هماندیشی شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر قناعتی: کار فرهنگی کردن، کار انبیاست؛ رفاقت مبنای کار باشد
نشست هماندیشی شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور رئیس دانشگاه، معاون دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، اعضای هیئترئیسه دانشگاه، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، روسا و معاونان دانشجویی دانشکدهها، معاونان آموزشی بیمارستانها و سایر مسئولان و مدیران فرهنگی و ستادی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، این نشست پنجشنبه 21 بهمن 1400 در آستانه چهل و سومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران از ساعت 7:30 تا 12:30 در تالار دارالفنون برگزار شد.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه در ابتدا به مداخلات و فسادهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نابودی ملتها و استعمار کشورها توسط آمریکا و سود هنگفتی که با همکاری سازمانهای بینالمللی مانند سازمان تجارت جهانی، صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و خزانهداری آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم به دست آورد و فلج کردن اقتصاد بولیوی و جنگ ویتنام، اشاره کرد.
وی گفت: آمریکاییها برای هرکدام از کشورها برنامه خاصی داشتند، در یکی بهوسیله جنگ مستقیم، خصوصیسازیهای غیرمنطقی، چوب حراج زدن به اموال دولتهای مستقل برای خرد کردنشان و بحث ضربه زدن به یارانهها که متأسفانه در کشور ما نیز بعد از انقلاب همچنان از این دشمن باهوش ضربه میخوریم مانند بحث کرونا و اسراف در هزینه کردن بودجه 700 میلیون دلار کرونا.
دکتر قناعتی با انتقاد از روند فرهنگی حاضر گفت: دشمن درحال برهم زدن ساختارهای فرهنگی و اجتماعی کشورها است و متأسفانه در همین جمهوری اسلامی برخی از اساتید در تدریس کتب روانپزشکی، بعضی از رفتارهای حرام را عادیسازی میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران مقررات زدایی را دیگر سلاح دشمن برشمرد و گفت: مقررات زدایی در عرصه اجتماعی بسیار نگرانکننده است و روابط خانواده و «مادر» بهعنوان هسته اصلی خانواده را هدف قرار دادهاند.
اگر بخواهیم کار فرهنگی کنیم، باید ببینیم چقدر با خدا هستیم؟
دکتر قناعتی در پایان مقدمات سخنرانی خود با تبریک فرارسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، تصریح کرد: به عقیده بنده انقلاب اسلامی ایران که در سال 1979 میلادی رخ داد و همه معادلات و محاسبات آمریکاییها و استکبار را به هم زد، «ضدحمله خدا به شیطان» بود که توسط عبد صالحی به نام امام خمینی (ره) رهبری و به سرانجام رسید. امام خمینی به ما نشان داد که «اگر کسی با خدا باشد، خدا هم با او خواهد بود» و همینجا اولین درسی که باید بگیریم این است که اگر بخواهیم کار فرهنگی کنیم، باید ببینیم چقدر با خدا هستیم؟ درواقع کار فرهنگی کردن، کار انبیاست.
ما بعد از انقلاب دستاوردها و پیشرفتهای زیادی داشتیم
رئیس دانشگاه در ادامه سخنان خود از نقشههای آمریکا، اسرائیل و سایر وابستگانشان در این 43 سال، چنین گفت: دشمنان ما در این سالها تمام راهها را پیش گرفتند، از جنگ مستقیم گرفته تا تهاجم فرهنگی، جنگهای پیچیده چندوجهی و ...، صدها نفر در اسرائیل، اروپا و آمریکا درحال تولید محتوا هستند و هیچوقت نیمهپر لیوان ما را به جهانیان نشان ندادند.
وی افزود: این در حالی است که ما بعد از انقلاب دستاوردها و پیشرفتهای زیادی داشتیم، در قبل از انقلاب امید به زندگی 54 سال بود ولی الآن 74 سال شده، ما پیوند عضو نداشتیم اما الآن تمام پیوندهای مهم ازجمله کبد، قلب، کلیه و ... با شاخصهای بالای بینالمللی در کشور و توسط پزشکان ایرانی درحال انجام است.
دکتر قناعتی این نکته را هم اضافه کرد: ما ضمن پیشرفتهایی که داشتیم، در مباحثی هم عقب افتادیم مانند «عدالت در سلامت» و ریشه تمام این مسائل را در لیبرالیسم کاذب و افراد بیمحتوا میبینم که باور نداشتند: «ان تنصرالله ینصرکم» و این افراد با باورهای اشتباه خودشان، ارزشهای ما را لکهدار کردند.
دانشگاه واقعی، صحنه جبهه و جنگ بود
دکتر قناعتی با بیان اینکه ما جنگ تحمیلی را تا حد زیادی بهدرستی مدیریت کردیم، گفت: 43 کشور به ما حمله کرده بود و ما با دست خالی و بدون پشتیبانی نظامی و تسلیحاتی توانستیم این جنگ خیلی سخت را با پیروزی پشت سر بگذاریم؛ چرا ما درست عمل کردیم؟ زیرا دانشگاه واقعی، آنجا بود! فرماندهان شهید ما مانند حسن باقری و مهدی باکری با کمترین تجربه وارد جبهه شدند و در حال شهادت بالاترین تجربه و تبحر را در رزم داشتند. شهید سردار سلیمانی در عرصه نظامی جزو 5 ژنرال برتر قرن قرار میگیرد و ما این ارزشهایی که به دست آمده است را میتوانیم به آن توجه کنیم.
وی افزود: با نگاه دقیق به آنچه در جنگ گذشت مانند ایثار، ازخودگذشتگی، عدم توقع، عدم نگاه به پهلو و اینکه هرکسی کار خودش را درست انجام دهد، مطمئن باشید کار به جلو پیش خواهد رفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اولین راهکار برای پیشرفت و فعالیتهای فرهنگی را، «رفاقت» عنوان کرد و گفت: رفاقت مبنای کار باشد، باید جذب حداکثری داشته باشیم و دافعه در حد ضرورت. بنده الآن با هنرمندها و ورزشکارها رفاقت میکنم و دنبالشان رفتم، آنها هم آمدند و در زمینههای بهداشتی میلیاردها تومان پول برای خانههای بهداشت جمع شد و همچنین کمکهای بسیاری در واکسیناسیون داشتند.
قانون را رعایت و اجرا کنید
مسئله رعایت قانون، دومین راهکار رئیس دانشگاه بود و گفت: بنده تاکنون در قانون تعارف نکردم، قانون را رعایت و اجرا کنید و اگر متخلف میبینید، برخورد کنید.
کار مداوم و اجرای وظیفه اصلی
دکتر قناعتی درباره اصل کار فرهنگی گفت: اصل کار ما فرهنگ است، باید همهچیز فرهنگی باشد و این امانت بسیار بزرگی است که در این 43 سال حفظ و به دست ما رسیده است.
جریان سازی معکوس
چهارمین راهکاری که دکتر قناعتی بیان داشت، مسئله جریان سازی در مقابل جریان سازیهای دشمنان بود و تصریح کرد: همانطور که آنها جریان میسازند، شما هم جریان بسازید. اینطور نباشد از اینکه حزب الهی هستید خجالت بکشید؛ بلکه بیدینها باید خجالت بکشند. از حجاب و عقاید خودتان محکم دفاع کنید.
داشتن برنامه
پنجمین و آخرین راهکاری که دکتر قناعتی ارائه داد، داشتن برنامههای مختلف و ایجاد گروههای کاری بود.
وی با تأکید بر مقابله با فعالیتهای دشمنان گفت: آنچه در فضای مجازی بهعنوان هجمه میآید، ببینید و ضدحمله داشته باشید و نیز برنامه حمله داشته باشید.
چهره ایمانی خودتان را به دنیا نشان دادید
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان سخنان خود با تأکید بر اهمیت انقلاب اسلامی ایران، گفت: دشمنان سالهاست که هرچه در توان داشتند به میدان آوردهاند تا ما از این گردنه عبور نکنیم؛ البته شواهد و افقهای بسیار روشنی را بعد از دولت جدید میبینم که اینها از برکت این است که چهره ایمانی خودتان را به دنیا نشان دادید و ضعف و زبونی گذشته را رها کردید.
با تلاش شما عزیزان این کار و رسالت بزرگ را انجام میدهیم، این فعالیتهای فرهنگی را جهاد بدانید و جزو خدمت به خدا و رضای اهلبیت بدانید و دین خودتان را به خون شهدا ادا کنید و خدا هم راهگشاست.
نظر دهید