تامز Q&A : دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت دوم)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره باور نادرست "باید به اندازه دو نفر غذا بخوری" توضیح می دهد و می گوید: این باور اشتباه میتواند به افزایش وزن مضر مادر و جنین منجر شود. در سهماهه اول نیازی به کالری اضافه نیست، اما در سهماهه دوم به ۳۴۰ تا ۳۶۰ کیلوکالری و در سهماهه سوم به ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلوکالری اضافه در روز نیاز است.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: نقش میوه در دوران بارداری
در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش میوه در دوران بارداری اشاره کرد و گفت: برای یک مادر دیابتی استفاده از سه تا چهار سهم از میوهها در روز توصیه میشود. وی افزود: مصرف میوه، برای یک خانم باردار دیابتی نه تنها قند خون را بالا نمی برد بلکه برای کنترل قند خون هم کاملا مفید است
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: دیابت بارداری و تغذیه مناسب (قسمت اول)
این برنامه از تامز Q&A، به منظور پاسخگویی به سوالات پرتکرار و باورهای رایج درباره اصول تغذیه مادران باردار تهیه شده است. در این برنامه دکتر حامد محمدی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات مربوط به تغذیه در دیابت بارداری اشاره می کند و می گوید: مادران مبتلا به دیابت بارداری بیشترین افزایش قند خون را پس از وعده صبحانه تجربه میکنند. بنابراین، میزان کربوهیدرات صبحانه نباید از ۳۰ گرم بیشتر شود و مابقی کربوهیدراتهای مورد نیاز باید در طول روز تامین شوند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: زمان مناسب برای مراجعه به کلینیک ناباروری
آیا درباره ناباروری و زمان مناسب مراجعه به کلینیک آگاهی دارید؟ اگر مدت زیادی تلاش کردهاید و هنوز بارداری رخ نداده، آیا میدانید چه زمانی باید نگران شوید؟ اگر پاسخ سوالات بالا را نمیدانید در این ویدئو دکتر زهرا ابراهیمی متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ ناباروری بیمارستان ضیائیان به شما کمک میکند تا با علل ناباروری، روشهای موثر برای تشخیص، و گزینههای درمانی آن آشنا شوید. برای دریافت پاسخ سوالات خود و اطلاعات بیشتر، همین حالا این ویدئو را تماشا کنید!
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامزQ&A: ممنوعیت های غذایی در مادران باردار مبتلا به دیابت
در این ویدیو از تامز کیو اند ای، مصطفی قاضی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی از دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به معرفی و بررسی غذاهای ممنوعه برای مادران باردار مبتلا به دیابت پرداخته است. وی توصیه میکند که این افراد از مصرف این نوع مواد غذایی خودداری کنند تا سلامت خود و جنینشان را حفظ کنند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: کیفیت خواب و آنچه در مورد اختلال ریتم سیرکادین باید بدانید
در این برنامه از مجموعه تامز Q&A، دکتر زهرا بنفشه آل محمد، متخصص طب کار و فلوشیپ طب خواب، به بررسی ریتم شبانهروزی و اختلالات مرتبط با آن میپردازد. وی توضیح میدهد که ریتم سیرکادین چگونه بر فرآیندهای بدن و کیفیت زندگی تأثیر میگذارد و اختلال در این ریتم چه پیامدهای جدیای میتواند بر سلامت جسمی و روانی افراد داشته باشد. همچنین، دکتر آل محمد نکاتی عملی برای بهبود کیفیت خواب و حفظ سلامت شامل تنظیم برنامه خواب منظم، کاهش مواجهه با نور آبی پیش از خواب، و هماهنگی سبک زندگی با ریتم شبانهروزی بدن ارائه میکنند. این فیلم برای افرادی که در پی افزایش آگاهی درباره خواب و سلامت هستند، بسیار مفید است.
تامزQ&A: تعداد وعده های غذایی در دیابت بارداری
دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد تعداد وعده های غذایی مادران باردار دیابتی گفت: بر خلاف تصور عموم، زنان باردار مبتلا به دیابت نیازی به کاهش چشمگیر میزان غذا ندارند. بلکه مهمترین نکته، تقسیم وعدههای غذایی به بخشهای کوچکتر و منظمتر است. به عنوان مثال، در حالی که افراد عادی معمولا سه وعده اصلی در روز میل میکنند، زنان باردار مبتلا به دیابت میتوانند با مصرف ۶ وعده غذایی کوچکتر در طول روز، قند خون خود را بهتر کنترل کنند.
تامزQ&A: پیشگیری از دیابت در نوزادان مادران دیابتی
دکتر کوروش جعفریان متخصص علوم تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد هایپوگلایسمی گفت: یکی از خطرات مهمی که نوزادان متولد شده از مادران باردار با آن مواجه هستند، هیپوگلیسمی یا افت قند خون است. این وضعیت به ویژه زمانی که مادر در دوران بارداری دچار قند خون بالا (هیپرگلیسمی) بوده باشد، احتمال وقوع آن بیشتر است.
تامزQ&A: سندرم پای بیقرار، بیماری شایع در همه سنین
دکتر حامد امیری فرد، فلوشیپ اختلالات خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگویی در خصوص سندرم پای بیقرار اظهار داشت: سندرم پای بیقرار یک اختلال عصبی است که به طور گستردهای در تمام گروههای سنی، از کودکان و نوجوانان گرفته تا افراد میانسال و کهنسال مشاهده میشود.
تامز Q&A: خواب پریشی یا پاراسومنیا چیست؟
دکتر حامد امیری فرد استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات خواب در مصاحبه با سینا رسانه، به سوالات شما درمورد خواب پریشی یا پاراسومنیا پاسخ می دهد.