیماران مرگ مغزی، جریان خون به مغز قطع شده است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: سندرم ضعف اعصاب و خستگی مزمن (CFS) چیست؟
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان ضیائیان، سندرم ضعف اعصاب و خستگی مزمن، (CFS) نوعی اختلال پیچیدهای است که با خستگی شدید مشخص میشود و هیچ علت مشخصی ندارد. سندروم خستگی مزمن با هیچ بیماری پزشکی قابل توضیح نیست. ممکن است خستگی با فعالیت جسمی یا روانی بدتر شود اما با استراحت بهبود نیابد. در این کلیپ دکتر رضا عسگری متخصص اعصاب روان بیمارستان ضیائیان درباره این اختلال توضیح می دهد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: کدام یک از جراحی های اصلاح عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟
یکی از سوالاتی که معمولا بیماران از پزشکان و کادر درمان بخش جراحی های رفراکتیو و لیزیک بیمارستان فارابی می پرسند این است که اگر هزینه یک جراحی بیشتر از نوع دیگر باشد به معنای بیشتر بودن کیفیت آن است؟ یا اینکه اصولا کدام یک از جراحی های عیوب انکساری چشم برای بیمار بهتر است؟ لیزیک، لازک یا موارد دیگر؟ به همین دلیل به زیباجویانی که ممکن است چنین پرسشی را در ذهن داشته باشند توصیه می کنیم تا تماشای این فیلم و توضیحاتی که دکتر پریسا عبدی، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و عضو هیئت علمی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه می دهد را از دست ندهند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS Q&A):
تامز Q&A: علل پیشگیری و درمان سنگ کلیه
در ویدئو پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tums Q&A) دکتر نادر رش احمدی متخصص اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی، درباره سوالات رایج سنگ کلیه پاسخ داد و گفت: این بیماری علل مختلفی از جمله رژیم غذایی، سن، نژاد، شغل، گرم شدن آب و هوا و... دارد. بیمارانی که لبنیات و آب کافی مصرف نمی کنند، بیشتر سنگ ساز می شوند، همچنین مصرف مایعات، سبزیجات و میوه، میزان سنگ سازی را کاهش می دهد. نکته مهم این است که همه سنگ ها باید درمان شوند، سنگ ها در سیستم ادراری، رشد می کنند و باعث عوارض بدی از جمله : نارسایی کلیه و عفونت کلیه می شوند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: تفاوت لیزر اگزایمر و لیزر فمتوسکند در جراحی های عیوب انکساری چشم
با رشد علم و ساخت تجهیزات پیشرفته تر پزشکی، معمولا یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان به بیمارستان ها این است که جراحی آنان با چه دستگاهی انجام می شود؟ و یا نحوه عملکرد آن دستگاه چگونه است؟ یکی از سوال های پر تکرار زیباجویانی که به بخش لیزیک و جراحی های رفراکتیو بیمارستان فارابی مراجعه می کنند نیز این است که از چه تجهیزات و چه نوع لیزری برای رفع عیوب انکساری چشم آنان استفاده شده و تفاوت آن ها با یکدیگر چیست؟ دکتر مهدی خداپرست زواره، جراح و متخصص چشم و فوق تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این فیلم به این سوال پاسخ می دهد.
تامز Q&A: نکات مهم بیماری آبله مرغان، شایع ترین بیماری اولین فصل سال
دکتر فرشته غیاثوند دانشیار بیماریهای عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیحاتی در خصوص علائم و درمان بیماری آبله مرغان ارائه کرد.
تامز Q&A: علائم بیماری هاشیموتو (بیماری خود ایمن تیروئید)
دکتر علی بخشی گفت: بیماری هاشیموتو یا تیروئیدیت مزمن لنفوسیتیک شایعترین نوع بیماری تیروئید در انسان است. این بیماری نخستین بیماری خودایمنی است که عوامل مستعدکننده زیادی بهویژه استعمال دخانیات، استرس، کمخوابی، مصرف غذاهای کمکالری، سوءتغذیه و کمتحرکی در سبک زندگی ممکن است در ایجاد بیماری هاشیموتو کمک میکند.
تامز Q&A : بیماری صرع چیست؟
صرع، گروهی از اختلالات مرتبط در سیستم الکتریکی مغز است و مشخصه آن تمایل به ایجاد حملات مکرر است. حملات باعث تغییر در حرکت، رفتار، احساس یا آگاهی از جمله از دست دادن هوشیاری یا تشنج میشوند که در اکثر افراد از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد. حملات ممکن است در کودکان و بزرگسالان رخ دهد. دکتر رضا شروین بدو فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان درخصوص این بیماری و روش درمان آن توضیح می دهد.
توصیه های پزشکی در ماه مبارک رمضان
تامز Q&A: آیا در ایام ماه مبارک رمضان می توان به فعالیت های ورزشی پرداخت؟
دکتر مریم ابوالحسنی، متخصص پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پرسش هایی در خصوص ورزش در ایام ماه مبارک رمضان پاسخ داد.