اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/03/26 - 15:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4153
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: بیش از اینکه به فکر توسعه فیزیکی بیمارستان‌ها باشید؛ بخش نرم‌افزاری و روان‌سازی فرآیندهای بیمارستانی را تقویت کنید

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه فعالیت‌های بیمارستان جامع بانوان آرش، برنامه‌های آینده و چالش‌های پیش روی این بیمارستان موردبحث و بررسی قرار گرفت و میزان پیشرفت مصوبات پیشین هیئت‌رئیسه پیگیری شد.

گالری عکس
در این نشست که صبح روز یکشنبه 26 خرداد 98 در سالن شورا برگزار شد، دکتر کاشانی رییس بیمارستان جامع بانوان آرش، به بیان عملکرد این بیمارستان پرداخت و به پیشینه بیمارستان و دلایل نام‌گذاری آن اشاره کرد و گفت: در سال 1350 فرد نیکوکاری به نام هرمز آرش،  پلی کلینیکی را به نام پسرش روئین‌تن، وقف می‌کند که در سال 1364 این ساختمان به دانشگاه واگذار می‌شود و برای تبدیل‌شدن به یک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی مجوز می‌گیرد. ساخت بیمارستان آرش 14 سال به طول می‌انجامد تا اینکه در سال 1384  افتتاح و به نام آرش نام‌گذاری می‌شود.
مشروح عملکرد بیمارستان آرش
وی با اشاره به ظرفیت و گستره فعالیت بیمارستان آرش گفت: در ابتدا بیمارستان آرش 50 تخت داشت که اکنون شمار تخت‌های آن به 128 رسیده است. این بیمارستان تنها بیمارستان دولتی تک تخصصی زنان در شرق تهران است که جمعیت دو میلیون نفر از شرق و روستاهای اطراف تهران را تحت پوشش قرار می‌دهد.
دکتر کاشانی با اشاره به بخش‌ها و درمانگاه‌های فعال این مرکز افزود: تقریباً تمامی رشته‌های فلوشیپ زنان مانند انکولوژی، طب مادر و جنین، لاپاراسکوپی، ناباروری و IVF در این بیمارستان آموزش داده می‌شود.
وی در توضیح شمار پزشکان و فراگیران این مرکز گفت: درمجموع 59 پزشک در این بیمارستان فعالیت دارند که 24 نفر از آنان هیئت‌علمی و 13 نفر هیئت‌علمی رشته زنان هستند که از اساتید برجسته کشور محسوب می‌شوند. این مرکز فقط در رشته زنان آموزشی است و در حال حاضر 40 دستیار زنان، فلوشیپ رشته‌های مختلف و سالانه سه تا 4 دوره دانشجویان پزشکی در آن آموزش می‌بینند.
رییس بیمارستان آرش، با اشاره به شمار کارکنان اداری و درمانی بیمارستان افزود: با توجه به رسالت بیمارستان که تک تخصصی زنان است، یکی از نیازهای جدی آن جذب نیروهای ماماست که امیدواریم موردحمایت دانشگاه قرار بگیرد.
دکتر کاشانی در بیان میزان مراجعه به بخش‌های مختلف بیمارستان گفت: در سال 97، 20 هزار مراجعه به اورژانس و 137 هزار مراجعه به درمانگاه‌ها داشتیم که 22 هزار نفر از آنان توسط اساتید در کلینیک ویژه ویزیت شده‌اند. همچنین حدود 30 هزار مورد به مرکز تصویربرداری مراجعه و 14 هزار عمل جراحی انجام‌شده که از این تعداد 4 هزار و 500 مورد سزارین و 3 هزار و 200 مورد زایمان طبیعی بوده است این آمار نشان می‌دهد که  سالانه 6 هزار و 500 عمل غیرمرتبط با زایمان در این مرکز انجام می‌شود.
وی یکی از موفقیت‌های بیمارستان آرش را کاهش سزارین و افزایش زایمان طبیعی دانست و گفت: سال گذشته با اقدامات اصلاحی و کلاس‌های آموزشی که برای مادران باردار برگزار کردیم، توانستیم سزارین را در موالید نخست زا 14 درصد کاهش و به‌تبع آن زایمان طبیعی را افزایش دهیم. کلاس‌های آموزشی مادران در سال 97 به نسبت سال 96، سه برابر بیشتر شد و این امر در افزایش تمایل مادران به زایمان طبیعی نقش مهمی داشت.
دکتر کاشانی بیمارستان آرش را اولین بیمارستان دانشگاهی شهر تهران در راه‌اندازی زایمان اپیدورال در سال 93 عنوان کرد و گفت:  بیمارستان آرش جز موفق‌ترین مراکز زایمان بی‌درد در کشور محسوب می‌شود.
رییس بیمارستان آرش با اشاره به دیگر موفقیت‌های این بیمارستان گفت: این بیمارستان موفق به دریافت لوح بیمارستان موفق در ترویج زایمان طبیعی شده  که در سطح تهران فقط 4 بیمارستان این  لوح  را دریافت کرده‌اند و در صدد است در آینده لوح دوستدار مادر و کودک را کسب کند همچنین بیمارستان آرش تنها مرکز آموزش فلوشیپ لاپاراسکوپی  و یکی از سه مرکز لاپاراسکوپی زنان در کشور محسوب می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به پروژه‌های در دست‌ساخت و چالش‌های پیش روی بیمارستان اشاره کرد و گفت: تکمیل پروژه شیمی‌درمانی، راه‌اندازی سیستم PACS و ایجاد زیرساخت‌های آن، به‌کارگیری فوق تخصصان غدد، خون و انکولوژی و نفرولوژی و رفع مزاحمت برای همسایگان جزء دغدغه‌های ماست که امیدواریم با حمایت‌های دانشگاه تأمین شود.
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.

ساخت و ساز در بیمارستان ها ممنوع
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، از تلاش‌های دکتر کاشانی در اداره بیمارستان آرش قدردانی کرد و گفت: باید بپذیریم  بیمارستان‌ها با توجه به منطقه‌ای که در آن قرارگرفته‌اند دارای ظرفیت مشخص و محدودی هستند و باید ساخت‌وساز در آن‌ها ممنوع شده و حتی وجود فضای فیزیکی هم نباید باعث ساخت‌وسازهای جدید شود.

مزاحمت بیمارستان ها برای همسایگان خود امری غیراخلاقی
وی افزود: متأسفانه افرادی که مسئولیت می‌پذیرند اغلب می‌خواهند ساخت‌وسازهای جدیدی را شروع کنند درحالی‌که بیمارستان مجموعه‌ای از تقاضاهای مختلف ازجمله نحوه تردد پرسنل، وجود فضاهای جمعی و... است و باید به همه آن‌ها توجه شود. به مسئله‌ای که درمورد همسایگان بیمارستان مطرح شد باید رسیدگی کنید. همسایه آزاری فقط مربوط به خانه‌های مسکونی نمی‌شود؛ این اخلاقی نیست یک مرکز دولتی از موقعیت خود سوءاستفاده کند و موجب ایجاد مزاحمت برای همسایگان خود شود. سال‌هاست همسایگان مرکز طبی به سیستم فاضلاب آن  اعتراض دارند اما در طول این سال‌ها به‌جای رفع این مسئله، چندین ساختمان در این مرکز ساخته‌شده است. البته خوشبختانه این مسئله درحال اصلاح است.

 تقویت نرم‌افزاری و روان‌سازی فرآیندهای بیمارستانی به‌جای توسعه فضای فیزیکی
دکتر کریمی بابیان اینکه بیش از اینکه به فکر توسعه فیزیکی بیمارستان‌ها باشید باید بخش نرم‌افزاری و روان سازی فرآیندهای بیمارستانی را تقویت کنید افزود: مدیریت بیمارستان اعم از گردش مالی، چرخه ویزیت، بستری تا خروج بیمار و.. جای کار بسیاری دارد و نیازمند وقت گذاری، حوصله و علم است.  اگر به‌عنوان رییس بیمارستان به قسمت‌های مختلف مرکز خود سرزدید و هیچ بیمار، همراه و  پرسنلی جلوی شما را نگرفت که نیازهای خود را بگوید؛ بدانید کار بیمارستان خوب پیش می‌رود. اما اگر دیدید نمی‌توانید در محیط کار خود بگردید مطمئن باشید که چرخش کار نرم‌افزاری سیستم اشکال دارد؛ حتی اگر ساختمان بیمارستان شیک و مدرن باشد.

اعلام
 پایان کار کارگاه‌های ساختمانی در بیمارستان‌ها 

وی با تأکید براینکه به‌جای ساخت‌وساز در بیمارستان‌ها باید اعلام کنیم؛ کار کارگاه‌های ساختمانی به پایان رسیده است افزود: شاید عده‌ای بگویند ساخت‌وساز نیاز بیمارستان است اما باید به این پرسش پاسخ دهند که در بیمارستان‌ها تا کی این ساخت‌وسازها ادامه دارد؟ البته من این مسائل را به‌منظور اصلاح امور بیان می‌کنم و قصد زیرسوال بردن افراد را ندارم و انتقاد به گذشته را راه درستی نمی‌دانم.  بنابراین تأکید می‌کنم بخش‌های نرم‌افزاری بیمارستان مانند سیستم PACS، HIS و مدیریت قسمت‌های مختلف را تقویت کنید. در این مدت نیز دکتر کاشانی عملکرد خوبی داشتند و تلاش بسیاری کردند که نتایج آن در رشد شاخص‌های بیمارستان قابل‌مشاهده است.

استفاده از کمک های نیکوکاران منطقه تحت پوشش

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود برجذب کمک‌های خیرین تأکید کرد و گفت: در این شرایط باید به دنبال یافتن راه‌های جدید باشیم. خیرین برای کمک به بخش‌های کودکان و زنان اشتیاق بیشتری دارند و می‌توانید برای رفع مشکلات بیمارستان از کمک خیرین منطقه خود استفاده کنید.

امضا قرارداد خواهرخواندگی بیمارستان‌های تک تخصصی با بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه

دکتر کریمی عقد قرارداد خواهرخواندگی را در رفع مشکلات بیمارستان‌های تک تخصصی مؤثر دانست و گفت: توصیه می‌کنم با یک بیمارستان بزرگ دانشگاه ارتباط نزدیک‌تری داشته باشید و قرارداد خواهرخواندگی امضا کنید. می‌توانید ارتباط بخش‌های غیرزنان خود را با بیمارستان امام خمینی برقرار و مشکلات رشته‌هایی مفوردنیاز خود را برطرف کنید. مطمئنم بیمارستان امام به شما کمک خواهد کرد که مشکلات و نیازهای تخصصی شما رفع شود.
وی در پایان سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های دکتر کاشانی و تیم مدیریتی ایشان در بیمارستان آرش قدردانی کرد و گفت: بیمارستان آرش در این مدت به‌خوبی و با آرامش به موفقیت‌های بسیاری دست‌یافته  که این مرهون تلاش دکتر کاشانی و تیم ایشان است.
 بررسی مصوبات پیشین هیئت‌رئیسه
در ادامه دکتر امینی مشاور رییس دانشگاه مصوبات پیشین هیئت‌رئیسه را مطرح کرد و هریک از اعضای هیئت‌رئیسه درخصوص اقدامات خود در زمینه اجرای این مصوبات، توضیح دادند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 88729
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *