برگزاری نشست مشترک نمایندگان اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با نمایندگان معاونت درمان دانشگاه
نشست مشترک نمایندگان اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با نمایندگان معاونت درمان دانشگاه پیرامون بررسی عملکرد نرم افزار tritapp در ارجاع مادران باردار برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، برگزاری نشست مشترک نمایندگان اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با نمایندگان معاونت درمان دانشگاه با حضور دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، دکتر نسرین چنگیزی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، دکتر سید رضا مظهری ریس هیات مدیره برکت تل، نمایندگان شبکه تخصصی اجتماعی tritapp و سایر اعضا چهارشنبه 29 اردیبهشت 1400 در بیمارستان شهید قلب رجایی برگزار شد.
در این جلسه دکتر گنجعلی خان ضمن تقدیر از زحمات همکاران درراه اندازی 4030 گفت: در سال گذشته و اوایل پاندمی کرونا با چالش عدم مراجعه مادران باردار به بیمارستانها و مطبها مواجه بودیم و درنهایت مادر باردار بدحال یا مبتلابه کووید به اورژانس بیمارستانها مراجعه میکردند و مشخصاً مرگ مادر باردار افزایش پیدا کرد. بسیاری از این مادران را معاونت بهداشت هیچکدام از سه دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران شناسایی نکرده بود و برای سیستم بهداشت و درمان ناشناخته بودند. در معاونت درمان نرمافزاری برای جلسات و مورنینگ ها وجود دارد که برای ارتباط و جمعآوری اطلاعات با مطبهای خصوصی سطح شهر تهران بهعنوان end user از آن استفاده کردیم. فرم و مدلی طراحی شد که بخش خصوصی اطلاعات مربوط به هر مادر باردار را تکمیل و برای ما در این نرمافزار ارسال کند.
وی افزود: اطلاعات ارسالی به ما برحسب منطقه جغرافیایی تقسیمشده و به معاونت بهداشت دانشگاههای مرتبط ارسال میشود. مادران باردار پرخطر و نیاز به ارجاع سطح سوم شناسایی و پیگیری میشود. بهاینترتیب با شناسایی بهموقع میزان مرگ مادر باردار کاهش یافت. میزان پوشش شناسایی مادران از 34 درصد به 63 درصد افزایشیافته است. مادران باردار با کمترین علامت بیماری کووید شناساییشده و بهسرعت به بیمارستانهای امام خمینی (ره) و شریعتی منتقل میشوند. ما مادران باردار را بهصورت گلخانهای نگهداشته و پیگیری میکنیم و سطح درمان آنها را در بیمارستانها افزایش دادیم.
مدیر درمان دانشگاه اظهار داشت: در این راستا ما به بخش خصوصی اطمینان دادهایم که به دنبال جذب بیماران آنها نیستیم و این امر فقط مربوط به شناسایی و ارائه خدمات مناسبتر در سطح سوم در صورت نیاز است.
دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت به ارائه توضیحاتی در خصوص پیگیری مادران باردار در این نرمافزار در معاونت بهداشت پرداخت.
دکتر چنگیزی گفت: در حال حاضر 4030 در حال استفاده است و نتایج مثبتی نیز دارد. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از جنبههای دیگر در حال فعالیت بزرگ و عظیم است و تصمیم گرفتیم باتجربه این دانشگاه آشنا شویم که در صورت لازم بهصورت کشوری اجرا شود.
دکتر مظهری گفت: اقدام دانشگاه علوم پزشکی تهران کار بزرگ و مهمی است و بهتر است وحدت رویه وجود داشته باشد. از تیم فعال اداره سلامت مادران وزارت بهداشت تشکر میکنم. افرادی باانگیزه که با مشارکت فعال و پویا به پیگیری امور میپردازند. این قبیل اقدامات باوجوداینکه پیشبینینشده و جز شرح وظایف نیست اما به آنها پرداخته میشود جای تقدیر دارد.
در این جلسه نرمافزار ارائه شد و توضیحاتی در خصوص فرآیند انجام کار، انگیزه بخش خصوصی برای حضور در این نرمافزار و ثبت اطلاعات، نحوه احراز هویت و... بحث و تبادلنظر صورت گرفت.
نظر دهید