پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: از علائم تا درمان آبله میمون (mpox)، همه آنچه که باید بدانید
در این برنامه دکتر آرش سیفی، رئیس بخش عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم بیماری آبله میمون (mpox) شامل تب، سردرد، بدن درد و بثورات جلدی، رعایت بهداشت دست را مهمترین عامل پیشگیری از این بیماری دانست و بر اهمیت داشتن اطلاعات کافی و آمادگی کامل برای مواجهه با این بیماری تاکید کرد.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A : راه های پیشگیری از آبله میمون (mpox)، همه آنچه که باید بدانید
دکتر آرش سیفی، رئیس بخش عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، اجتناب افراد از دست دادن و تماس بدنی با فرد آلوده به ویروس آبله میمون را در پیشگیری از این بیماری بسیار مهم خواند و استفاده از ماسک های طبی معمولی را امری تاثیرگذار در جلوگیری از انتقال قطرات تنفسی فرد آلوده دانست.
تامزQ&A: ریسکسنجی سرطان پستان، راه شناسایی افراد پرخطر
در قسمت دوم برنامه تامز Q&A ویژه سرطان پستان، دکتر صدف علیپور، جراح سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر مسیح بهار، متخصص ژنتیک پزشکی، عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان و اهمیت مشاوره ژنتیک برای افراد پرخطر را بررسی کردند. در این برنامه، دکتر مسیح بهار با تاکید بر اهمیت شناخت عوامل خطر، بیان کرد: ما افرادی را که نگران ابتلا به سرطان پستان هستند و میخواهند بدانند آیا جزو گروه پرخطر هستند یا خیر، وارد فرایندی به نام ریسکسنجی میکنیم. این فرایند مبتنی بر پرسش و پاسخ است و طی آن اطلاعات کاملی نیز جمعآوری میشود.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: علائم و نحوه شیوع ویروس آبله میمونی (mpox)
در این برنامه دکتر محمدرضا صالحی، متخصص عفونی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ویروس آبله میمون (mpox) توضیح داد و گفت: این بیماری بومی آفریقای مرکزی، در سالهای اخیر به اروپا و برخی کشورهای همسایه همچون پاکستان شیوع یافته است. دکتر صالحی با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به آبله میمون در ایران گزارش نشده است افزود: این بیماری ویروسی از طریق تماس مستقیم با فرد مبتلا یا حیوانات آلوده قابل انتقال است و علائمی مانند تب، سردرد، درد عضلانی و بثورات پوستی به همراه دارد. دکتر صالحی در ادامه، بر اهمیت رعایت بهداشت فردی و اجتناب از تماس نزدیک با افراد مشکوک به ابتلا به این بیماری تأکید کرد.
تامزQ&A: بررسی گروه های پرخطر ابتلا به سرطان پستان در گفت وگوی تخصصی دکتر صدف علیپور و دکتر مسیح بهار
در این برنامه از تامز Q&A دکتر صدف علیپور، جراح سرطان پستان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با دکتر مسیح بهار، متخصص ژنتیک پزشکی، ابعاد مختلف بیماری سرطان پستان را بررسی کردند. این پرسش و پاسخ با تمرکز بر گروههای پرخطر ابتلا به این بیماری صورت گرفت. دکتر مسیح بهار با تعریف گروه پرخطر، توضیح داد پر خطر به افرادی اطلاق می شود که نسبت به افراد معمولی جامعه، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان دارند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: پلی کیستیک (تنبلی تخمدان)
دکتر زهرا ترکمانی، متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این برنامه از تامز QA، با تأکید بر اهمیت درمان تنبلی تخمدان برای پیشگیری از عوارضی مثل دیابت، مشکلات قلبی-عروقی و ناباروری، بر لزوم تغییر سبک زندگی و پیگیریهای منظم پزشکی تأکید و درمانهای مؤثر از جمله تغییر سبک زندگی، کاهش وزن و کنترل قند خون و چربی را توصیه می کند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: چه زمانی باید برای نازایی اقدام کرد؟
در این ویدئو دکتر راضیه اکبری متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری بیمارستان یاس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد مشکلات نازایی توضیحاتی را ارائه داد. وی گفت: برای افراد زیر 35 سال بدون مشکلات خاص مانند آندومتریوز، عفونتهای مکرر لگن، یا سابقه جراحی شکمی، پس از یک سال تلاش برای بارداری باید به پزشک مراجعه کنند. برای افراد بالای 35 سال یا افرادی که مشکلات خاصی دارند (مانند بیماریهای لگنی یا مشکلات همسر مثل جراحی واریکوسل)، پس از 6 ماه تلاش باید به پزشک متخصص ناباروری مراجعه کنند تا زمان طلایی برای درمان از دست نرود.
تامز Q&A: پیشگیری از ابتلا به تب دنگی
با توجه به شیوع تب دنگی در برخی از نقاط کشور باید نکات مهمی را که مانع از تولید مثل پشه آئدس و قطع زنجیره ابتلا به این تب می شود را رعایت کرد. در فیلم تهیه شده در واحد آموزش سلامت بیمارستان فارابی راه های پیشگیری از ابتلا به تب دنگی را بیاموزید.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: آشنایی با بیماری های غدد؛ از دیابت تا تیروئید
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، دکتر مهدی ابراهیمی، فوق تخصص غدد درون ریز و متابولیسم در برنامه پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران شایع ترین بیماری های غدد را بیان کرد و گفت: بیمارانی که از مشکلات هورمونی، متابولیک و سوخت و ساز بدن رنج می برند باید به پزشکان غدد مراجعه داشته باشند و معاینه توده ها و غده هایی که در بدن رشد می کنند مانند پستان، در سطح شکم و یا بافت زیر جلدی در حوزه کاری متخصص غدد قرار نمی گیرد. وی در ادامه افزود: بیماری های دیابت و تیروئید، 2 بیماری هستند که شایعترین مراجعین متخصصان غدد را تشکیل می دهند و امروزه در درمان بیماری های دیابت و تیروئید، انقلاب بزرگی در دنیا صورت گرفته است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: بیماری هپاتیت و انواع آن به مناسب روز جهانی هپاتیت
دکتر محسن نصیری طوسی فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد، ضمن معرفی بیماری هپاتیت، این بیماری را دارای طیفی گسترده از انواع عفونت های ویروسی تا هپاتیت کبد چرب دانست و با اشاره به کبد چرب به عنوان شایع ترین نوع این بیماری، مصرف غذا بیش از نیاز بدن و کم تحرکی را مهمترین علت این اختلال کبدی خواند.