• تاریخ انتشار : 1402/11/10 - 13:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 237
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست خبری دومین پویش سلامت با عنوان «تغذیه سالم»

دکتر قناعتی: مصرف لبنیات برای سلامت جسمی و بهره هوشی انسان لازم است

دکتر قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست خبری دومین پویش سلامت، تاکید کرد مصرف روزانه 250 گرم لبنیات و 5 گرم نمک ید دار تصفیه شده از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند و مصرف لبنیات برای سلامت جسمی و بهره هوشی انسان لازم است.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست خبری دومین پویش سلامت با عنوان پویش «تغذیه سالم» با محوریت افزایش مصرف لبنیات و استفاده از نمک تصفیه شده یددار دوشنبه 9 بهمن 1402 با حضور دکتر حسین قناعتی  رئیس دانشگاه،  دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه، دکتر ماشاء اله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه و دکتر کوروش جعفریان استاد تغذیه دانشگاه برگزار شد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه مصرف لبنیات برای سلامت جسمی و بهره هوشی انسان لازم است گفت:  کمبود مصرف لبنیات، موجب بروز  بیماری هایی از جمله پوکی استخوان، کاهش قدرت یادگیری، چاقی و فشار خون می شود.
وی مصرف شیر و لبنیات را در پیشگیری از بیماری دیابت موثر دانست و گفت: افراد برای پیشگیری از بیماری های ناشی از کمبود لبنیات باید به میزان مطلوب لبنیات مصرف کنند که این مقدر برای هر فرد در جامعه ایرانی روزانه 250 گرم است.
رئیس دانشگاه با اشاره به مصرف صحیح نمک گفت: نمک یک ماده مورد نیاز است و بدن برای کارکرد صحیح عضلات و انتقال پیام عصبی در روز به 5گرم نمک نیاز دارد که متاسفانه این مقدار در کشور 2 تا 3 برابر بیشتر از مقدار تعیین شده سازمان بهداشت جهانی است.
وی بر اجتناب از استفاده نمک های رنگی و نمک های یددار غیر تصفیه ای  تاکید کرد و گفت: نمک های رنگی دارای فلزات سنگین و سرب است که مصرف آن موجب سرطان می شود.
دکتر قناعتی کمبود ید را در سن بالا موجب ابتلا به گواتر و در سن پایین موجب اختلال رشد عصبی بیان کرد و گفت: ید ماده ای است که برای رشد عصبی نیاز است و اگر ید به میزان کافی در سنین پایین تامین نشود باعث ناهنجاری های مادرزادی، سقط و کری و لالی مادر زادی خواهد داشت.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه از مصرف غذاهای آماده و کنسروی و غذاهایی که مقدار زیادی نمک دارند  پرهیز کنید گفت: تغذیه سالم حاوی مصرف سبزیجات، روغن زیتون و ماهی است که به دلیل آنتی اکسیدان بالا از سرطان ها جلوگیری می کند. با استفاده از این سبک تغذیه می توان از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری  کرد و در این صورت هزینه نظام سلامت کاهش یافته و کارایی مردم و جامعه چندین برابر افزایش می یابد.
سپس دکتر کوروش جعفریان استاد تغذیه دانشگاه، با بیان اینکه امروزه مطالب غیر علمی و شبه علمی بر علم غلبه کرده گفت: رسانه باید با اطلاع رسانی صحیح و درست، در خصوص مصرف صحیح لبنیات به مردم  آگاهی دهد چرا که مصرف لبنیات کم چرب بین 30 تا 40 درصد سرطان را کاهش خواهد داد.
وی ادامه داد: لبنیات کم چرب دیابت را کاهش و لبنیات پرچرب دیابت را افزایش می‌دهد. البته استفاده بیش از اندازه از لبنیات هم دارای عوارض است که نسبت به خواص آن اصلاً به چشم نمی‌آید. یکی از عوارض مصرف خیلی زیاد لبنیات این است که درصد ابتلا به پروستات و پارکینسون را افزایش می‌دهد. 
دکتر جعفریان در خصوص میزان مصرف نمک در غذا گفت: نان منبع اصلی نمک در ایران است و بین 5-7 گرم در نان های سنتی نمک وجود دارد. با مصرف بیش اندازه نمک  احتمال  ابتلا به سرطان، پوکی استخوان ،فشار خون، دیابت و.... زیاد می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه  نمک‌هایی که توسط مردم خریداری می‌شود باید دارای مهر و تأیید وزارت بهداشت باشد گفت: نمک های بدون مهر وزارت بهداشت سم است. 
در ادامه دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در پویش اول که با هدف پیشگیری از دیابت و فشار خون برگزار شد رتبه نخست کشوری را دربین دانشگاه های بزرگ و رتبه چهارم در بین کل دانشگاه های کشور بدست آورد گفت:  پویش «تغذیه سالم با افزایش مصرف لبنیات و استفاده از نمک تصفیه شده ید دار» به مدت دو هفته با هدف آموزش و رفع باورهای غلط در میان مردم برگزار می شود. به همین منظور گروه آموزش سلامت و گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه اقدامات آموزشی متعددی را برای جمعیت تحت پوشش در نظر گرفته است که از جمله این اقدامات تولید کلیپ های آموزشی، پاسخگویی  به سوالات و باورهای غلط در حوزه مصرف لبنیات و نمک و برگزاری کارگاه های آموزشی برای کارکنان حوزه بهداشت دانشگاه است.
دکتر اولیائی منش ادامه داد: با نهادها و ارگان هایی که در منطقه تحت پوشش دانشگاه هستند مکاتبه صورت گرفته و مطالب آموزشی حاوی اطلاعات مفید تغذیه ای در خصوص موارد فوق برای آنان ارسال و از طریق لینک https://shahab.tums.ac.ir/public-education
برای عموم مردم قابل دسترس است. 
در این نشست خبرنگاران پرسش های خود را مطرح و پاسخ های مورد نظر را دریافت کردند.
پویش ملی تغذیه سالم، با هدف اطلاع رسانی در خصوص کاهش مصرف نمک، توصیه به مصرف مناسب نمک ید دار  تصفیه شده و افزایش مصرف شیر و لبنیات از تاریخ یکم بهمن ماه آغاز شده و تا پانزدهم بهمن ادامه دارد. 

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 257996
نسیم اخگر
تهیه کننده:

نسیم اخگر

تصاویر