اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1394/12/06 - 18:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4837
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

مسائل با برقراری ارتباط قابل حل است

برگزاری جلسه هیئت رییسه دانشگاه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

جلسه هیئت رییسه دانشگاه روز چهارشنبه 5 اسفند 94 با حضور دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه، هیئت رییسه دانشگاه، دکتر قاسمعلی خراسانی رییس و روسای بخش های مجتمع در سالن شورای دفتر ریاست برگزار شد.

گالری عکس 1

گالری عکس 2
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، در شروع  دکتر علی جعفریان رییس دانشگاه با اشاره به تدوین برنامه چهارساله در سال 92 گفت: هدف این است که بتوانیم در یک فرمت مشخصی کار را به جایی برسانیم که اقداماتی موردنظر را انجام دهیم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: طبعا چالش های زیادی روبرو همه ما وجود دارد. یعنی هم کسانی که در مواجهه با بیمار هستند و هم ما که در ستاد باید پشتیبانی آن را فراهم کنیم و به مسائلی که پیش می آید  پاسخگویی داشته باشیم و سعی ما این است که هم درک درستی از این چالش ها داشته باشند و هم همه افرادی که درگیر هستند تلاش شود تا مشکلات را حل کنیم.  
سپس دکتر خراسانی رییس مجتمع ضمن خیر مقدم به ریاست، اعضای هیات رییسه دانشگاه و اساتید حاضر، به ارائه گزارش از طریق اسلاید دستورالعمل نحوه اداره مجتمع، بازنگری، مشکلات اساسی و گزارش عملکردی از جمله آمار ها و فعالیت های آموزشی، پژوهشی حوزه دانشگاهی، خدمات درمانی، نمودار روند درآمدها و هزینه ها، چالش ها و پیشنهادات و سایر اطلاعات و مشکلات مجتمع پرداخت.
در ادامه روسای بخش ها نظرات، مشکلات و پیشنهادات خود را مطرح کردند.
دکتر زند پارسا رییس بخش داخلی قلب به تشریح راه اندازی کلینیک مشاوره با کمک اساتید و نحوه عملکرد آن با توجه به کمبود نیروی انسانی پرداخت و گفت: مشکلی که وجود دارد حجم زیاد بیماران است که ناخواسته موجب عملکرد غیر استاندارد می شود و این در صورتی است که اساتید تمایل به کار به صورت استاندارد را داشته و بالطبع زمان بیشتری را می طلبد و نوبت دهی  بیماران نیز دیرتر خواهد شد.
سپس دکتر حسین قناعتی رییس مرکز تصویر برداری مجتمع  به استهلاک تجهیزات پزشکی وفرسودگی آنان و نیاز به تعویض و بازسازی اشاره کرد و گفت: ایجاد راه های اضطراری در بیمارستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است که مانع تلفات انسانی در صورت بروز خطرات احتمالی خواهد بود.
وی در ادامه ارائه بهینه نوآوری ها، جراحی های بخش تصویر برداری و میزان سرانه دریافتی در مجتمع را که انجام پذیرفته مطرح کرد.
دکتر مهرداد صالحی رییس بیمارستان امام و بخش جراحی قلب مجتمع نیز در خصوص بخش ICU ، جراحی عروق و سیستم سخت افزار بیمارستان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بیشترین تعداد  ICU درمجتمع وجود دارد سیستم آنان آموزشی نبوده و قادر به جذب فلوشیپ در گروه بیهوشی نیست.
وی همچنین به کمبودهایی در خصوص جراحی عروق و استهلاک آسانسورهای مجتمع پرداخت و افزود: نیاز به راه اندازی یک بخش جراحی عروق می باشد که حقیقتا برای بیماران ضروری است.
دکتر فرزین حلب چی رییس بخش و درمانگاه های ورزشی  مجتمع نیز در خصوص تاسیس مهدی کلینیک و مشکلات پیش آمده درخواست پیگیری وضعیت آن را داد.
دکتر فاطمه سادات نیری معاونت امور دانشگاهی در مجتمع در خصوص این معاونت و دستورالعمل اجرایی آن در خواست تدوین آیین نامه اعتبار و همچنین در خصوص روند پذیرش فراگیران دانشگاه و بخصوص خارج از دانشگاه و نیاز به داشتن یک تفاهم نامه تیپ از سوی دانشگاه را عنوان کرد.
وی در ادامه به انجام اتوپسی که اهمیت ویژه ای برای آموزش در بر خواهد داشت پرداخت وبیان داشت: در خیلی از کوریکولوم های آموزشی انجام اتوپسی ( کالبد شکافی) قید شده است و در بیمارستان اینکار انجام نمی شود که البته هیات علمی مخصوص خود را می طلبد و هزینه بر نیز می باشد.
دکتر نیری افزایش تعداد بیماران را با توجه به عدم افزایش نیروی انسانی و  تخت در اغلب بخش های بیمارستان های مجتمع از چالش هایی دانست که مانع ارائه استاندارد خدمت به بیماران می شود.
دکتر زهرا احمدی نژاد رییس درمانگاه های مجتمع به بیان موفقیت اجرای بسته ارتقاء کیفیت ویزیت در بیمارستان های مجتمع امام که اعضای هیات علمی فعالیت گسترده ای در این زمینه داشتند پرداخت و گفت: در این خصوص انتظار فیدبک رسمی از طرف دانشگاه را داشتم.
وی همچنین ارتباط بیشترهیات رییسه  دانشگاه با مسئولان رده های مختلف در بیمارستان را خواستارشد و درخواست دستگاه های مورد نیاز بخش های درمانگاه و توسعه فضای فیزیکی درمانگاه ها راعنوان کرد.
 دکتر حسن توفیقی رییس درمانگاه پزشکی قانونی مجتمع نیز در خصوص پایلوت شدن مجتمع بیمارستانی امام خمینی در جهت ارتقاء پزشکی قانونی و آموزش رزیدنت ها در بیمارستان و ضرورت تاسیس سالن تشریح در مجتمع پیشنهاد خود را عنوان کرد.
دکتر حسن امامی رضوی رییس بخش جراحی عمومی مجتمع نیز تعداد زیاد مراجعه کننده و محدودیت فضا در مجتمع، عدم ارائه  خدمات و عملکرد مطلوب  به بیماران  را عنوان کرد و افزود: با توجه به تلاش زیاد،  کمبود توسعه نیروی انسانی و فضای فیزیکی، مانعی برای پیشبرد کارها و رسیدن به انتظارات را خواهد شد.
وی در خصوص ضعف ارائه خدمات در بیمارستان ها و راهکار توجه به استانداردهای جهانی پیشنهاد و درخواست آموزش و کنترل داد و گفت: بایستی از آسیب ها پیشگیری کنیم و بستر را به صورتی فراهم کنیم که شاهد اتفاقات کمتری باشیم.
دکتر محمد رضا میرشریفی رییس بخش جراحی 5 بیمارستان امام در مجتمع نیز در خصوص تسهیل ساخت کلینیک مهدی و مشکلات ایجاد شده با توجه به توقف ساخت آن، کمک از طریق وزارت بهداشت را پیشنهاد داد و در ادامه نیز ساماندهی به وضعیت اورژانس و تعداد زیاد بیماران و نبودن امکانات کافی و حفظ کرامت انسانی بیماران شد.
وی مشکلات بخش جراحی عروق را شامل کمبود نیروی انسانی و فلو مطرح کرد و گفت: حدود 70 درصد جراحی عروق نیاز به آنژیوگرافی دارد که نیاز به تجهیزات استاندارد می باشد.
دکتر عظیم میرزا زاده رییس بخش داخلی جنرال بیان داشت: زیرساخت فناوری اطلاعات بسیار مهم است و در این خصوص با مشکلات زیادی روبرو هستیم که نیاز به کمک و نظارت وجود دارد.
وی در خواست نظارت بر کیفیت آموزشی را مطرح و  در خصوص تغییر پذیرش دستیار نیز تاکید کرد.
دکتر حسین حسینی داورانی رییس اورژانس مجتمع افزود: در طرح تحول سلامت با توجه به افزایش حجم کار و فعالیت اورژانس بدون حاشیه و بحث توانستیم مدیریت کنیم و مشکلات را با فرایندهای اورژانس برطرف کردیم.
وی افزود: اورژانس آبستن حوادث بسیار زیادی خواهد بود و ما نیز به صورت روزانه از اورژانس نگهداری می کنیم تا مشکل جدی پیش نیاید و درخواست نگاه ویژه با اورژانس را برای پیشگیری از اتفاقات دانست.
سپس دکتر مهدی عقیلی رییس بخش رادیوتراپی، انکولوژی مجتمع نیز ضمن تشریح فعالیت بخش و باتوجه به حجم بالای مراجعه کننده  درخواست تجهیز و تکمیل دستگاه های رادیو تراپی را پیشنهاد داد.
در ادامه معاونین دانشگاه در پاسخ به مشکلات و پیشنهادات روسای بخش ها مطالبی را ارائه دادند.
دکتر جعفریان نیز ضمن تشکر از دکتر خراسانی رییس مجتمع و تیم مدیریتی و معاونتی  بیمارستان و روسای بیمارستان ها که با همراهی خود توانستند فضایی برای پیشبرد بیمارستان ایجاد کنند خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در شروع دوره مدیریت، بحرانی در بیمارستان وجود داشت که خوشبختانه در حال حاضر بحرانی نداریم.
منظور این نیست که همه چیز درست شده بلکه کاملا محسوس است که در حال حرکت در مسیری منطقی هستیم.در هیات رییسه وقت زیادی صرف شده تا به جایی برسیم که بدانیم این ساختار درست کار می کند و در ادامه وارد فضای اجرایی آن شویم.
وی تصریح کرد: در عین حال که ماهییت مدیریت مجتمع یک پارچه هست، هم هویت و هم اسم سه مرکز بیمارستانی حفظ شده  و دو بخش اورژانس و تصویر برداری مستقیما در ارتباط با رییس مجتمع هست و اختیارات مالی اگر لازم هست نیز از طریق رییس مجتمع توزیع می شود.
دکتر جعفریان از اساتید و روسای بخش ها و همکارانی که در جلسه حضور ندارند و مجموعه ای که خدمت را ارائه می دهند تشکر و قدردانی کرد وافزود: در سال 93 در شروع طرح تحول به مدت 6 ماه تقریبا هر روز چالش هایی داشتیم و فشار زیادی به مجموعه وارد شده بود ولی با همراهی  دوستان نتیجه گذشتن از آن فاز را در بر داشت.
ریاست دانشگاه در ادامه خاطر نشان کرد: حمایت هایی از طرف اداره بازرسی وزارت بهداشت در تایید عملکرد و سرویس دهی اورژانس داشتیم که محصول زحمات دوستان است و حتما ادامه خواهد داشت.
دکتر جعفریان با اشاره به اهمیت برقراری ارتباط بیان داشت: چیزی که داخل مجتمع نیاز داریم و باید در آن مشارکت داشته باشیم برقراری ارتباط است ما هنوز با برقراری ارتباط مشکل داریم. با مسائلی که مواجهه می شویم، برقراری ارتباط آن مسائل قابل حل است. فید بک های آن چه از بیمارستان و چه از جاهای دیگر به من می رسد.  
بالاخره ما نیاز به برقراری ارتباط داریم، بدون اینکه عصبانی شویم بدون اینکه با همدیگر دعوا کنیم، باید بتوانیم حرف هایمان رابرای هم بازگو کنیم  و حرف های بقیه را نیز بشنویم.
وی در ادامه افزود: این فرایندی که شروع کردیم،  به محیط ها می رویم یک قسمت عمده اش برقراری ارتباط است. یعنی هیئت رییسه مستقیما بشنوند که افراد در آن محیط چه می گویند و افراد هم مستقیما بشنوند که هیئت رییسه چه مشکلاتی دارد. افرادی که در اینجا حضور دارند هیچکدام به پستی که دارند وابستگی و علاقه ندارند منجمله خود من.
ولی اگر مسئولیت قبول کردیم بایستی کارهایمان را انجام دهیم. باید آن چیزی که به عهدمان هست انجام دهیم و این عملی نمی شود به جزء با برقراری ارتباط.
من از دوستان خواهش می کنم به طور ویژه هم در مدیریت مجتمع، هم در روسای بخش ها به این نکته توجه داشته باشند، برقراری ارتباط یک ضرورت در مجتمع می باشد که خواهش می کنم دوستان به آن توجه داشته باشند.
دکتر جعفریان ازدیگر نکات عمده را  مهدی کلینیک دانست و اظهار داشت: هرماهه یک گزارش می نویسم که در صفحه اول سایت دانشگاه اخبار آن مشاهده می شود و ایمیل آن نیز برای هیئت علمی ارسال می شود. توضیح مفصل راجع به مهدی کلینیک را در آنجا داده ام. انتظار به جایی نیست وقتی کشور در شرایط بحرانی اقتصادی قرار دارد انتظار داشته باشیم کسی بیاید و این کار را تمام کند. مهدی کلینیک مهمترین اولویت بلندمدت ماست،  پیگیری ویژه در این خصوص انجام داده ایم و در حال حاضر این امکان وجود ندارد، ما همه راههای مختلف را تحقیق کردیم و بنده نیز شخصا در حال تحقیق هستم.
وی ادامه تصریح کرد: نکته مهم دیگر اورژانس است زیرا اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی مسئله همه مجتمع است و نه فقط مسئله بخش اورژانس و تا موقعی که روسای محترم بخش ها به مسئله اورژانس ورود نکنند در آنجا هیچ اتفاقی نمی افتد. بخش نیز باید متعهد باشد بیمار اورژانسی که به آن بخش تعلق دارد را تعیین تکلیف کند.   
لزوم توجه ویژه به موضوع کنترل عفونت های بیمارستانی و جلوگیری از تحمیل هزینه های غیر ضروری خصوصا در انجام آزمایشات پاراکلینیک و تجویز دارو، روند پیگیری ساختمان جدید پلی کلینیک مجتمع و ضرورت انتقال درمانگاه ها به آن از جمله موارد دیگر مطرح شده از سوی رییس دانشگاه بود.
دکتر جعفریان با یادآوری موقعیت ویژه مجتمع و تجارب گذشته بر ضرورت دقت بیشتر در تعاملات رسانه ای و پرهیز از برخوردهای احساسی و نسنجیده در این حوزه تاکید و در پایان از زحمات همه اساتید و کارکنان مجتمع تشکر کرد و با بیان اینکه سال 94  سالی پر فشار، پرحاشیه و پر زحمت برای شما عزیزان بود اظهار امیدواری کرد در مسیر هدفی که همانا ارائه کار بهتر  چه در آموزش و پژوهش و چه در خدمات است در سال آینده موفق تر عمل کنیم.
خبرنگار: فریبا حفیظی
عکاس: جواد جعفری خضری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 58398
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی