نشست رئیس دانشکده توانبخشی با مدیر کل توانبخشی جمعیت هلال احمر کشور
دکتر خاتون آبادی رئیس دانشکده توانبخشی در نشستی با دکتر پیشگاهی مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر کشور دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، این نشست روز سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰ با حضور دکتر سیداحمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده، دکتر پیمان پیشگاهی مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر و همراهی دکتر آذر مهری معاون آموزشی دانشکده، دکتر سحر صادقی معاون آموزشی هلال احمر و دکتر پریسا رشیدزاده معاون تحقیق و توسعه هلال احمر برگزار شد.
در این نشست دکتر خاتون آبادی ضمن اشاره به رویکرد دانشگاه مبنی بر ارائه خدمات ماندگار، ارتقای سطح کیفیت خدمات و اهمیت زمانبندی درست برای پیشبرد اهداف در چهار سال پیش رو، از حمایت مسئولان دانشگاه برای فعالیت در راستای خدمت واقعی سخن گفت و تصریح کرد: این نشست با هدف ارتقای سطح خدمات توانبخشی دانشکده و به منظور بررسی امکان ارائه این خدمات در جمعیت هلال احمر تشکیل شده است.
دکتر خاتون آبادی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران، الگویی برای دانشگاههای کشور محسوب میشود که فعالیتهای منحصر به فردی در سطح ملی و بین المللی انجام داده است؛ تفاهم نامه ۵۰ ساله با دانشگاه سبطین عراق، اقدامی فراملی و بزرگ است که برای راه اندازی رشته توانبخشی این دانشگاه برنامه ریزیهای صورت گرفته است که همین اقدام الگویی برای قدمهای دیگر است.
رئیس دانشکده توانبخشی ادامه داد: چنانچه برنامه ریزیهای مشترک دانشکده با جمعیت هلال احمر تحقق یابد، توسعه خدمات آموزشی و پژوهشی توانبخشی را به دنبال خواهد داشت که با برگزاری کارگاه ها، سمینارها و وبینارهای گوناگون، منجر به توانمندی نظام توانبخشی کشور میشود.
وی افزود: دانشجویان توانمندیهای بسیاری دارند و برای انجام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشتاقانه عمل کردهاند و ایجاد این بسترها، کمک بزرگی به گسترش توانمندی آینده سازان توانبخشی کشور خواهد بود.
دکتر خاتون آبادی از حمایت همه جانبه دانشکده، ارائه خدمات بر پایه شواهد (evidence base) و کیفیت بالای ارائه خدمت به بیماران سخن گفت و بر برنامه ریزی با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه بر پایه ضوابط و چهارچوب هر دو سازمان تاکید کرد. وی همچنین گزارشی از عقد تفاهم نامه با مراکز بهداشت به عنوان ارائه دهنده خدمات سلامت جامعه ارائه کرد.
دکتر مهری تصریح کرد: در حوزه توانبخشی چهار رشته فعال مرتبط با مرکز جامع توانبخشی هلال احمر با عناوین کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتار درمانی و شنوایی شناسی وجود دارد که بررسی امکان حضور دانشجویان و استفاده از پتانسیلهای هلال احمر به لحاظ بیماران و فضا برای ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی مدنظر است.
وی افزود: حضور دانشجویان در فضاهای توانبخشی هلال احمر به همراه اساتید و اعضای هیئت علمی است و دانشکده حمایتهای علمی خود را به طور کامل خواهد داشت که تحقق این هدف، کمک بزرگی به آموزش و خدمات رسانی خواهد کرد که در آینده به فعالیتهای پژوهشی نیز منجر خواهد شد.
معاون آموزشی دانشکده ارائه خدمات را از نیمسال آینده و با خدمات بالینی گفتاردرمانی در مرحله اول اعلام کرد
سپس دکتر پیشگاهی، ضمن استقبال از همکاری با دانشکده توانبخشی و اشاره به رویکرد هلال احمر با وزارت بهداشت، تاریخچهایاز خدمات توانبخشی جمعیت هلال احمر ارائه کرد و از انجام پروژههای بزرگ این سازمان، برای اولین بار در کشور سخن گفت.
وی افزود: خدمات توانبخشی هلال احمر به سمت تخصصی شدن پیش رفته و اکنون حدود ۲۰۰ واحد توانبخشی در سطح کشور با همت جمعیت هلال احمر راه اندازی شده است که با فعالیت و بازخورد خوبی همراه بوده است؛ این مراکز در مناطق محروم به صورت واحد توانبخشی و در مراکز استانها به صورت تخصصی فعالیت میکنند. با توجه به آنکه خدمات توانبخشی تخصصی گروهی در ایران وجود ندارد، هلال احمر به دنبال تشکیل یک گروه تخصصی واقعی برای ارائه این خدمات است که در این راستا اولین مرکز توانبخشی بیماران مغزی و نخاعی واقعی کشور راه اندازی شد.
دکتر پیشگاهی اظهار کرد: گسترش ارتباطات با دانشگاه، با پشتوانه نیروهای کارآمد و حضور اعضای هیئت علمی که فارغ از دغدغههای اقتصادی و با هدف اشاعه علم فعالیت میکنند، قدم بزرگی برای ارائه خدمت به جامعه خواهد بود.
وی در ادامه گزارشی از نحوه ارائه خدمات توانبخشی در هلال احمر ارائه کرد و گفت: در بحثهای پژوهشی در یکسال اخیر جهش قابل توجهی داشتیم و تعداد قابل توجهی درخواست پایان نامه داریم که طبق ضوابط سازمان بررسی و تصویب میشود و با توجه به تعداد مراجعین هلال احمر، کارهای پژوهشی بزرگی را میتوان با همکاری دانشکده انجام داد.
سپس دکتر صادقی به رویکرد هلال احمر برای گسترش فعالیتها اشاره کرد و گفت: رویکرد کلی هلال احمر همواره ارتقای کیفیت از لحاظ آموزش و پژوهش بوده است و با توجه به آگاهی از چالش ها، ارتباط با دانشگاه و تبادل اطلاعات طرفین بسیار مفید خواهد بود.
وی تصریح کرد: در مرحله اول نیاز است که طرفین نیازهای اولیه خود را طراحی و تعهدات اولیه را تشریح کنند و با توجه به آن برای اقدامات بعدی تصمیم گیری شود. برنامه ریزی برای فعالیتهای مشترک هلال احمر و دانشگاه، علاوه بر تحقق اهداف آموزشی دانشجویان، به روزرسانی دانش کارکنان هلال احمر را با برگزاری وبینارهای ملی در سطح کشور خواهد داشت.
دکتر رشید زاده نیز از عقد تفاهم نامه با دانشکده توانبخشی به عنوان اقدام اولیه برای گسترش همکاریهای آموزشی و پژوهشی با دانشگاه علوم پزشکی تهران یاد کرد و گفت با توجه به مراجعین بالای هلال احمر، ارائه خدمات برای هر دو طرف سودمند و به نفع جامعه خواهد بود.
در پایان کلیات همکاری به توافق رسید و در خصوص نحوه ارائه خدمات، فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و همچنین نگارش تفاهم نامه در هفته آتی بحث و تبادل نظر شد.
نظر دهید