در حاشیه اجلاس معاونان و مدیران بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور
دکتر عین اللهی: واکسنهای ایرانی زائران اربعین موردپذیرش کشور عراق است
وزیر بهداشت، از تطابق بیش از 90 درصد سامانه تیتک با HIS بیمارستانها، تصویب آییننامه صندوق بیماریهای خاص در هیئت دولت، مجاز شمردن تمامی واکسنهای کشور برای سفر اربعین به عراق و باقی ماندن ارز ترجیحی تمامی تجهیزات مصرفی دارو خبر دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت یکی از دلایل موفقیت وزارت بهداشت در اجرای طرح دارویار را برخورداری از سیستم مکانیزه هوشمند و دقیق در سامانههای کنترلی دانست و گفت: قیمتگذاریها ابتدا در کمیسیون مشترک انجام شد و سپس با استفاده از سامانههای کنترلی، نظارت بر قیمتهای یکسان در همه نقاط کشور فراهم شد.
دکتر عین اللهی از تطابق بیش از 90 درصد سامانه تیتک با HIS های بیمارستانی خبر داد گفت: در طرح دارویار تطابق سامانه تیتک با HISهای بیمارستانی باید صورت میگرفت که این هماهنگی در بیمارستانها انجام شد و اکنون بیش از 90 درصد سامانه متمرکز هوشمند تیتک با HIS ها صور گرفته است. این هماهنگی در یکسانسازی و کنترل قیمت دارو در کل کشور مؤثر است.
وزیر بهداشت، حوزه بهداشت را مجزا از طرح دارویار دانست و گفت: حوزه بهداشت از اعتبار خارج از بیمهها استفاده میکند و داروهای موردنیاز خانههای بهداشت که شامل داروهای مکمل و اقلام دارویی محدودی است؛ از سیستم دیگری استفاده میکنند که تغییری در آن ایجاد نشده و ارتباطی با سیستم دارویار ندارد.
دکتر عین اللهی از تصویب آییننامه صندوق بیماریهای خاص در هیئت دولت خبر داد و گفت: یکی از کارهای بزرگ دولت سیزدهم، اینکه برای بیماران خاص، پوشش حمایتی خاصی در نظر گرفته است. بیماران خاص با مبالغ سنگین دارو و تجهیزات موردنیازشان مواجه هستند؛ ازاینرو امسال، مجلس شورای اسلامی، 5 هزار میلیارد تومان، بودجه مصوب برای این بیماران در نظر گرفته و ما باید در قالب صندوق مشخص با تشکیلات منسجم، مخارج بیماران خاص را تأمین میکردیم. در هیئت دولت، آییننامه این صندوق به تصویب رسید و با این آییننامه و بودجهای که در نظر گرفتهشده؛ امیدواریم خدمات ویژهای به این بیماران ارائه دهیم. از همکارانم انتظار دارم برای بیماران خاص وضعیت ویژهای ایجاد کنند که بدون معطلی دارو و تجهیزات موردنیاز خود را دریافت کنند. ما به استقبال بیماران خاص میرویم تا خدمات ویژهای را به آنان ارائه دهیم.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود تمامی واکسنهای ایرانی زائران اربعین را موردپذیرش کشور عراق دانست و گفت: در نشستی که با وزیر بهداشت و نخستوزیر عراق داشتم آنها تمامی واکسنهای کشور را بهعنوان واکسن مجاز میشناسند و ما در رابطه با اربعین مشکلی نداریم. باتوجه به اینکه تعداد زیادی از افراد از کشورهای مختلف در مراسم اربعین شرکت میکنند به مردم توصیه میکنم تا فرصت هست واکسن یادآوری بزنند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: میزان واکسیناسیون کشورمان در حدبالایی است حدود 96 درصد از مردم یک مرحله واکسن و 86 درصد دو مرحله از واکسن را دریافت کردند. کشورها معمولاً دو مرحله واکسن را ملاک قرار میدهند و افرادی که خارج از کشور میروند باید دوبار واکسن را زده باشند و در مرحله یادآور نیز واکسنهای ایرانی کفایت میکند.
دکتر عین اللهی از باقی ماندن ارز ترجیحی تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی خبر داد و گفت: دلیل اصلی تبدیل ارز ترجیحی به ارز آزاد جلوگیری از قاچاق بود. به همین دلیل سعی کردیم تولیدکنندگان داخلی را تشویق کنیم و اختلاف قیمتها را به بیمه بدهیم و بیمهها به مردم پرداخت کنند و یارانه به مردم برسد. در زمینه تجهیزات و لوازم مصرفی چون هزینه تجهیزات سنگین و موارد مصرف آن در مراکز مشخص است نیازی بر برداشتن ارز ترجیحی نیست بنابراین در تجهیزات تغییری ایجاد نشده و به انواع لوازم مصرفی پزشکی مانند پروتزها، لنزهای داخل چشمی و حلزون شنوایی و... همچنان ارز ترجیحی تخصیص داده میشود.
نظر دهید