به مناسبت هفته سلامت
بازدید دکتر جعفریان از نمایشگاه هفته سلامت، در مترو ولیعصر تهران
رییس دانشگاه در بازدید از نمایشگاهی که به مناسبت هفته سلامت، با همکاری وسیع واحدهای دانشگاهی درگیر در امر سلامت و به همت معاونت غذا و دارو برپاشده، بر لزوم ارتقای آگاهی مردم در پیشگیری از ابتلا به دیابت با برپایی اینگونه نمایشگاهها در اماکن پرتردد و شلوغ، تأکید کرد.
گالری عکس چهار
گالری عکس پنج
در چهارمین روز از هفته سلامت، دکتر جعفریان با هیئت همراه ظهر شنبه 4 اردیبهشت 95 از نمایشگاهی که به مناسبت هفته سلامت در مترو چهارراه ولیعصر تهران برپاشده، دیدن کرد.رئیس دانشگاه پس از بازدید از این نمایشگاه که به همت معاونت غذا و دارو در مترو برپا شده در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی در مورد افزایش آمار ابتلا به دیابت در کشور هشدار داد و گفت: دیابت منشأ بسیاری از بیماریهاست که به دلیل نداشتن رژیم غذایی مناسب و کمتحرکی، در دنیا رو به افزایش است.
لزوم ارتقای آگاهی مردم برای پیشگیری از دیابت
وی بابیان اینکه طبق آمارهای بهداشت جهانی 10 درصد مردم مبتلا به دیابت هستند، افزود: این بیماری در جهان در حال کنترل است ولی مردم باید آگاهی خود را در خصوص عوامل ابتلا به دیابت افزایش دهند.
رئیس دانشگاه ادامه داد: به پیشنهاد همکاران، چهارراه ولیعصر یکی از پرترددترین مناطق تهران بوده، لذا واحدهای ما شامل مشاوره، تغذیه، طب سنتی، تست فشارخون و قند خون رایگان و... امروز در متروی چهارراه ولیعصر حضور یافته و به ارائه خدمات سلامت به مردم پرداختهاند.
دکتر جعفریان افزود: معمولاً زمانی مردم سراغ گروه پزشکی میروند که دچار بیماری شدهاند، درحالیکه مردم باید به سمت خود مراقبتی پیش بروند و ریسکهای سلامتی خود را بشناسند و با اقداماتی نظیر رژیم غذایی مناسب و ورزش، از ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت پیشگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک رسانهها و اطلاعرسانیهای گسترده درزمینهٔ پیشگیری از بیماری دیابت، شاهد کاهش هر چه بیشتر موارد ابتلا به آن و کاهش عوارض دیابت در بیماران باشیم.
دکتر جعفریان ضمن تشکر از همکاران دانشگاه برای برگزاری این نمایشگاه و دیگر فعالیتها در خصوص آگاه کردن مردم دربارهی عوامل و عوارض دیابت، تصریح کرد: تلاشی که همکاران ستادی، دانشکدهها و معاونتها در قالب فعالیتهای درمانی مانند کنترل فشار و قند خون و فرهنگی در قالب توزیع پمفلت و سیدیهای آموزشی در خصوص آگاهی قابلتقدیر است.
رییس دانشگاه در پاسخ به این سؤال که مردم چهکارهایی انجام دهند تا از ابتلا به کبد چرب در امان باشند؟ تصریح کرد: شیوع کبد چرب در جامعهی ایرانی بهسرعت رو به افزایش است و اتفاقاً با دیابت بیربط هم نیست زیرا افرادی که سندرم متابولیک دارند ممکن است به کبد چرب مبتلا شوند.
وی ادامه داد: مهمترین عوامل شناساییشده در ابتلا به کبد چرب، رژیم غذایی نامناسب و کمتحرکی است. ممکن است کبد چرب در ابتدا به شکل جدی نباشد اما در درصدی از موارد، منجر به بیماری غیرقابلبرگشتی به نام سیروز کبدی میشود که درنهایت باید پیوند کبد انجام گیرد.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، الزاماً افراد چاق مبتلا به کبد چرب نمیشوند و افراد لاغر نیز درخطر ابتلا هستند تصریح کرد: در حال حاضر کبد چرب بیماری خاموش است و اگر همین مسیر یعنی استفاده از فست فودها و کمتحرکی در جامعه افزایش یابد، در 10 یا 20 سال آینده، افراد بسیاری مبتلا به کبد چرب خواهند شد.
توضیح اینکه این نمایشگاه با همکاری معاونت غذا وداروی دانشگاه و معاونت فرهنگی اجتماعی مترو و با هدف ایجاد فضاهای آموزشی و فرهنگی در فضاهای پرتردد شهری طراحی و برگزار شد. در این نمایشگاه معاونت های غذا و دارو و درمان، مرکز بهداشت جنونب، دانشکده های پرستاری و مامایی داروسازی، طب سنتی تغذیه و توان بخشی، بیمارستان های ضیائیان، سینا، پژوهشگاه غدد و متابولیسم، تربیت بدنی دانشگاه و مجموعه داروخانه های بیمارستانی حضور فعال داشتند. و پربازدیدترین غرفه ها در روز آغازین نمایشگاه، به ترتیب حروف الفبا غرفه دانشکده پرستاری و مامایی، دانشکده داروسازی، مرکز بهداشت جنوب، معاونت غذا و دارو و مجموعه داروخانه های بیمارستانی دانشگاه بود.
همچنین تنها در روز شنبه، اولین روز نمایشگاه بالغ بر هشتصد هزار نفر از این نمایشگاه بازدید داشتند و انواع مختلف مشاوره های لازم از جمله مشاوره پزشکی، دارویی، تغذیه، ورزشی، مصرف منطقی داروها و مکمل، آشنایی با اقلام سلامت محور، تشخیص نحوه اصالت کالاهای تولید داخل و وارداتی به تفصیل برای مراجعین ارائه شد.
خبر: مقدم
عکس: نورکامی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: