اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/07/07 - 16:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4760
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

جلسه شورای دانشگاه و نشست مشترک هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها برگزار شد

دکتر کریمی بر استفاده حداکثری از ظرفیت دانشگاه، برای بهبود شرایط دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها تاکید کرد

نشست شورای دانشگاه با بررسی شیوه‌نامه حق‌التدریس، اعطای پایه به اعضای هیئت‌علمی حائز شرایط و پیشنهاد تأسیس مراکز تحقیقاتی جدید برگزار شد. در نشست هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها نیز ظرفیت پذیرش دانشجویان و نحوه اسکان آن‌ها در خوابگاه‌ها، همچنین ادغام آموزش در شبکه‌های بهداشت و درمان موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
جلسه شورای دانشگاه و نشست مشترک هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها که به‌صورت همزمان 7 مهر 98 در سالن شورای دانشگاه برگزار شد، دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، به بیان اهداف تدوین شیوه‌نامه حق‌التدریس پرداخت و گفت: طی دهه گذشته  آیین‌نامه مصوبی در زمینه پرداخت حق‌التدریس در دانشگاه وجود نداشته و این شیوه‌نامه به‌منظور ایجاد وحدت  رویه در دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی با در نظر گرفتن شرایط هریک از دانشکده‌ها، تدوین‌شده است.

مصوبات شورای دانشگاه

وی بر لزوم ایجاد شفافیت و عینیت در تمامی فرآیندهای آموزشی ازجمله پرداخت حق‌التدریس تأکید کرد و گفت: ماژول حق‌التدریس در سامانه سیپاد درحال طراحی است که به‌زودی نهایی می‌شود با این اقدام حق‌التدریس‌ها با شفافیت و عینیت بیشتری پرداخت می‌شود.
معاون آموزشی دانشگاه، یکی از فواید طراحی این سامانه را کسب اطلاعات موردنیاز در انجام مداخلات لازم در دانشکده‌ها دانست و گفت: باوجود این سامانه وضعیت اعضای هیئت‌علمی دانشکده‌ها و شمار واحدهایی  که آموزش می‌دهند مشخص می‌شود تا در صورت نیاز، متناسب با وضعیت هر دانشکده، مداخلات لازم اعمال شود.
پس از بحث و بررسی اعضای شورا قرار شد، ماژول حق‌التدریس در سامانه سیپاد بر مبنای شیوه‌نامه تهیه‌شده در معاونت آموزشی تدوین و تکمیل و حق‌التدریس اساتید به مدت دو ترم در این سامانه محاسبه شود. پس از گذشت این دو ترم، مشاهدات سامانه، توسط معاون آموزشی دانشگاه، در جلسه آینده شورای دانشگاه گزارش شود و بر مبنای آن شورا نسبت به ابلاغ دستورالعمل جدید حق‌التدریس تصمیم بگیرد. براساس تصمیم شورای دانشگاه، تا آن زمان این دستورالعمل به دانشکده‌ها ابلاغ نمی‌شود.
 در ادامه، دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه به بیان اعطای پایه تشویقی به 5 عضو هیئت‌علمی پرداخت که مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت.
سپس دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، پیشنهاد ایجاد سه مرکز تحقیقاتی را مطرح کرد که بارأی اعضای شورای با ایجاد یک مرکز تحقیقاتی خصوصی «نیلو ژنوم» موافقت شد.
دکتر صحرائیان با اشاره به‌ضرورت ایجاد مراکز تحقیقاتی موردنیاز دانشگاه گفت: رویکرد دانشگاه این است که مراکز تحقیقاتی افزایش کمی نداشته باشند اما بعضی از مراکز بنا به‌ضرورت دانشگاه و با موافقت شورای دانشگاه تشکیل می‌شوند.
وی در توضیح مراکز تحقیقاتی خصوصی گفت: راه‌اندازی مراکز تحقیقاتی خصوصی از سیاست‌های وزارت بهداشت است و این مراکز می‌توانند مجوز فعالیت خود را از یکی از سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران دریافت کنند و تمامی طرح‌های تحقیقاتی این مراکز نیز باید مجوز اخلاق را از دانشگاه موردنظر کسب کنند.
سپس هریک از اعضای شورای دانشگاه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود درخصوص موضوعات مطرح‌شده پرداختند.

شبکه های بهداشت و درمانی که آموزشی شدند
در ادامه نشست هیئت‌رئیسه با روسای دانشکده‌ها، دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، به تشریح اقدامات انجام‌شده در راستای آموزشی شدن شبکه‌های بهداشت و درمان پرداخت و گفت: ادغام آموزش در نظام سلامت منجر به تربیت افرادی می‌شود که بتوانند عامل تغییر و تحول باشند.
وی ادغام آموزش در نظام سلامت را رویکردی دانست که از سال 59 موردتوجه قرارگرفته است افزود: شبکه‌های بهداشت و درمان یکی از ارکان اصلی دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند و  هدف از ادغام آموزش در این  شبکه‌ها ارتقا کیفیت خدمات سلامت است.
دکتر دلاوری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در ایجاد شبکه‌های بهداشت و درمان آموزشی گفت: به این منظور تفاهم‌نامه‌هایی با دانشکده‌های بهداشت، پزشکی و پرستاری و مامایی و... امضا و تعهدات دانشکده‌ها و معاونت بهداشت در قبال یکدیگر مشخص‌شده است.
وی افزود: درحال حاضر دستیاران اطفال، پزشکی خانواده، کارآموزان پزشکی اجتماعی و در آینده نزدیک کارورزان پزشکی عمومی دانشکده پزشکی، از ظرفیت آموزشی شبکه استفاده می‌کنند. همچنین کارآموزان و کارورزان پرستاری و مامایی و در آینده نزدیک، کارورزان دندانپزشکی می‌توانند در زمینه‌های مختلف، در شبکه فعالیت کنند.

چگونگی پذیرش و اسکان دانشجویان

دکتر سهراب پور در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه امسال سازمان سنجش حدود 20 درصد بیش از آنچه در دفترچه کنکور اعلام شده بود، دانشجو به دانشگاههای کشور و از جمله دانشگاه ما معرفی کرده است افزود: این پدیده، هرچند ممکن است چالش هایی را در معاونت آموزشی و دانشجویی ایجاد کند، انشاءالله به بهترین نحو مدیریت خواهد شد.
سپس دکتر حلب چی، معاون دانشجویی دانشگاه، به نحوه اسکان ورودی‌های جدید اشاره کرد و گفت: وضعیت رفاهی دانشجویان دانشگاه با حداقل استانداردها فاصله دارد و بایستی به وضعیت رفاهی دانشجویان همانند اعضای هیئت‌علمی توجه شود.
وی ظرفیت پذیرش دانشجویان را بیش از امکانات رفاهی دانشگاه دانست و گفت: افزایش شمار پذیرفته‌شدگان، تغییر نسبت جنسیتی  ورودی‌های جدید و افزایش تمایل دانشجویان به استفاده از امکانات دولتی و خوابگاهی، دانشگاه را با چالش مواجه کرده است و جا دارد از همه ظرفیت‌های دانشگاه برای کمک به حوزه دانشجویی استفاده شود.
دکتر حلب چی با اشاره به اسکان سریع دانشجویان شهرستانی در خوابگاه‌ها گفت: امیدوارم امکان اسکان دانشجویان استان البرز و مناطق دور دست استان تهران نیز تا 15 مهرماه فراهم شود.
دکتر فتوحی رییس مرکز تحقیق و توسعه سیاست‌های دانشگاه نیز به دلایل تغییر جنسیتی ورودی‌های جدید اشاره کرد و گفت: پیش‌ازاین پسران تمایل زیادی به شرکت در کنکور ریاضی داشتند اما در سال 97 گرایش آن‌ها به کنکور ریاضی کمتر شد به‌طوری‌که 672 نفر از هزار نفر اول کنکور تجربی پسران بودند و امسال سهمیه جنسیتی برداشته شد.

از تمامی ظرفیت دانشگاه برای بهبود شرایط دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها استفاده شود
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده،  از روسای دانشکده‌ها و معاون دانشجویی دانشگاه، در ثبت‌نام دانشجویان، آشنا کردن دانشجویان جدید با مجموعه و اسکان آن‌ها تشکر کرد و گفت: تاجایی که اخبار را از سایت دانشگاه پیگیری کردم، دانشکده‌ها با توجه به امکانات خود، مراسم خوبی را برای دانشجویان برگزار کردند. خوب است که روابط عمومی دانشکده‌ها فعال‌شده‌اند و با کمک دکتر پارساپور اخبار همه دانشکده‌ها و مراکز آموزشی در سایت دانشگاه قرار می‌گیرد.
رییس دانشگاه بر استفاده از تمامی ظرفیت دانشگاه برای بهبود فضای فیزیکی دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها تأکید کرد و گفت: به‌عنوان رییس دانشگاهی که دانشکده‌های آن فضای فیزیکی مناسبی ندارد از روسای دانشکده‌ها و دانشجویان، هم خجالت می‌کشم و هم عذرخواهی می‌کنم و تأکید می‌کنم از تمامی ظرفیت‌های دانشگاه کمک گرفته شود تا دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها از این وضعیت خارج شوند.
وی بابیان اینکه بارها و بارها از مظلومیت دانشکده‌ها و خوابگاه‌های دانشگاه در مجامع مختلف سخن گفته‌ام افزود:  دانشگاه علوم پزشکی تهران با 170 سال قدمت و پیشینه درخشان، نباید وضعیت دانشکده‌های آن به‌گونه‌ای باشد که دانشجویان بگویند دبیرستانی که در آن تحصیل می‌کردند بهتر از این دانشکده است.
دکتر کریمی به روسای دانشکده‌ها توصیه کرد با دانشجویان پدرانه رفتار کنند و آنان را همانند اعضای خانواده خود ببیند افزود: با دانشجویان ارتباط نزدیک‌تری برقرار و به مشکلات آنان رسیدگی کنید.
رییس دانشگاه با اشاره به خاطرات خود از روزهای اول ورود به دانشگاه گفت: روزهای اول ورود به دانشگاه، برای همه دانشجویان، بخصوص دانشجویان شهرستانی خیلی مهم است و همه خاطرات ما به‌روزهای اول ورودمان به دانشگاه بازمی‌گردد.
وی افزود: بیشتر دانشجویان دانشگاه از شهرستان می‌آیند. بسیاری از آنان از شهرهای بزرگ و کوچک به تهران می‌آیند و هیچ‌کس را در این شهر ندارند. به همین دلیل به دکتر حلب چی توصیه کرده‌ام امکان اسکان این دانشجویان و امکان اقامت دوسه‌روزه، والدینی که جایی در تهران ندارند را در خوابگاه‌ها فراهم کنند. دکتر حلب چی هم مانند یک پدر، برادر و بزرگ‌تر خانواده باید به وضعیت دانشجویان رسیدگی کند.
دکتر کریمی با اشاره به پذیرش دانشجویان مازاد بر ظرفیت دانشگاه گفت: یکی از دلایلی که مطرح می‌شود امسال سال سختی است همین افزایش پذیرفته‌شدگان و کمبود بودجه دانشگاه است. باوجود همه این مسائل از مسئولان این دانشگاه انتظار می‌رود باتحمل، تعامل و تدبیر برای این چالش‌ها، چاره‌اندیشی کنند.
رییس دانشگاه بابیان اینکه هیچ‌یک از مسئولان دانشگاه و روسای دانشکده‌ها، انگیزه شخصی برای هیچ‌کدام از صندلی‌های دانشگاه نداشته و ندارند و این همان مفهوم دانشگاه پاک است افزود: تا وقتی مسئولیت برعهده داریم باید با مسئولیت‌پذیری و تلاش، بهترین‌ها را تربیت کنیم.
وی بابیان اینکه این وظیفه دانشگاه است که با ظرفیت علمی خود، جمعیت بیشتری را تربیت کند افزود: دانشجویانی که در این دانشگاه آموزش می‌بینند قطعاً در آینده باکیفیت بهتری خدمت می‌کنند. دانشکده‌ها نیز در کنار افزایش رشته‌های فوق تخصصی باید به کیفیت آموزش دوره عمومی توجه داشته باشند.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های روسای دانشکده‌ها قدردانی کرد و گفت: دانشکده‌ها باید در ادامه پیشرفت خود، مسیر حرکتشان را اصلاح و روزآمد کنند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 92595
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی