نشست معاونان بینالملل و درمان دانشگاه با تأکید بر همکاری در عرصه گردشگری سلامت برگزار شد
دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل و دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه با هدف همکاریهای مشترک دو مجموعه در حیطه گردشگری سلامت با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بینالملل، در جریان این دیدار که شنبه 4 دی 1400 برگزار شد، دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان دانشگاه دکتر سمیرا آل سعیدی، مسئول کارگروه گردشگری سلامت معاونت، دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بینالملل دانشگاه، دکتر فاطمه حاج علی عسگری، مدیر بینالمللی سازی الکترونیک معاونت بینالملل و دکتر محمدرضا خامی، مشاور معاون بینالملل دانشگاه نیز حضور داشتند.
در آغاز، دکتر آیتی با اشاره به موضوع این نشست، بحث گردشگری سلامت را یکی از دغدغههای خود و مجموعه بینالملل دانشگاه طی سالهای اخیر دانست و گفت: گردشگری سلامت به معنای واقعی یک صنعت است و به منظور ورود جدیتر دانشگاه به این عرصه نیاز به انجام تحقیق و توسعه (تشکیل تیم Research & Development) و تبلیغات متناسب با برند دانشگاه برای نشان دادن توانمندیها و ظرفیتهای موجود بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
معاون بینالملل دانشگاه با بیان اینکه گردشگری سلامت امروز به مطالبه جدی اعضای هیأتعلمی و فعالان عرصه بینالملل در سطح دانشگاه تبدیل شده است، تصریح کرد: هفته گذشته در نشست معاونان بینالملل گروههای آموزشی و بیمارستانهای تابعه دانشکده پزشکی به عنوان بخشی از شبکه بزرگ بینالملل، این موضوع مطرح و بر افزایش سهم دانشگاه از این صنعت و مدیریت یکپارچه آن تأکید شد.
وی همچنین برخی سازوکارهای لازم برای فعالیت در عرصه گردشگری سلامت در معاونت بینالملل از جمله امکان تبادلات مالی و ارزی و زیرساختهای موردنیاز برای تبلیغات و بازاریابی را تشریح کرد.
سپس دکتر آل سعیدی گزارشی از فعالیتهای انجام شده توسط کارگروه گردشگری سلامت معاونت بینالملل طی سالهای اخیر و به طور خاص تجربه بیمارستان امیراعلم در این زمینه را ارائه کرد و بیان داشت: هر گردشگر سلامت سه برابر یک توریست معمولی ارز وارد کشور میکند و سوددهی دارد.
مسئول کارگروه گردشگری سلامت معاونت بینالملل افزود: تجربه موفق بیمارستان امیراعلم در این حوزه با تهیه و توزیع بروشورهای تبلیغاتی و استفاده از ظرفیت دانشجویان بینالمللی برای تبلیغات در کشورهای هدف، تقویت سایت بیمارستان و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی آغاز شد و در ادامه به شکلگیری کمیته گردشگری سلامت در این بیمارستان انجامید.
وی ادامه داد: نتیجه این فعالیتها منجر به راهاندازی دپارتمانی مجهز برای ساماندهی و خدمات به بیماران بینالملل (IPD) در بیمارستان امیراعلم، افزایش درآمد این مجموعه و ویزیت حدود 400 بیمار خارجی طی سه ماه شد.
دکتر آل سعیدی با اشاره به اختصاص زیرسایتی در سایت انگلیسی دانشگاه به مقوله گردشگری سلامت، اظهار داشت: خدمات لازم برای مراجعه بیماران و هدایت آنها به بیمارستانهای مورد نظر در این زیرسایت دیده شده است.
مسئول کارگروه گردشگری سلامت معاونت بینالملل همچنین به برخی از مسائل و چالشهای موجود در پیشبرد برنامهها و مأموریتهای حیطه گردشگری سلامت چون سقف کارانه، مالیات پلکانی بر درآمد و پرداختهای نامنظم به اعضای هیأتعلمی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: توسعه و ارتقا گردشگری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیاز به همکاری نزدیک معاونت درمان و بین الملل دارد. معاونت بینالملل میتواند در حیطههایی چون راهاندازی سایت مناسب و چندزبانه به منظور مراجعه راحتتر بیماران خارجی، بازاریابی برای جذب بیماران، ایجاد زیرساختهای لازم برای پذیرش بیماران در بیمارستانها و مراکز درمانی و تبادلات ارزی فعالیتهای جدی و مؤثری داشته باشد.
در ادامه، دکتر ناطقی با بیان اینکه معاونت درمان نیز کاملاً بر اهمیت صنعت گردشگری سلامت، درآمدزایی ارزی، گردش مالی و سایر دستاوردهای حاصل از فعالیت در این عرصه آگاه است، تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامه های اجرایی جاری در معاونت درمان پیشبرد همه جانبه این صنعت است.
معاون درمان دانشگاه با تأکید بر اینکه قوانین و مقررات برای همکاری اعضای هیأتعلمی دانشگاه و نحوه توزیع بیماران در اختیارات این معاونت تعریف شده است، افزود: با تکیه بر اختیارات موجود و قوانین و مقررات تعریف شده هر بیمار خارجی که برای درمان به دانشگاه مراجعه میکند باید از کانال معاونت درمان توزیع شود تا عدالت و توازن برقرار و مسائل جانبی نیز کاهش یابد.
وی توضیحاتی در خصوص فعالیتهای انجام شده توسط این معاونت از جمله تعامل با برخی واحدهای دانشگاه و شرکتهای خصوصی برای برونسپاری بخشی از اقدامات، بیان کرد و ادامه داد: در این مسیر ما به همراهی و همکاری با معاونت بینالملل دانشگاه نیاز خواهیم داشت.
دکتر ناطقی بر لزوم برگزاری کارگاههای آموزشی برای پزشکان خارجی به ویژه از کشورهای منطقه با رویکرد آشنایی با خدمات بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاه توسط معاونت بینالملل تأکید کرد و بیان داشت: همچنین به نظر میرسد باید بستری برای آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان بینالمللی مشغول به تحصیل در دانشگاهها با فعالیتها و خدمات بیمارستانها فراهم شود.
در ادامه، دکتر زرگران به نگاه یکسان معاونتهای بینالملل و درمان دانشگاه به مقوله گردشگری سلامت اشاره کرد و بیان داشت: نگاه معاونت بینالملل معطوف به توسعه بازاریابی گردشگری سلامت و جذب مخاطب و بیماران برای مراکز درمانی و بیمارستانی است.
مدیر توسعه امور بینالملل معاونت بینالملل با بیان اینکه مجموعه بینالملل تجربه بسیار موفقی در جذب و بازاریابی دانشجویان خارجی دارد، گفت: با بهرهگیری از این تجارب هماکنون یک هزار و 400 دانشجوی خارجی در دانشگاه تحصیل میکنند و 30 کارگزاری در کشورهای مختلف به جذب متقاضیان برای دانشگاه مشغول هستند.
وی از حضور دانشگاه در نمایشگاههای بینالمللی، تعامل مستقیم با دانشگاهها و مراکز علمی کشورهای مختلف به عنوان دیگر ظرفیتهای موجود یاد کرد و گفت: با تکیه بر تجارب کسب شده، معاونت بینالملل میتواند به همراه معاونت درمان اهداف دانشگاه در حیطه گردشگری سلامت را دنبال کند.
در پایان معاون درمان دانشگاه با تأکید بر همکاری دو معاونت در زمینه گردشگری سلامت، از برگزاری نشست های آتی برای تقسیم وظایف و تبیین مسیر این حوزه با کمک واحدهای مرتبط خبر داد.
نظر دهید