اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1401/05/26 - 14:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 654
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

پنجمین سمپوزیوم بین‌المللی کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش‌بالینی

دکتر قناعتی: حرکت علمی آزمایشگاه پیش‌بالینی اثرگذار برای تمام کشور است

پنجمین سمپوزیوم بین‌المللی کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش‌بالینی با همکاری دانشگاه‌های داخلی و خارجی چهارشنبه 26 مرداد 1401 با هدف ارائه‌ به‌روزترین اطلاعات، تبادل افکار متخصصان، توسعه، ترویج و معرفی تکنولوژی‌های برتر مرتبط با این حوزه به صورت آنلاین آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران آزمایشگاه پیش‌ بالینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه آزمایشگاه پیش‌ بالینی به عنوان یک آزمایشگاه مهم و اولین آزمایشگاهی که در کشور و در دانشگاه‌ ها، در تهران تاسیس شده است بیان داشت: این آزمایشگاه با استفاده از تکنولوژی‌ های پیشرفته که توسط چند شرکت دانش بنیان ساخته شده است امر فعالیت‌ های فناورانه را به شدت پیگیری می‌ کند و در راستای شعار و برداشت صحیح مقام معظم رهبری که تولید دانش بنیان اشتغال آفرین است، کار می کنند.
وی تصریح کرد: آزمایشگاه پیش‌ بالینی در پنج سال فعالیت خود، خوش درخشیده و قریب به ۹۰۰ پروژه و ۶ هزاراسکن برای محققین سرتاسر کشور انجام داده که در نوع خود بی‌نظیر بوده و با استفاده ۴۲۲ عضو هیئت علمی سراسر دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ ها از خدمات آزمایشگاه پیش بالینی تعامل خوبی صورت گرفته است.
دکتر حسین قناعتی در ادامه با اشاره به اینکه آزمایشگاه با به کارگیری تیم پیشرفته و تکنیک‌ های روز دنیا این مسیر را طی می‌ کند و محرکی شده است برای سایر مراکز که ۸ دانشگاه در شرف تاسیس مشابه این آزمایشگاه پیش‌ بالینی با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند بیان داشت: حقیقتا حرکت علمی شما فقط برای خود دانشگاه نیست و اثر گذار برای تمام کشور است و با شاخص‌هایی که اعلام شده است در ۱۷ شاخص دانشگاه تهران در کشور در میان دانشگاه‌های سراسر کشور مقام اول را داشته و حرکت ما از لحاظ چیرگی بین همه دانشگاه‌ های پزشکی و غیر پزشکی کشور همچنان اول است.
وی افزود: آزمایشگاه پیش بالینی به شبکه آزمایشگاهی کشور متصل است به همین علت خدمات تحقیقاتی برای محققین راحت‌تر و هموارتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان با اشاره به اینکه درب دانشگاه به روی محققان باز است خاطر نشان کرد: یکی از دستاوردهای مهم ما ترویج، آموزش و تحقیقات پیش‌ بالینی با رویکرد تصویر برداری است در همین راستا ۱۰ هزار نفر در قالب ۲۰۶ کارگاه آموزش دیده‌اندو شبکه‌ایاز متخصصان را دور هم گرد آوردند که این کار ارزشمند است که باید حفظ و تقویت شود.

 
ثبت ۹۱۴ پروژه در آزمایشگاه پیش‌ بالینی
 
دکتر محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه پیش‌ بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در افتتاحیه این مراسم با ارائه گزارش عملکرد این مرکز علمی- تحقیقاتی گفت: آزمایشگاه پیش‌ بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۶ با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد و باعث افتخار است که تمام دستگاه‌های موجود در این آزمایشگاه ساخت شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
رئیس آزمایشگاه پیش‌ بالینی گفت: این آزمایشگاه تنها مرکزی در دانشگاه است که مجوز از سازمان انرژی اتمی دارد، یعنی ما از تمام مواد رادیو اکتیو می‌ توانیم برای کارهای تحقیقاتی و آموزشی استفاده کنیم.
وی افزود: در چهار سال گذشته حدودا ۹۱۴ پروژه در این مرکز ثبت شده است و این پروژه‌ ها قبل از راه‌ اندازی این مرکز یا انجام نمی‌ شد یا به سختی در بیمارستان‌ ها انجام داده می‌ شد اما هر ساله پروژه‌ ها در آزمایشگاه پیش‌ بالینی رشد صعودی داشته است و در سال ۱۴۰۱ هم نسبت به سال گذشته تعداد پروژه‌ ها بیشتر خواهد بود.
 
ثبت ۶ هزار اسکن و ۵۶۰۰ ساعت ارائه خدمات
 
رئیس آزمایشگاه پیش‌ بالینی با اشاره به اینکه در دوران کرونا آزمایشگاه به رشد خود ادامه داد و نزدیک به ۶۰۰۰ اسکن در این مرکز انجام شد، بیان داشت: ۵۶۰۰ ساعت در این مدت با دستگاه‌ ها خدمات ارائه و بیش از ۳۰۰۰ بازدید از آزمایشگاه قبل از شیوع کرونا انجام شده که از زمان آغاز بیماری کرونا بازدیدها کاهش پیدا کرده است.
دکتر محمدرضا آی یکی از ویژگی‌های مهم این مرکز را برگزار کردن دوره‌ های آموزشی دانست و گفت: این دوره‌ ها برای بسترسازی پژوهش و آشنایی با دستگاه‌ های موجود برگزار می‌ شود تا پژوهشگران بتوانند پژوهش تالیف کنند و بعدا جزو مشتری‌ های ما باشند.
 
آموزش به ۱۰ هزار نفر در آزمایشگاه پیش‌ بالینی
 
رئیس آزمایشگاه پیش‌ بالینی با بیان اینکه آزمایشگاه در برگزار کردن دوره‌ های آموزشی درحد یک دانشگاه و دانشکده عمل کرده است گفت: از زمان راه‌ اندازی در این مرکز به ۱۰ هزار نفر و ۴۰ هزار نفرساعت آموزش داده شده که معادل ۲۰۶ کارگاه در سطوح مقدماتی تا فوق پیشرفته است.
وی با بیان این موضوع که درحال حاضر ۸ یا ۹ مرکز پیش‌ بالینی در دانشگاه‌ های بزرگ (کرمانشاه، تبریز، مشهد، کرمان، شیراز، اصفهان، بوشهرو. .) با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران درحال راه‌ اندازی است گفت: این مراکز تمام مشاوره‌ های خود را از این آزمایشگاه دریافت می‌ کنند و تجربه‌ های ما به آنها بسیار کمک می‌ کند.  
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افتتاحیه پنجمین سمپوزیوم بین‌ المللی کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش‌ بالینی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران جزو پیشگامان فناوری در کشور است گفت: تولیدات محصولات فناورانه که بالاتر از مجموع تولیدات دانشگاه‌ های پزشکی و غیر پزشکی در سطح کشور است و داروهای بسیار پیشرفته با تکنولوژی بالا دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۲۸ هکتار زمین در یافت‌ آباد برای پارک فناوری در نظر گرفته شده که یکی از بزرگترین پارک‌ های فناوری کشور (شهرک علمی شهید سلیمانی) است، بیان داشت: این مرکز با حضور ۵۰۰ شرکت و استارت آپ بزرگترین پارک فناوری کشور خواهد بود که تا آخر شهریور ماه فاز یک پروژه به پایان می‌ رسد.
 
توضیح اینکه آزمایشگاه پیش‌ بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین کلینیک جامع پیش‌ بالینی کشور می‌باشد که زمینه‌  نهادینه شدن آزمایش‌ های پیش‌ بالینی و فرهنگ تحقیقات بنیادین مبتنی برای فیزیک تصویربرداری را فراهم می‌ کند. این آزمایشگاه مجهز به تجهیزات با تکنولوژی بالا است که همگی توسط شرکت‌ های دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. همچنین این مجموعه به شبکه آزمایشگاهی کل کشور متصل است تا محققان بتوانند با کمترین هزینه از خدمات این آزمایشگاه استفاده کنند.
 
 
  • گروه خبری : آزمایشگاه پیش بالینی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 216603
زهرا  قدیری
تهیه کننده:

زهرا قدیری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *