همایش هفته ملی دیابت با حضور هنرمندان در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
دکتر علی جلیلی: بیماران دیابتی در کنترل و درمان بیماری خود «نقش بسیار محوری» دارند
فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم، با تاکید بر اینکه هنرمندان حامی سلامت در زمینه آگاهی بخشی و اطلاعرسانی بیماران دیابتی نقش مهمی دارند، گفت؛ ما پزشکان دست یاری به سمتشان دراز میکنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این همایش با حضور دکتر حسین قناعتی، سرپرست دانشگاه، دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت، دکتر ماشاءاله ترابی، مدیر روابط عمومی و دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران سهشنبه 25 آبان 1400 در مرکز خدمات جامع سلامت میثم برگزار شد.
دکتر علی جلیلی، فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم (اندوکرینولوژی)، ضمن تشکر از همه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم که این فرصت را مهیا کردهاند در خدمت هنرمندان با عنوان سفیران سینا (سلامت یاران نامی آگاه) باشیم؛ گفت: از سوی سازمان جهانی بهداشت هرسال چهارده نوامبر بهعنوان «روز جهانی دیابت» نامگذاری شده است، این نشان از اهمیت بیماری را میرساند و اینکه در دنیا با معضل جهانی دیابت روبرو هستیم و متأسفانه در همه جنبهها ازجمله؛ شیوع روزافزون آن و ... دچار مشکل هستیم.
وی افزود: متأسفانه تا سال 2040 نزدیک به 700 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و اگر بخواهیم همه دیابتیها را در یک کشور جمع کنیم و آنها را شهروندان کشور بهحساب آوریم؛ این کشور سومین کشور پرجمعیت دنیا بعد از چین و هند خواهد بود.
دکتر جلیلی با اشاره به معضل شیوع دیابت در دنیا، ادامه داد: ازنظر پیشگیری، کنترل و درمان باوجوداینکه داروها و درمانهای مختلفی روزبهروز کشف میشود اما بازهم با مشکل مواجهه هستیم و متأسفانه هنوز این بیماری باعث ناتوانی و مرگومیر بهصورت روزافزون در تمام دنیا میشود.
وی تصریح کرد: بیماری دیابت از طرف دیگری معضل است چراکه بار و فشار بسیار زیادی را ازنظر اقتصادی به سیستم بهداشتی درمانی همه کشورهای دنیا وارد میکند و خیلی هزینه صرف پیشگیری، کنترل و درمان میشود و اما یک نکته مهمی که مغفول مانده است «نقش بیمار در درمانش» است، با توجه به اهمیت ویژه در مورد این بیماری نقش بیماران در کنترل بیماری و درمان آن «نقش بسیار محوری» است.
این فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز افزود: پژوهشگاه علوم غدد در تمام راهنماهای بالینی دیابتی که در تمام دنیا منتشر میشود نقش مهمی دارد و سال گذشته آخرین نسخه آن چاپشده است؛ که تحت عنوان «حمایت و آموزش خود مدیریتی به بیماران دیابتی» است؛ بدین معنا که ما یک بیمار را هرچه که میتوانیم توانمند کنیم و آموزشها و امکانات لازم را در اختیارش بگذاریم تا بتواند بیماری را مدیریت کند، نه اینکه صرفاً خود بیمار همهی کارهای تشخیصی و درمانی را بر عهده داشته باشد بلکه بیمار بهعنوان یک محور باید آموزشهای لازم را ببیند تا بتواند در زمان مناسب برای کنترل بیماری اقدام کند و اینکه با پزشک خود و تمام مراقبین بهداشتی وارد تعامل شود و نقش محوری بازی کند چون تیم مراقبتکننده یک بیمار دیابتی متخصصین زیادی ازجمله؛ پزشک، پرستاری که مسئول آموزش است و متخصصین مختلفی را شامل میشود.
اما هیچکدام از آنها نقش خود بیمار را نمیتوانند ایفا کنند به این معنی که واقع در زمان تشخیصش باید آموزش کامل ازنظر زمان مراجعه به آزمایشگاه، پزشک و مشکلات اورژانسی ناشی از بیماری و اینکه چه زمانی برای عوارض بیماری دیابت تحت مراقبت قرار گیرد نیاز به این دارد که حتماً خود بیمار دقت ویژهای در ارتباط با بیماری داشته باشد که بتواند در همکاری با تیم درمانی واقعاً بهترین نتایج را به دست بیاورد.
وی متذکر شد: در مطالعات مختلف و بر اساس مدارک علمی میتوان جنبههای مختلف نتایج بالینی بیماری دیابت اعم از کنترل قند، کاهش بروز عوارض و مرگومیر را که خیلی هم بااهمیت است را بهبود بخشید.
دکتر جلیلی خاطرنشان کرد: از هنرمندان حامی سلامت خواهش میکنم درزمینهی آگاهی بخشی و اطلاعرسانی بیماران دیابتی به عموم شهروندان جامعه و در مورد پیشگیری از دیابت که همیشه پیشگیری مهمتر از درمان است، اقدام کنند.ما پزشکان دست یاری به سمتشان دراز میکنیم.
وی در پایان تأکید کرد: در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران امکاناتی فراهمشده، انتشارات زیادی و تحقیقات علمی داریم که مقالات آن در معتبرترین ژورنالهای علمی دنیا به چاپ میرسد و همچنین برای سیاستگذاری در سطح ملی نقش مهمی داشته است.
درزمینه درمان هم در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران دو تا کلینیک فوق تخصصی دیابت شماره یک و دو داریم که همکاران پزشک عمومی، متخصصین غدد و فوق تخصصهای غدد، چشمپزشک و قلب و عروق همیشه حضور دارند و امکانات مختلفی برای کنترل قند خون بیماران دیابتی و بررسی و درمان عوارض ناشی از بیماری دیابت را فراهم کردهاند.
نظر دهید