برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
چهاردهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری با تقدیر از پنج فرآیند برتر برگزار شد
چهاردهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی تهران، به منظور تجلیل و تکریم از اساتید فعال در حوزه آموزش پزشکی با تقدیر از پنج فرآیند برتر و با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد. در این فیلم با دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه و برگزیدگان فرآیندهای آموزشی مصاحبه شده است.
بخش سوم - مطالعه بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19
دکتر عبدالرحمن رستمیان: تا کنون کورتون از مهمترین درمان های بیماران کرونا با درگیری ریه شدید است که جان بسیاری را نجات داده و ایران از اولین کشورهای تائید کننده این درمان است
فوق تخصص روماتولوژی، استاد دانشگاه و عضو تیم تحقیقات بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، گفت: در اوایل بیماری کرونا فکر میکردیم علائم آن تنها علائم عفونی است؛ اما در هفته دوم بیماری دیدیم حدود ۱۰ درصد بیماران، علائم التهابی ریه دارند که به آنتیبیوتیک پاسخ نمیدهند و زمانی که برخی از همکاران در گروههای تخصصی ریه، داخلی، عفونی، بیهوشی، طب اورژانس داروی کورتون میدهند بیماران بهتر میشوند. ازاینرو با کمک همکاران مرکز تحقیقات روماتولوژی، بیمارستان امام خمینی (ره) و برخی مراکز دیگر مطالعهای را برای بررسی اثربخشی درمان ضدالتهابی یعنی پالس متیل پردنیزولون ۲۵۰ میلیگرم (3 روزه) برای بیمارانی که درگیری شدید ریه پیدا میکردند، آغاز کردیم؛ پاسخ عالی بود. در یکی از بهترین مجلات دنیا چاپ شد و از اولین مطالعات منتشرشده در این حوزه بود. در آن زمان هم who هنوز درمان کورتون در این بیماران را تائید نکرده بود و هم بعضی همکاران از مصرف کورتون میترسیدند؛ اما مصرف کورتون در این بیماران منجر به کاهش روزهای بستری، کاهش رفتن به ICU و کاهش مرگ شد.
«برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش و بین الملل»
دکتر محمدحسین نکوفر: افزایش شهرت و اعتبار بینالمللی دانشگاه، موجب جذب پروژههای مشترک جهانی می شود
دکتر محمد حسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل معاونت بین الملل دانشگاه، در بخش اول گفت وگو با گروه فرصت های سرآمدی در آموزش و بین الملل، گفت: شاخصها، تعیین کننده روش های رتبه بندی هستند و بر این اساس، رتبه بندی های مختلف در دنیا شکل می گیرد اما مهم ترین شاخصی که در بسیاری از این رتبهبندیها مورد توجه قرار می گیرد این است که پژوهش ها در چه فیلدی در حال انجام است و همچنین کجا و چگونه چاپ میشود. اگر میخواهیم در دنیا وجود داشته باشیم و دیده شویم باید با جهان در ارتباط باشیم. اگر در رتبهبندی دیده نمیشویم، اصلاً وجود نداریم. دانشگاهی در جهان وجود دارد که در رتبهبندی دیده میشود. پس رتبهبندی در حقیقت کمک میکند که دانشگاه ما در دنیا شناسانده شود از این رو باید در این فضا شرکت کنیم. با معاونتهای مختلف دانشگاه و همچنین مدیریت آمار و اطلاعات در کمیته ای هماهنگ هستیم تا با نگاهی دقیق بر تنظیمات و پیش فرض های رتبهبندی، آنها را یکسان سازی و راستی آزمایی کنیم. در کشور تقریباً در تمام رتبهبندیها اول هستیم بهخصوص وقتیکه این رتبه بندی در حوزه علوم پزشکی انجام می شود.
فیلم «سازمان پیچیدهای به نام بیمارستان» به همت بیمارستان شریعتی تهیه و منتشر شد
فیلم «سازمان پیچیده ای به نام بیمارستان» با موضوع شرح وظایف و ماهیت کلی واحدهای مختلف یک بیمارستان تهیه و منتشر شد. این فیلم با حمایت دکتر سعیدرضا مهرپور، رئیس بیمارستان شریعتی در نسخه اصلی به مدت حدود ۲۳۰ دقیقه تهیه شده است که به شرح وظایف واحدهای مختلف و معرفی ماهیت کلی بیمارستان ها میپردازد. در این فیلم معاونتهای آموزشی، پژوهشی، درمان و پشتیبانی و مدیریت دارویی، آزمایشگاه، مدیریت درمان، مدیریت پرستاری معرفی می شوند. همچنین واحدهای اموراداری، امور مالی، ایمنی بیمار و کنترل عفونت، واحد خدمات، مدیریت بحران، بهبود کیفیت انبار و اموال، تغذیه و روابط عمومی نیز معرفی میشوند.
گفتوگو با دکتر محمدحسن شعبانی، رئیس اداره بیماری های خاص و پیوند اعضای معاونت درمان در خصوص واکسیناسیون بیماران خاص
با توجه به گستردگی مراجعه کنندگان بیماریهای خاص در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و به منظور تسهیل خدمت رسانی به این بیماران در امر واکسیناسیون اقداماتی از قبیل اینکه بیماران مبتلا به سرطان در هر بیمارستان دانشگاهی تحت درمان هستند برای واکسیناسیون به همان بیمارستان مراجعه کنند و بیماران بخشهای خصوصی دانشگاهی با معرفی نامه پزشک و برگه پاتولوژی به بیمارستان بهارلو ارجاع داده میشوند، به بیماران اماس با معرفی نامه مربوطه و کارت شناسایی با هماهنگی به بیمارستانهای سینا و یاس ارجاع داده میشود. همچنین بیماران تالاسمی و هموفیلی با دریافت معرفی نامه از پزشک های مربوطه به بیمارستان های امام خمینی ،بهارلو، بهرامی و مرکز فرمانفرمائیان مراجعه میکنند. بیماران دیالیزی در همان مرکزی که دیالیز می شوند، بیماران پیوند نیز در همان مرکزی که پیوند انجام دادند واکسینه نیز میشوند.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر مجتبی سالاری فر: دفاع و صیانت از وطن یک امر کاملاً مشروع و بدیهی است
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر گفت: یکی از بزرگترین ویژگیهای دفاع مقدس مردمی بودن دفاع بود. در دفاع مشروع بین دولت و ملت یک توافق همسو و یکسان وجود داشت. در دوره جنگ عدالت اجتماعی و اقتصادی و برابر در بین اقشار مردم حاکم بود. دستاوردهای جنگ متعلق به افرادی است که درراه دفاع از وطن شهید شدند و از کیان خود دفاع کردند. جنگ یک مسئله تراژیک هست و در آن رنج و فشار و مرگ و شهادت وجود دارد و این موضوع سادهای نیست. در اوایل جنگ هشتساله ازنظر ساختار و زیرساختهای انسانی ضعفهای زیاد وجود داشت ولی همه این مسائل را افراد حاضر درصحنه پوشش دادند. در جریان شروع کرونا نیز از جنبه عقلی و احساسی همین شرایط جنگ وجود داشت و محرک انسانها عقل و احساسشان بود. مردم و تمامی قوانین کشور فلسطین 70 سال است که مورد هجوم قرارگرفته و علاوه بر اشغال، ملت را در کشور خودشان زندانی کردهاند و چارهای جز دفاع مشروع برای آنها باقی نمانده است.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محمدتقی بیگ محمدی: آزادسازی خرمشهر نماد ایستادگی و شجاعت رزمندگان و لطف الهی بود
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: در مقایسه اتفاقات دوران کرونا و دوران دفاع مقدس برای رزمندگان دوران جنگ، مسئله مقاومت و ایثارگری ملموس تر است و نمایان کننده شباهتهای این دوران است. همانطور که در دوران جنگ افراد از هر قشر و گروه و اعتقادی به میدان جنگ می آمدند. روحیه ایثار در دوران کرونا در کادر درمانی جلوه گر شده بود و گاهی روحیه جهادی باعث حیرت بود که باید برای پایداری این روحیه از ایثارگران قدردانی شود. تفاوت این دوران در این است که فشار جنگ در زمان عملیات بیشتر بود اما تداوم و کار یکنواخت در مبارزه با بیماری کرونا بیشتر است که کار یکنواخت بسیار سخت است و تحمل افرادی که در این راه خدمت میکنند بستگی به استقامت و ایمان و معرفتشان دارد. جمهوری اسلامی ایران بر اساس بحث اعتقادی و امت واحده اسلامی و بحث بینالمللی باید در کنار دفاع از مردم فلسطین قرار گیرد. عملیاتی که برای آزادی خرمشهر صورت گرفت یک جسارت جدی و اعتقاد به دفاع از میهن خود باعث شد تا رزمندگان در کنار همه سختیها استقامت کنند.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محمدعلی محققی: سالگرد پیروزی آزادسازی خرمشهر در تارک افتخارات ملت ما خواهد درخشید
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالگرد آزادسازی خرمشهر گفت: 31 شهریور1400 پیروزی ملت مقاوم و بزرگ فلسطین در تهاجمات اخیر رژیم منحوس صهیونیستی به مردم بیدفاع و مظلوم غزه اعلام شد. جهان اسلام از این پیروزی خرسند و درسهای عبرتی به عبرتهای تاریخی اضافه شد. بیتردید شباهتهای زیادی بین مقاومت ملت بزرگ فلسطین و دفاع مقدس ایران وجود دارد. فرهنگ مقاومت در دین مبین اسلام برخاسته از آیات و روایات و سیره پیامبر اعظم است. مراکز درمانی کادر بهداشت و درمان طبق قواعد بینالمللی از تهاجمات نظامی مصون هستند درحالیکه در عملیات اخیری رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از مراکز درمانی و گروههای امدادی مورد هجوم رژیم ددمنش قرار گرفتن و تخریب شدند. رژیم بعثی عراق نیز در دوران جنگ تحمیلی مرتکب جنایات مشابهی شد و بیشترین شهدای جامعه پزشکی و امدادگری در آن دوران اتفاق افتاد. در بین کلمات حکیمانهای که حکما در طول تاریخ بیان کردهاند هیچ جملهای بار معنایی بزرگ تر از این جمله امام راحل که «خرمشهر را خدا آزاد ساخت» ندارد.
سوم خرداد؛ سالروز فتح خرمشهر
دکتر محسن پرویز: خرمشهر نماد مقاومت در برابر اشغالگری دشمن بود
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایثارگر دفاع مقدس در آستانه سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: خرمشهر نماد مقاومت در برابر اشغالگری دشمن بود و فکر میکنم که برای همیشه هم در تاریخ ماندگار خواهد ماند. ویژگی خاصی در جوانان ایرانی که بهویژه بعد از پیروزی انقلاب مشهود بوده و هست این است که افراد مسئولیت اجتماعی را در نظر بگیرند و صرفا به منافع شخصی خودشان فکر نکنند و اینکه در جاهایی که یک تعارض منافع، بین منفعت شخصی و منافع اجتماعی حاصل میشود آنجا به نفع منفعت اجتماعی از منافع شخصی خودشان بگذرند. کادر درمان و کسانی که درگیر مسئله سلامت مردم هستند، این ایثارگری را از خودشان نشان دادند و به شکلی دیگر ایثار ایام جنگ را و دفاع مقدس را احیا کردند. یعنی شما نگاه کنید که افرادی هستند که از صحنه دور کرونا دور هستند اما داوطلبانه برای خدمت به مردم میآیند و برای سلامتی آنها تلاش میکنند که این جلوهای از همان ایثارگری است. فتح خرمشهر نشان داد مقاومت به نتیجه می رسد. مقاومت زمانی که حق می گویید قطعا نتیجه می دهد.
بخش دوم - مطالعه بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19
دکتر محمدرضا صالحی: امروز جوانان کشور می توانند با اعتمادبهنفس ایدههایی ارائه دهند که نتایجش هم به ایران و هم به سایر کشورهای جهان کمک کند
متخصص بیماریهای عفونی، دانشیار دانشگاه و عضو تیم تحقیقات بالینی اثر پالستراپی متیل پردنیزولون در کووید 19 در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه گفت: به نظر میرسد تاکنون در جهان هیچ دارویی بهاندازه کورتیکو استروئیدها نتوانسته مرگومیر ناشی از کرونا را تا این حد کاهش دهد. پیشازاین مطالعه من و همکارانم در گروه عفونی از گذشته نسبت به مصرف کورتیکو استروئیدها در عفونتهای ویروسی بدبین بودیم ولی باتوجه به این مطالعه که با همکاری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) و مرکز تحقیقات روماتولوژی بیمارستان شریعتی با تشریکمساعی اساتید گروههای مختلف تخصصی دانشگاه در بررسی اثربخشی انفوزیون متیل پردنیزولون در بیماران شدید و بسیار شدید مبتلا به کرونا برای اولین بار در جهان انجام شد و مطالعات پسازآن در سایر کشورها و حتی مطالعاتی که بهتازگی در سطح بسیار وسیعی در آمریکا با این رویکرد صورت گرفته؛ به نظر میرسد استفاده از داروهای ضدالتهابی در کووید 19 راهگشا است. من بهخصوص از تلاشهای دکتر رضا ملکزاده معاون پژوهشی سابق وزارت بهداشت و همکارانشان در گسترش تحقیقات، اهمیت به تولید عل م در عرصه پزشکی و اعتماد به جوانان تشکر می کنم.