اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/03/02 - 15:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2891
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی استان تهران به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

سومین جلسه کمیته اقتصاد درمان، دارو و تجهیزات پزشکی استان تهران به‌منظور ارائه گزارشی از نتایج اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش هزینه‌های اقلام دارویی، تجهیزات و خدمات پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، بیان روش‌ها و شاخص‌های پیشنهادی به‌منظور بومی‌سازی گایدلاین های ابلاغی وزارت بهداشت و ارائه روش‌های پیشنهادی برای ایجاد انگیزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران در قبال کاهش هزینه خدمات تحت پوشش بیمه برگزار شد.


گالری عکس
در این جلسه که با حضور روسا و اعضای کمیته از سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران، مسئولین و  نمایندگانی از سازمان‌های بیمه‌گر پایه استان، و سازمان نظام پزشکی  در 2 خرداد 96 در سالن اجلاس دانشگاه تشکیل شد، دکتر علی پور معاون درمان دانشگاه، هدف از تشکیل این کمیته را کاهش هزینه‌های درمانی در زمینه خدمات گران‌قیمت و ارزان قیمت شایع و  همچنین پیاده‌سازی گایدلاین های لازم در این راستا دانست و افزود: تاکنون به‌منظور کاهش هزینه‌های مراکز درمانی، اقداماتی در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی صورت گرفته که امروز نتایج حاصل از این اقدامات موردبررسی قرار می‌گیرد.
وی بر لزوم پیاده‌سازی گایدلاین های ابلاغ‌شده از سوی وزارت بهداشت تاکید کرد و گفت: تاکنون 16 گایدلاین از سوی وزارت بهداشت ابلاغ‌شده که باید هر دانشگاه به انتخاب خود، شرایط لازم برای پیاده‌سازی یک گایدلاین را فراهم کند و دانشگاه علوم پزشکی تهران روی راهکار طبابت بالینی مدیریت اختلالات فشارخون حاملگی کار خواهد کرد.
معاون درمان دانشگاه، با اشاره به نقش سازمان‌های بیمه‌گر در ایجاد انگیزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: پیشنهادات سازمان‌های بیمه‌گر در تشویق دانشگاه‌های علوم پزشکی در قبال کاهش هزینه خدمات تحت پوشش بیمه و همچنین چگونگی استقرار گایدلاین ها می‌تواند بسیار سازنده  باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح نتایج مداخلات طرح تحول سلامت واقدامات در کاهش هزینه‌های جراحی‌های گران‌قیمت در سه بیمارستان امام خمینی، شریعتی و مرکز قلب پرداخت.
در ادامه معاونان درمان و غذا و داروی سه دانشگاه به بیان گزارشات خود پرداختند.
در این زمینه دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه، با اشاره به میزان صرفه‌جویی 10 قلم دارو در دانشگاه‌های استان تهران، براساس مستندات مربوط به «کتاب دستاوردهای معاونت‌های غذاو داروی سراسر کشور»، گفت: در مجموع سه دانشگاه ظرف مدت یکسال، بیش از 7 میلیارد و 700 میلیون تومان در زمینه مصرف 10 دارو شامل استامینوفن تزریقی، آلبومین، پنتوازول تزریقی، تارگوسید، کارباپنم ها، کلستین و... صرفه‌جویی داشتند که نشان می‌دهد مداخلات انجام‌شده اثربخش بوده است.
پس از آن نمایندگان سازمان‌های بیمه‌گر پیشنهادات خود را در مورد روش‌های تشویقی قابل‌اجرا در بیمارستان‌هایی که گایدلاینها را مستقر نمایند و به‌این‌ترتیب سبب کاهش هزینه‌های درمان شوند، مطرح کردند و در ادامه دیگر شرکت‌کنندگان جلسه به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.
دکتر جعفریان رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده گفت: هدف از تشکیل این کمیته مصرف منطقی دارو و تجهیزات و خدمات پزشکی است نه کاهش هزینه‌ها، بنابراین با استفاده از تجربیات سایر کشورها می‌توان مکانیسم اقتصاد درمان را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که این اقدام به سود همه باشد.
وی یکی از نتایج مثبت این کمیته را رسیدن به درک مشترک نسبت به اقتصاد درمان دانست گفت: پرداختن به این موضوع  نیازمند نگاه و بررسی عمیق‌تری است پس چنانچه می‌خواهیم به مصرف منطقی برسیم و شرایط گذشته را اصلاح اساسی کنیم باید امکانات موردنیاز آن را تأمین نماییم.
رییس دانشگاه با اشاره به‌ضرورت ایجاد انگیزش در مراکزی که در زمینه کاهش هزینه‌ها تلاش می‌کنند افزود: یکی از راهکارهای تشویقی اینکه  سازمان‌های بیمه‌گر، این بیمارستان‌ها را از نظام پرداخت عادی خارج و مطالبات آنان را به‌موقع بپردازند.
وی با اشاره به نقش اعضای هیات علمی در مداخلات مربوط به کاهش هزینه‌های درمان گفت: باید پروتکل‌های جامعی را تدوین  و آن را با استفاده از ابزارهای ارتباطی مختلف به‌طور مستمر به اعضای هیات علمی اطلاع‌رسانی کنیم.
رییس دانشگاه تصریح کرد: پیشنهادات این کمیته در شورای راهبردی تحول طرح تحول سلامت کشوری مطرح می‌شود تا در بازنگری طرح تحول سلامت مورداستفاده قرار گیرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: میثم عطری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 68395
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی