اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/08/24 - 16:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2153
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نشست رئیس دانشگاه با مسئولان امور تأمین و نگهداری اکسیژن طبی بیمارستان‌ها

دکتر کریمی: تأمین و مدیریت مصرف اکسیژن تأثیر بسزایی در نجات جان بیماران دارد

دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه در نشست با مسئولان امور تأمین و نگهداری اکسیژن بیمارستان‌های14 گانه دانشگاه، پس از شنیدن چالش‌های بیمارستان‌ها، بر نظارت و مدیریت مصرف اکسیژن در مراکز تأکید کرد.

گالری عکس
در این نشست که 24 آبان 99 در سالن مدافعان سلامت برگزار شد، دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، آزاده چترروز مدیر امور مالی، مهندس شهریار ارسیلو مدیر نظارت و توسعه امور عمومی، دکتر میثم ملک کارشناس مسئول گروه تجهیزات پزشکی و  دکتر ماشااله ترابی مدیر روابط عمومی حضور داشتند و توضیحات لازم را ارائه کردند.

خداقوت به مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها.

دکتر کریمی به مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها در حفظ و نگهداری اکسیژن موردنیاز مراکز، خداقوت و خسته نباشید گفت و تأکید کرد: یکی از واحدهایی که این روزها کار بیشتر از معمول برعهده دارند، مسئولان تأمین، نگهداری و رساندن اکسیژن مورد نیاز به تخت بیماران هستند.

اکسیژن درمان حیاتی بیماران.

رئیس دانشگاه، اکسیژن را از درمان‌های اصلی کووید 19 برشمرد و گفت: این امر نشان‌دهنده اهمیت تأمین اکسیژن مورد نیاز بخش‌هاست. به این منظور جلسات مکرری را با روئسا، مدیران و مترون‌های بیمارستان‌ها برگزار کردیم، و اهمیت این مسئله را به آنان یادآور شدیم. امیدواریم با کمک دانشگاه، بیمارستان‌ها با کمترین مسئله‌این شرایط سخت را مدیریت کنند.

اهمیت شنیدن مسائل تأمین اکسیژن از زبان مسئولان این امر.

دکتر کریمی بر اهمیت شنیدن مسائل تأمین و نگهداری اکسیژن از زبان مسئولان این حوزه تأکید کرد و گفت:  با وجود تمهیداتی که از سوی دانشگاه اتخاذشده، ممکن است بازهم با کمبودهایی مواجه باشیم که شنیدن آن از زبان شما، برای ما و حوزه توسعه‌ی دانشگاه مهم و ارزشمند است.

تأکید بر رفع مسائل تأمین اکسیژن.
رئیس دانشگاه، همه این اقدامات را به‌منظور درمان بهتر بیماران دانست و گفت: در این روزها که مردم درگیر این بیماری هستند و عده زیادی از کارکنان دانشگاه به آن مبتلا و جان خود را از دست ‌داده‌اند، حل این مشکل می‌تواند تأثیر بسزایی در نجات جان بیماران داشته باشد.

لزوم هماهنگی مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی با مسئولان بیمارستان.

دکتر کریمی پس از شنیدن مسائل بیمارستان‌ها در تأمین اکسیژن، از مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی مراکز خواست، جلسات هماهنگی با مدیر و مترون و رئیس بیمارستان برگزار و اطلاعات کارشناسی خود را به آنان منتقل کنند تا مداخلات لازم در زمینه مدیریت مصرف و تأمین اکسیژن صورت گیرد.

شناسایی نقاط قوت و ضعف بیمارستان در تأمین اکسیژن.

دکتر کریمی نتایج برگزاری این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از نتایج این جلسه، مطلع شدن مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها از نقاط قوت و ضعف مراکز و  امکانات و ظرفیت‌های دانشگاه است.

مدیریت شرایط حساس پیش رو.

رئیس دانشگاه با اشاره به شرایط حساس پیش رو گفت: در شرایط حساسی قرار داریم و در مرز باریکی راه می‌رویم. اینکه نیرو کم است و نیاز کشور به اکسیژن به‌طور ناگهانی افزایش‌ یافته ازجمله مسائلی است که باید به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که بتوانیم جان انسانی را نجات دهیم.

اهمیت جلوگیری از مرگ یک انسان.

دکتر کریمی با بیان اینکه این روزها مرگ در یک ‌قدمی همه انسان‌ها از فقیر و غنی و مسئول و غیرمسئول قرار دارد، افزود: همین‌که از امکانات و ظرفیت دانشگاه، حداکثر استفاده را ببریم که یک نفر کمتر از بین برود و یک خانواده در اثر مرگ عزیز خود کمتر آسیب ببیند کار مهمی کرده‌ایم.

حمایت همه‌جانبه دانشگاه از بیمارستان‌ها.
رئیس دانشگاه با تأکید بر حمایت همه‌جانبه دانشگاه از بیمارستان‌ها گفت: مسئولان دانشگاه، خودشان در مقطعی به این بیماری مبتلا شدند و آن را پشت سر گذاشته‌اند. لذا مطمئن باشید  دلسوزانه از بیمارستان‌ها در خرید تجهیزات مورد نیاز و همچنین پیگیری و هماهنگی‌های لازم حمایت می‌کنند.

اصلاح فرآیند تأمین نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی، و تأسیسات بیمارستان‌ها.

دکتر کریمی در پاسخ به چالش کمبود نیروی مورد نیاز تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها از دکتر بیگلر خواست، اصلاحی که در فرایند جذب و بازنشستگی  حوزه پرستاری صورت گرفته، در بخش خدمات، تأسیسات و پشتیبانی بیمارستان‌ها نیز اعمال شود. و اگر بیمارستانی با کمبود نیروی تجهیزاتی و تأسیساتی روبرو است در کوتاه‌مدت، این روند اصلاح شود.

لزوم تعامل بیشتر مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان.

رئیس دانشگاه بر هماهنگی مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بخصوص در بیمارستان‌های بزرگ تأکید کرد و گفت: لازم است بین این دو گروه در عین تفکیک تکالیف، همکاری بیشتری وجود داشته باشد. مرکز قلب و مرکز طبی کودکان، دو الگوی مدیریتی در زمینه تجهیزات پزشکی و تأسیسات هستند، که می‌توانند به سایر بیمارستان‌ها تسری پیدا کند.

تأکید بر توجه بیشتر به جایگاه مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات در بیمارستان‌ها.

دکتر کریمی از مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها خواست پیام این جلسه را به رئیس، مدیر و مترون بیمارستان منتقل کنند و گفت: لازم است مسئولان بیمارستان، این جایگاه را دقیق‌تر ببینند و از آن بهینه استفاده کنند. لذا نتایج این جلسه را به مسئولان بیمارستان خود منتقل کنید و از آنان بخواهید که مسائل مربوط به اکسیژن را به‌ طور جدی پیگیری کنند.

توجه به توصیه‌های کارشناسی مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها در تأمین اکسیژن.

رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود با قدردانی از تلاش‌های مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها افزود: باوجود تلاش همکاران دانشگاه و مسئولان بیمارستان‌ها، ممکن است نکات ظریفی در خرید تا مصرف اکسیژن به وجود بیاید که درون بیمارستان، قابل‌کنترل است و مسئول آن شما هستید. لذا باید بدانید جایگاه حوزه کاری‌تان در بیمارستان حیاتی است، و لازم است اصول حرفه‌ای خود را رعایت و موارد دیگر را به مسئولان بیمارستان منتقل کنید. ما هم در نشست با روسای بیمارستان‌ها تأکید خواهیم کرد که جایگاهتان را بهتر بشناسند و به توصیه‌های  کارشناسی شما توجه کنند.

تأکید بر اهمیت تأمین و مصرف اکسیژن در بیمارستان‌ها

در ادامه دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی  منابع دانشگاه، برگزاری این جلسه را به دلیل اهمیت تأمین و مصرف اکسیژن در بیمارستان‌ها دانست گفت: از رئیس دانشگاه در برگزاری این جلسه و مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها که در شرایط حساس پیش رو، مدیریت تأمین و مصرف اکسیژن بیمارستان‌ها را برعهده دارند، قدردانی می‌کنم. به‌منظور ارتقا کیفیت و کمیت این فرآورده در بیمارستان‌ها، اقداماتی در سطح دانشگاه در ماه‌های اخیر صورت گرفته است.
وی با تأکید بر اهمیت حیاتی اکسیژن‌تراپی در مراکز درمانی گفت: لازم است نقش مسئولان فنی و مهندسی در تأمین و نگهداری اکسیژن بیمارستان‌ها پررنگ‌تر شود؛ چراکه آنان مسئولیت قانونی پاسخگویی در این زمینه را برعهده دارند و اگر با مسئله‌ای مواجه شدند باید به مسئولان بیمارستان منتقل کنند تا مداخلات لازم صورت گیرد.
دکتر بیگلر با اشاره به شرایط بیمارستان‌ها در ابتدای مواجه با اپیدمی کووید 19 گفت: به دلیل تأثیر مستقیم بیماری در اختلالات تنفسی، با افزایش شدید مصرف اکسیژن و همچنین افت شدید خلوص و فشار در دستگاه‌های اکسیژن ساز مواجه شدیم. از سوی دیگر زیرساخت‌های بیمارستان‌ها پاسخگوی کنترل کیفیت و میزان مصرف اکسیژن نبود و در شارژ و تأمین اکسیژن مایع برای کپسول‌های اکسیژن و مخازن موجود با مشکلاتی روبرو بودیم. لذا ستاد دانشگاه با همراهی بیمارستان‌ها اقدامات مهمی را برای رفع این مشکلات انجام داد.
معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، یکی از این اقدامات را در راستای تأمین اکسیژن مایع بیان کرد و گفت: ازآنجاکه افت خلوص و فشار اکسیژن در سانترال، به‌واسطه تزریق اکسیژن مایع جبران می‌شود؛ اقداماتی به‌منظور افزایش تعداد کپسول اکسیژن در بیمارستان‌ها و یا جابه‌جایی آن بین مراکز، در شرایط بحرانی، در دستور کار قرار گرفت. همچنین مخازن سیار و مخازن موقت اکسیژن در مراکز با شرایط حاد مانند بیمارستان‌های امام خمینی، ضیائیان و امیراعلم و سینا تعبیه شد.
دکتر بیگلر با اشاره به خرید مخازن اکسیژن مایع به‌منظور جبران افت عملکردی دستگاه‌های اکسیژن ساز گفت: درحال حاضر بیمارستان‌های سینا، امیراعلم ضیائیان، شریعتی، امام خمینی، مرکز طبی کودکان و بهرامی مجهز به مخازن اکسیژن مایع هستند.
معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، تأمین دستگاه اکسیژن ساز را از دیگر اقدامات انجام‌شده در این زمینه دانست و گفت: در این راستا دستگاه‌های اکسیژن ساز موجود بازسازی و دستگاه‌های جدید خریداری شد.
دکتر بیگلر از اجرای پایلوت طرح مانیتورینگ و مدیریت اکسیژن بیمارستانی خبر داد و گفت: به‌منظور ارتقای کنترل کیفی اکسیژن مصرفی در ساعات مختلف، طرح پایلوت پایش برخط خلوص اکسیژن سانترال با همکاری شرکت دانش‌بنیان در بیمارستان‌های سینا، فارابی و شریعتی درحال اجراست. این سامانه داشبورد مدیریتی خوبی را در اختیار مسئولان بیمارستان قرار می‌دهد تا در ساعات افت خلوص اکسیژن مداخله کنند. همچنین طرح جامع پایش کنترل کیفیت و مصرف اکسیژن شامل دستگاه‌های اکسیژن ساز، مخازن اکسیژن و سیستم سانترال نیز در تمامی بیمارستان‌های دانشگاه در دستور کار قرار دارد. مرحله نخست این طرح در بیمارستان‌های بهارلو و مجتمع بیمارستانی امام خمینی درحال انجام است.
معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، کنترل کیفی اکسیژن را امری 24 ساعته و مهم خواند و گفت: یکی از تکالیف حوزه تجهیزات پزشکی و تأسیسات، تأمین به‌موقع و کنترل خلوص اکسیژن در تمامی ساعات شبانه‌روز است. از سوی دیگر مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها باید اطلاعات دقیقی از ظرفیت بخش‌های کووید و میزان مصرف اکسیژن داشته باشند و با مسئولان بیمارستان همفکری کنند.

گزارش مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها

در ادامه خانم‌ها و آقایان وفایی، زینالی، غفاری، طوسی، قدیم خانی، عطایی، عبدالهی و مرادیان، حاصلی، کرمی، طالب‌زاده، کرمان جانی، اکبرزاده، محمدی و شفیعی به ترتیب مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی بیمارستان‌های سینا، امیراعلم، بهارلو، ضیائیان، امام خمینی، شریعتی، مرکز قلب تهران، مرکز طبی کودکان، یاس، رازی، فارابی، روزبه، بهرامی و آرش گزارشی از وضعیت تأمین و توزیع اکسیژن بیمارستان‌ها ارائه و با اشاره به کمبودهای موجود در این زمینه، پیشنهادهایی را بیان کردند.

لزوم پایش خلوص اکسیژن و مدیریت شارژ مخازن

مهندس ارسیلو مدیر نظارت و توسعه امور عمومی دانشگاه، توضیحات فنی لازم را درخصوص پایش خلوص اکسیژن، مدیریت شارژ مخازن و لزوم تعامل مسئولان تأسیسات و تجهیزات پزشکی و... ارائه و بر تأمین نیاز مراکز تأکید کرد.

تأمین اکسیژن مایع مهم‌ترین چالش بیمارستان‌ها

آزاده چترروز مدیر امور مالی دانشگاه نیز بابیان خسته نباشید و خداقوت به مسئولان تجهیزات پزشکی و تأسیسات بیمارستان‌ها گفت: کووید این فرصت را فراهم کرد که تجهیزات فرسوده بیمارستان‌ها مانند اکسیژن ساز، ونتیلاتور و... را بازسازی و نوسازی کنیم.
وی مهم‌ترین مسئله بیمارستان‌ها را تأمین اکسیژن مایع دانست و گفت: از طریق مسئولان نظارتی درحال پیگیری این مسئله هستیم.
چترروز بر حمایت مالی دانشگاه از بیمارستان‌ها تأکید کرد و گفت: اگر در تأمین منابع بهنگام نیاز به حمایت دانشگاه دارید اعلام کنید که چرخه تأمین اکسیژن با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 163641
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *