اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/10/03 - 11:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 794
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست فوق‌العاده روسای بیمارستان‌ها با رئیس دانشگاه در خصوص تمهیدات لازم برای مقابله با سویه ا-میکرون

دکتر قناعتی: کمک گرفتن از سامانه‌های بیماریابی و استفاده از ظرفیت مکان‌های عمومی نظیر مساجد می‌تواند در کاهش بار مراجعه به بیمارستان‌ها مؤثر باشد

در نشست روسای بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران با رئیس دانشگاه، تمهیدات لازم برای مقابله با سویه ا-میکرون ویروس کرونا و همچنین چالش‌های فرآیند نسخه‌نویسی الکترونیک مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست فوق‌العاده روسای بیمارستان‌ها با رئیس دانشگاه روز چهارشنبه اول دی 1400 در سالن دارالفنون ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر قناعتی با اشاره به نتایج مطالعات منتشرشده در مورد سویه ا-میکرون گفت: بر اساس مطالعاتی که تاکنون درباره این سویه منتشر شده است، سرعت انتشار آن نسبت به سویه‌های قبلی بسیار بیشتر است ولی خوشبختانه شدت درگیری و آمار مرگ‌ومیر کمتری دارد اما بااین‌حال می‌بینیم که در کشورهای اروپایی به‌شدت فراگیر شده و بر اساس برخی پژوهش‌ها برای مثال حدود 80 درصد مردم انگلستان را درگیر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس برخی تحلیل‌ها این سویه اکنون در تهران مستقرشده و تا هفته آینده نتایج آن قابل‌مشاهده خواهد بود؛ گفت: بر اساس پیشنهادی که در ستاد کرونای استان تهران مطرح کردم، باید با کمک گرفتن از سامانه‌های بیماریابی نظیر 4030 برای شناسایی زودهنگام بیماران و همچنین همکاری سایر ارگان‌ها از ظرفیت مکان‌های عمومی نظیر مساجد برای ویزیت بیماران استفاده کنیم و با راه‌اندازی طرح‌هایی نظیر طرح شهید سلیمانی و حضور در محله‌ها، بتوانیم به برخی افراد در منازل آنان خدمت ارائه کنیم و از این طریق بار مراجعات ورودی به بیمارستان‌ها را کاهش دهیم.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه باید همه تلاشمان را بکنیم تا در خلال درگیری با این سویه، خدمات جاری بیمارستان دچار اختلال نشود؛ گفت: در بیمارستان‌هایی که امکان فیزیکی لازم را دارند باید به سمت جدا کردن فضای پذیرش و ویزیت بیماران کوید برویم تا این افراد وارد بخش‌های عمومی بیمارستان نشوند و با این کار بتوانیم خدمت‌رسانی بیمارستان را در شرایط مطلوبی حفظ کنیم.
در بخش بعدی این نشست دکتر قناعتی با اشاره به آغاز فرآیند نسخه‌نویسی الکترونیک در بیمارستان‌های دانشگاه گفت: در چند روز اخیر که بیمارستان‌ها فرآیند نسخه‌نویسی را به‌صورت الکترونیک انجام می‌دهند، برخی اشکالات به‌خصوص از طرف سامانه تأمین اجتماعی باعث برخی نارضایتی‌ها برای همکاران پزشک و بیماران شده است که همین‌جا از همه همکاران تقاضا دارم ضمن ادامه این فرآیند، همه مشکلات را به‌صورت مستند، ثبت کنند و به معاونت درمان گزارش کنند تا  مشکلات این سامانه را برطرف کنیم تا همکاران ما و مراجعان به بیمارستان‌ها کمترین فشار را تحمل کنند.
در این جلسه دکتر ناطقی گفت: کمیته روسای بیمارستان‌ها را در فواصل زمانی مشخص برگزار خواهیم کرد. گزارش مختصری از کووید و آنچه بر دانشگاه در دوره بیماری کووید گذشته ازنظر آماری ارائه می‌شود تا با بررسی اتفاقاتی که از پیک اول تا پنجم بیماری رخ داد و تجربیاتی که داشتیم، درزمینهٔ آمادگی برای سویه ا میکرون همفکری و با یک وحدت رویه برای این موضوع تصمیم‌گیری کنیم.
وی افزود: در زمان پیک پنجم دکتر صادق نیت خیلی مردانه پای‌کار ایستادند و اختصاص ۴۶ درصد یک بیمارستان بزرگ به بیماران کووید کار بزرگی است. در پیک پنجم تقریباً تمام بیمارستان‌ها اشغال تخت بالایی داشتند. در این سویه اگر درصد اشغال تخت بالا باشد مداخله خواهیم کرد که بین بیمارستان‌ها تعادل برقرار شود.
 دکتر علی گنجعلیخان مدیر درمان دانشگاه درزمینهٔ تحلیل وضعیت کووید در ایران، مراجعه کلی کووید و وضعیت تخت در کل بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و به تفکیک بیمارستان‌ها در پیک‌های مختلف اول تا پنجم، وضعیت تخت کووید و نسبت فوتی به بستری در بیمارستان‌های ریفرال دانشگاه، پیشنهاد‌های ویژه برای مدیریت منابع بیمارستانی، تهیه دارو، پذیرش و تریاژ بیماران، مدیریت خدمات بستری، الگوریتم درمانی سویه امیکرون و آموزش مستمر کارکنان نکاتی را مطرح کرد.

غربالگری و بیماریابی فعال لازمه پیشگیری از امیکرون
دکتر سید علی دهقان رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ضمن تشکر برای تشکیل جلسه که نشانه هوشمندی معاونت درمان دانشگاه است، گفت: کاهش فوتی‌ها در همه بیمارستان‌ها در پیک‌های چهارم و پنجم به ارائه خدمات درمانی بهتر و موضوع واکسیناسیون گسترده مرتبط است. برای سویه جدید لازم است آمادگی کامل وجود داشته باشد، قدم‌به‌قدم برنامه داشته باشیم. در این سویه سرعت انتشار بالاست و میزان درگیری ریوی و کشندگی کمتر از سویه دلتاست. باید موضوع غربالگری و بیماریابی فعال را در این سویه را جدی‌تر بگیرم که مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز است. موضوع مهم دیگر پذیرش بیماران غیر کووید و غربالگری آنان است. فعال شدن مراکز واکسیناسیون نیز اهمیت دارد. همچنان بهترین واکسن در دسترس ترین واکسن است.
دکتر شروین بدو رئیس مرکز طبی کودکان گفت: انستیتو پاستور کیت‌های جداگانه برای پایلوت رفتار کودکان به این مرکز داده و به‌صورت پایلوت pcr را چند موردی و با پایش آنفولانزا سنجش می‌شود و در حال حاضر مرگ‌ومیر اطفال نسبت به قبل تغییری نداشته است.
مشکلات کمبود دارویی، تزریق اجباری واکسن آنفولانزا برای کارکنان بیمارستان‌ها، تأکید بیشتر برای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و احیا محدودیت‌ها و تشویق کارکنان به تزریق واکسن کووید برای فرزندان نوجوان از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این جلسه بود.
خبرنگار: میرحامد حسینی و الهام حق شناس
  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 203110
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *