راهنمای تغذیه در واکسیناسیون کرونا ابلاغ شد
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامهای به معاونین بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا را ابلاغ کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا رئیسی در این ابلاغیه با اشاره به تأثیرگذاری تغذیه در شرایط مختلف سلامت و بیماری و همچنین شرایط جدید کشور در واکسیناسیون گروههای مختلف جامعه تأکید کرده است؛ راهنمای تغذیه در واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در سطوح مختلف ارائه خدمات سرپایی و مراکز واکسیناسیون تحت پوشش به اطلاع عموم مردم رسانده شود.
این راهنما بهمنظور کمک به بهبود شرایط هموطنان در کاهش برخی عوارض جانبی کوتاهمدت ناشی از واکسیناسیون و مقابله بهتر با این عوارض تهیهشده و در آن نکات تغذیهای قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا تشریح شده است.
در این راهنما بر لزوم آشنایی با مواد غذایی که بهسلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک میکند تأکید شده است تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
در بخشی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون توصیهشده است؛ زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میان وعده سادهای مصرف کنید و شب قبل از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزیهای سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید. همچنین قبل و بعد از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تأمین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم است.
بر اساس توصیههای ذکرشده در این راهنما رعایت طولانیمدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود میبخشد و به ما کمک کند تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونتها، پاسخ ایمنی قویتری به واکسیناسیون داشته باشیم.
نظر دهید