محتوای خبری دانشکده مجازی

نشست خبری ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت

دکتر صحرائیان بر تعامل دوسویه صنعتگران و دانشگاهیان برای مرتفع شدن مشکلات ناشی از بحران ها در کشور تاکید کرد

دکتر محمد علی صحرائیان رئیس ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت راه اندازی اولین نمایشگاه مجازی حوزه سلامت را در این همایش، رویکردی نوین در راستای ارائه خدمات سلامت محور با استفاده از تکنولوژی و فناوری های نوین معرفی کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده مجازی، ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت با شعار «دانشگاه فناور در خدمت صلح، سلامت و توسعه»  روزهای ۶ و ۷ بهمن ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار می‌شود.
محورهای این همایش در قالب کاربرد فناوری در آموزش، تاثیرات متقابل اقتصاد و کووید ۱۹ و نیز پیشگیری، تشخیص، درمان و فناوریهای نرم سلامت در حوزه کرونا با پنل‌های تخصصی، مسابقه دانشجویی و فن بازار است.
در نشستی خبری که شنبه ۴ بهمن ۹۹ پیرامون ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت برگزار شد دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از دیرباز به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو در کشور در زمینه فناوری به خصوص فناوری سلامت نقش خود به خوبی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ایفا کرده افزود: تاکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران محصولات بسیاری را به جامعه معرفی کرده و تعداد زیادی از آنها به تولیدات صنعتی رسیده اند. اما همیشه دغدغه‌ایوجود دارد و آن نگرانی برای معرفی محصولات، معرفی ایده ها، تربیت و تشویق فناوران در دانشگاهها و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه است که از دیرباز در کشور ما به عنوان یک چالش اساسی محسوب شده است.
وی به وجود قوانین دست و پا گیر در سیستم‌های دولتی و اجرایی برای عدم تمایل ارتباط صنعت با دانشگاه اشاره کرد و گفت: در گذشته این نگاه و فرهنگ حاکم بوده که اگر افراد با صنعت ارتباط بگیرند ممکن است از دانشگاه و وظایف آموزشی و پژوهشی خود دور شوند اما در حال حاضر به نظر میرسد در هر دو بخش تغییر نگرش واضحی اتفاق افتاده و از طرفی صنایع تمایل دارند که بخش‌های تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه‌ها واسپاری کنند، همچنین دانشگاه هم تمایل به این پیدا کرده که با حمایت از صنعت پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و به سمت تولیداتی برود که نیاز جامعه است.
وی به بحران کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: در جریان پاندمی کرونا نیاز جامعه به مواد ضد عفونی کننده، دارو‌های معمول ضد کووید، دستگاه‌های تهویه تنفسی، واکسن، ماسک و وسایل حفاظتی احساس شد و بلافاصله بعد از آن دانشگاه‌ها در قالب شرکت‌های دانش بنیان به شدت فعال شدند. اعضای هیات علمی، دانشجویان و نیروهای پژوهشگر به شدت فعال شدند و با همکاری در کنار صنعت توانستند این نقیصه را در مدت زمان کوتاهی در کشوری که با بحران مواجه بود و شاید اوایل پاندمی در توزیع و نیاز به ماسک دچار مشکل بود؛ به یکی از کشور‌های صادرکننده این تجهیزات تبدیل کند و این یعنی نزدیکی دانشگاه به صنعت.
رئیس ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت به همکاری متقابل و کارا بین شرکت‌های دانش بنیان و نیروی انسانی کارآمد اشاره کرد و گفت: این همکاری باعث می شود که بسیاری از مشکلات و بحران‌هایی که میتواند خطر آفرین برای جامعه باشد را پشت سر بگذاریم و بدون شک فن بازار سلامت و این همایش با این نگاه پیش خواهد رفت. مهمترین جهت این رویداد آشنایی گروه‌های مختلف صنعتی با دانشگاه و از طرفی آشنایی دانشگاهیان با نیاز‌های صنعتی در جامعه، صنایع و کارخانه‌های کشور است.
دکتر صحرائیان به گفتگو‌های صورت گرفته در قالب پنل‌های تخصصی و اشتراک گذاری تجارب علمی در میان اساتید دانشگاه و صنعتگران اشاره کرد و اذعان داشت: حاصل بسیاری از این پنل‌های تخصصی تبدیل به راه کارهایی برای ارتباط بیشتر و نزدیک‌تر بین دو ستون صنعت و دانشگاه شده که قطعا پیشرفت جامعه را در بر خواهد داشت.
وی به ایده پردازی و شرکت در مسابقات فناوری در این فن بازار طی سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در حقیقت تربیت دانشجویان، گرفتن ایده‌های دانشجویان و تمرکز بر فناوری بر ذهن این دانشجویان باعث شده که گروه‌های مختلف دانشجویی در این فن بازار فعالیت مطلوبی داشته باشند.   همچنین یکی از اهداف دیگر این فن بازار آشنایی با نیازهای بیمارستانی، حوزه درمان و ارجاع آنها به فناوران است. اگرچه بسیاری از این نیازها کوچک هستند اما توجه به آنها ارز بری و مشکلات مالی زیادی از کشور را حل خواهد کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به اولین نمایشگاه مجازی در ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت به استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: امروزه سلامت بدون فناوری قابل ترجمه نیست و این دو موضوع بدون یکدیگر نمی‌توانند ادامه حیات داشته باشند و در حال حاضر دانش سلامت بدون همراهی با فناوری پیشرفتی نخواهد داشت. شما نمی‌توانید به یک پزشک مراجعه کنید و او بدون استفاده از فناوری شما را درمان کند یا خدمات سلامت را ارائه دهد. همچنین از دستگاه‌های تصویر برداری گرفته تا کیت‌های آزمایشگاهی و وسایل معاینات پزشکی همه و همه حاصل فناوری است، بنابراین رویکر جامعهٔ سلامت و درمانگران به فناوری یک رویکرد باز برای تشخیص و درمان بهتر خواهد بود. دانشگاه نیز از آنجائیکه می‌خواهد خدمات سلامت خود را ارتقا دهد راهی بجز استفاده از فناوری به ویژه فناوری‌های نوین ندارد. امروزه فناوری‌های نوین مسیرهای جدیدی را در درمان باز کردند کما اینکه شما می‌بینید داروهایی که در ترکیبات نانو امروز به دنیا معرفی می‌شوند اثربخشی بسیار بسیار زیادتر و بهتری در درمان بیماریها نشان داده‌اندو این یک رویکرد تعالی است برای دانشگاه‌های پیشرو.
دکتر صحرائیان در پایان به تمرکز بر اعلام نیازهای حوزه‌های درمانی در این فن بازار اشاره داشت و عنوان کرد: به نوبه خودم از آقایان دکتر منظم، مدیر فناوری دانشگاه، دکتر فریدی مجیدی، دکتر نگاهداری، دکتر یونسیان و دکتر آتشی که زحمت این همایش را در شرایط کرونا متقبل شده‌اندو با این حجم از فعالیت سعی دارند تا این همایش به خوبی برگزار شود؛ تشکر می‌کنم.

 

آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *