اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/09/21 - 22:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3385
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

در یک‌صد و سی و هفتمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر جعفریان بر مدیریت مبتنی بر اهداف و واقعیت‌ها تأکید کرد

یک‌صد و سی و هفتمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور رئیس و هیئت‌رئیسه دانشگاه و رئیس، مدیران و روسای بخش‌های بیمارستان بهرامی در این بیمارستان برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این جلسه از ساعت 8:30 روز یکشنبه 21 آذر 95 با تلاوت آیاتی از قرآن آغاز شد؛ سپس دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور هیئت‌رئیسه دانشگاه در بیمارستان بهرامی، گفت: بیمارستان بهرامی 14 امین بیمارستانی است که هیئت‌رئیسه با ترکیب کامل در آن حاضر می‌شود که این نوع از جلسات با حضور اعضای کامل هیئت‌رئیسه بی‌سابقه بوده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه اهداف متفاوتی از برگزاری این نوع جلسات مدنظر بوده است؛ گفت: یکی از اهداف، تماس مستقیم با اعضای بیمارستان – مدیران، مسئولین و روسای بخش‌ها – بوده است؛ هدف دیگر این بود که فرصتی برای ارائه نقاط مثبت، پیشرفت‌ها و مشکلات بیمارستان توسط مسئولین بیمارستان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اهداف برگزاری این جلسات، ارائه بازخورد هیئت‌رئیسه به مسئولین بیمارستان است؛ افزود: از طرف اعضای هیئت‌رئیسه معمولاً یک بازخورد مکتوب و مفصل از این جلسات در اختیار رئیس و مسئولان بیمارستان قرار می‌گیرد و مسائل بیمارستان در این گزارش اشاره می‌شود و روند برطرف شدن این مسائل و مشکلات در بازه‌های زمانی مشخص پیگیری خواهد شد.
دکتر جعفریان با تأکید بر این نکته که برگزاری این جلسات برکات زیادی دارد؛ گفت: یکی از فواید حضور هیئت‌رئیسه در بیمارستان این است که با مشاهده امکانات و تنگناهای موجود، دیدگاهی که پیدا می‌شود واقعی‌تر خواهد بود؛ از طرفی دیدگاه مسئولین بیمارستان هم نسبت به اعضای هیئت‌رئیسه و مسائل تیم مدیریتی دانشگاه درست‌تر و بهتر خواهد شد که نتیجه این دیدگاه واقعی این است که بازخوردهایی که ارائه می‌شود عمل‌گرایانه‌تر و انتظاراتی که موردنظر است با واقعیات موجود هماهنگ‌تر خواهد بود.
رئیس دانشگاه در پایان بخش نخست سخنان خود با اشاره به اینکه در این دوره، برای بیمارستان‌ها برنامه چهارساله تدوین‌نشده است؛ گفت: برخلاف دانشکده‌ها که برنامه چهارساله‌ای تدوین کرده‌اند و معیار ما برای ارزیابی فعالیت‌های آن‌ها همان میزان موفقیتشان در اجرای برنامه‌های ارائه‌شده توسط خودشان است؛ به علت اجرای طرح تحول نظام سلامت و بار کاری زیادی که این طرح به دوش بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وارد کرده است، در این دوره برای بیمارستان‌ها برنامه چهارساله تهیه نشده است.

ارائه گزارش توسط رئیس بیمارستان

در ادامه جلسه دکتر پیمان صادقی، رئیس بیمارستان بهرامی ضمن خیرمقدم به اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، گفت: بیمارستان بهرامی در برهه‌های مختلف زمانی مشکلات و مسائل مختلفی را پیش رو داشته و ازاین‌رو حضور اعضای محترم هیئت ریسه دانشگاه در این بیمارستان قطعاً منشأ خیر خواهد شد.
وی سپس با تأکید به اینکه بخش زیادی از فعالیت‌های ارائه‌شده در گزارش، حاصل زحمات و تلاش‌های دکتر رهبری منش و تیم مدیریتی ایشان بوده است؛ به ارائه گزارش جامعی از بیمارستان پرداخت و گفت: بیمارستان بهرامی دارای 122 تخت فعال است که این تخت‌ها در هفت بخش جراحی، داخلی 1، داخلی 2، عفونی، داخلی نوزادان، NICU و PICU قرارگرفته‌اند که از این تعداد 43 تخت ستاره‌دار در اختیار اورژانس، تالاسمی، دیالیز و شیمی‌درمانی قرار گرفته است.
رئیس بیمارستان بهرامی با اشاره به اینکه این بیمارستان هم‌اکنون دارای 16 بخش درمانگاهی تخصصی اطفال است؛ گفت: در این بیمارستان خدمات توان‌بخشی شامل فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و شنوایی‌سنجی ارائه می‌شود همچنین بیمارستان دارای 12 بخش پاراکلینیکی است.
وی با اشاره به اینکه ضریب اشغال تخت در این بیمارستان 82.45 درصد است؛ افزود: تعداد پذیرش بستری بیمارستان بهرامی در مقایسه با 5 سال گذشته تفاوت معناداری ندارد و تا پایان آبان ماه سال جاری 6355 تن در این بیمارستان بستری‌شده‌اند؛ همچنین در این مدت 52636 تن در درمانگاه و 36505 تن در اورژانس به‌صورت سرپایی پذیرش‌شده‌اند همچنین در این بازه زمانی 2596 عمل جراحی در این بیمارستان انجام‌شده است.
دکتر صادقی با بیان این مطلب که در حال حاضر تعداد 10 پزشک درمانی در این مرکز مشغول به کار هستند؛ گفت: 155 پرستار، 9 بهیار و 25 کمک بهیار در این بیمارستان مشغول ارائه خدمت هستند که نسبت پرستار به تخت فعال در این بیمارستان 1.25 و در بخش اورژانس 0.88 است.
وی با اشاره به اینکه اعضای هیئت‌علمی این بیمارستان در رشته‌های کودکان، جراحی کودکان، بیهوشی، رادیولوژی، پاتولوژی و ارتوپدی به آموزش دانشجویان و دستیاران مشغول هستند؛ گفت: سالانه از طرف دانشکده پزشکی 120 دانشجوی پزشکی در سه دوره زمانی (هر دوره 40 نفر) برای آموزش به این بیمارستان معرفی می‌شوند؛ همچنین دستیاران این بیمارستان شامل دستیار کودکان، فوق تخصص جراحی و فوق تخصص خون هستند؛ همچنین در سال 94 تعداد 22 تن از اعضای هیئت‌علمی بیمارستان مورد ارزیابی قرار گرفتند که میانگین نمرات کسب‌شده 17.97 بود.
رئیس بیمارستان بهرامی با اشاره به آمار قبولی 80 درصدی دستیاران این بیمارستان در آزمون بورد کشوری سال 95 افزود: همچنین در سال 95 یک تن از دستیاران این بیمارستان در آزمون بورد فوق تخصصی پذیرفته شد.
وی با بیان این‌که در بازه زمانی سال 94 شش مقاله در این بیمارستان ترجمه‌شده و 12 مقاله با همکاری بیمارستان منتشرشده است؛ گفت: در بخش پژوهش با مشکلات و تنگناهایی مواجه هستیم که به‌عنوان نمونه «عدم ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی دانشگاه»، «عدم توانایی در جذب محققین جوان در فعالیت‌های پژوهشی به دلیل دوری از مراکز اصلی دانشگاه» و «عدم وجود زیرساخت پژوهشی» از اهم چالش‌های پیش روی بیمارستان است.
دکتر صادقی میانگین رضایت‌مندی بیماران در سال جاری را حدود 80 درصد اعلام کرد و گفت: تلاش کردیم تکریم بیمار، تعهد حرفه‌ای و اخلاق پزشکی را در حد توان در بیمارستان نهادینه کنیم و پیرو این مسئله، آمار شکایات بیماران نسبت به سال‌های گذشته، کاهش قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم دارو از منابع لازم توسط داروخانه داخل بیمارستان تهیه شود و همراه بیمار برای تهیه دارو به خارج از بیمارستان ارجاع نشود؛ گفت: با توجه به آمارهایی که به دست ما رسیده است، مصرف آنتی‌بیوتیک در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما در همین بازه زمانی، مصرف داروهای پروتکل دار نسبت به سال گذشته حدود 16 درصد کاهش نشان می‌دهد.
رئیس بیمارستان بهرامی با اشاره به سیستم موجود مدیریت پسماند بیمارستان گفت: به اعتقاد ما سیستم موجود باید ارتقا داده شود و برای نمونه با توجه به حجم پسماندهای عفونی و تیز و برنده، نیاز به خرید دستگاه جدید اتوکلاو مجهز به خردکن مشاهده می‌شود.
وی با اشاره به تأثیر اجرای طرح تحول نظام سلامت در تعداد مراجعین بیمارستان بهرامی، گفت: تعداد مراجعین سرپایی به درمانگاه اورژانس بیمارستان در سال 94 نسبت به سال 88 رشد حدود 100 درصدی را نشان می‌دهد؛ همچنین در این بازه زمانی تعداد بیماران تحت نظر درمانگاه اورژانس حدود 1.5 برابر، تعداد مراجعین به کلینیک‌های صبح حدود 1.5 برابر و تعداد مراجعین به کلینیک‌های ویژه بیمارستان بیش از 2.5 برابر شده است.
دکتر صادقی در پایان با اشاره به نوسازی بخش‌های عفونی و داخلی بیمارستان گفت: بخش NICU جدیدی برای بیمارستان در حال راه‌اندازی است؛ همچنین سی‌تی‌اسکن بیمارستان راه‌اندازی شده است و مکان‌یابی ساخت اتاق عمل جدید هم انجام‌شده است که امیدواریم بتوانیم این اقدامات را با سرعت بیشتری به انجام برسانیم.
پس از گزارش دکتر صادقی، مسئولین و روسای بخش‌های بیمارستان به ارائه نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند و در ادامه دکتر فهیمی به نمایندگی از همکاران بیمارستان به بیان نکاتی پرداخت.
وی با اشاره به اهداف وجودی بیمارستان بهرامی گفت: در بعد درمانی هدف اصلی بیمارستان، ریفرال شدن بیمارستان برای درمان اطفال در شرق تهران است، همچنین در بعد آموزشی رسالت بیمارستان تربیت رزیدنت‌هایی است که در بخش اطفال بتوانند به مردم خدمت کنند و به نظر خودمان در این بخش‌ها موفق بوده‌ایم و بنا بر نظرسنجی‌های موجود این بیمارستان در آموزش پزشکان عمومی و متخصصین اطفال جایگاه مناسبی را داشته است.
دکتر فهیمی با اشاره به مشکلات مطرح‌شده توسط مسئولین بیمارستان و روسای بخش‌ها، افزود: در کنار کمبود امکانات، کمبود پرستار به‌شدت در بیمارستان احساس می‌شود که این مسئله باعث می‌شود ما نتوانیم خدمات جدیدی ایجاد کنیم.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه بیمارستان بهرامی جراحی مغز و جراحی قلب ندارد؛ مشکل دیگر بیمارستان را اخذ پذیرش برای بیماران در بیمارستان‌های دیگر معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد این مشکل با مساعدت معاونت درمان برطرف شود.
در ادامه جلسه اعضای هیئت‌رئیسه به بیان نظرات و بازخوردهای خود در مورد مطالب ارائه‌شده توسط مسئولین بیمارستان و روسای بخش‌ها پرداختند.

جمع بندی رئیس دانشگاه

بخش پایانی این جلسه جمع‌بندی رئیس دانشگاه از مطالب مطرح‌شده بود که در این بخش دکتر جعفریان با اشاره به موقعیت خاص بیمارستان بهرامی، گفت: این بیمارستان چه به لحاظ موقعیت جغرافیایی - که در شرق تهران قرارگرفته و این بخش تعداد کمی بیمارستان دارد - و چه به لحاظ خدمات ارائه‌شده در بخش کودکان - که در این زمینه هم ما در کل تهران تعداد کمی بیمارستان تخصصی برای کودکان داریم - شرایط خاصی دارد.
وی با اشاره به مزیت‌های موجود بیمارستان گفت: بیمارستان بهرامی در بخش درمانی مکان خوبی برای ارائه خدمات جنرال کودکان و در موضوع آموزشی مکان مناسبی برای آموزش undergraduate و رزیدنتی اطفال است؛ درعین‌حال این امکان هست که بتواند در فیلد هماتولوژی و انکولوژی به‌صورت فوق تخصصی هم فعالیت کند اما باید توجه داشته باشیم که در این کار باید ظرفیت بیمارستان دیده شود و خدمات دیگر بیمارستان تحت تأثیر قرار نگیرد.
دکتر جعفریان با اشاره به موقعیت جغرافیایی بیمارستان گفت: به علت اینکه بیمارستان بهرامی در محدوده جغرافیایی تحت پوشش دانشگاه تهران قرار ندارد، برای توسعه آن نمی‌توانیم به کمک دولتی امیدوار باشیم و تنها روش تهیه منابع، صرفه‌جویی و مدیریت منابع خود بیمارستان است.
وی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت خیرین سلامت گفت: البته باید توجه داشت که ایجاد ارتباط با خیرین کار ویژه و در بعضی مواقع دشواری است و نیاز به ادبیات خاص خود را دارد که باید افرادی که مهارت این ارتباط را دارند مسئول این کار شوند؛ همچنین می‌توان از ظرفیت ستاد دانشگاه برای این کار استفاده کرد.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه ما همه تلاش خود را برای بهتر شدن بیمارستان بهرامی انجام می‌دهیم؛ گفت: تصور غلطی که وجود دارد این است که به علت اینکه بیمارستان بهرامی از دانشگاه فاصله فیزیکی زیادی دارد؛ موردتوجه مدیران دانشگاه نیست؛ درحالی‌که نگاه ما به بیمارستان‌هایی نظیر بهرامی - که خدمات خاص‌تری ارائه می‌دهند - نگاه حمایتگر است و به‌عنوان گواه این نوع نگاه این نکته قابل‌ذکر است که خود من از سه بازدید شبانه‌ای که انجام داده‌ام دو بار به بیمارستان بهرامی مراجعه کردم.
دکتر جعفریان در خاتمه با تأکید بر مدیریت مبتنی بر اهداف و واقعیت‌ها گفت: برای اینکه بتوانیم بهترین عملکرد را داشته باشیم در کنار این مطلب که باید اهداف خود را در نظر داشته باشیم؛ می‌بایست پلن خود را منطبق بر ظرفیت‌ها و امکانات موجود بازتعریف کنیم که نتیجه این طرز نگاه این است که پله‌پله به جلو خواهیم رفت.

خبرنگار: میر حامد حسینی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 64701
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی