اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/12/12 - 17:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3410
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسای بیمارستان‌ها برگزار شد

دکتر کریمی: مجموع مدیریت ارشد دانشگاه در هیئت‌رئیسه، بیمارستان‌ها، دانشکده‌ها و دیگر واحدها یک تیم هستند و باید با کمک یکدیگر دانشگاه را اداره کنند

در نشست هیئت‌رئیسه با روسای بیمارستان‌ها، اهمیت لیدرشیپ در اداره بیمارستان‌ها بررسی شد و تداوم خدمت‌رسانی بیمارستان‌ها در ایام نوروز مورد تأکید قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 12 اسفند 97 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی به بیان اهمیت لیدرشیپ و نقش روسای بیمارستان‌ها در اداره این مراکز پرداخت و گفت: از سوی وزارت بهداشت، دوره یک‌هفته‌ای با محوریت اهمیت لیدرشیپ در بیمارستان‌ها برگزار شد که نتیجه آن نشست و مطالعات خود در این زمینه را  با روسای بیمارستان‌ها به اشتراک می‌گذارم.
دکتر مهرپور با طرح این پرسش که آیا وظیفه یک رییس بیمارستان، صرفاً حل‌وفصل امور جاری و روزانه است یا افزون بر این، باید سازمان خود را به سمت یک چشم‌انداز مشخص و برنامه‌ریزی‌شده راهنمایی کند؟ افزود: سازمان‌های دولتی براساس مأموریتی که از پیش برایشان تعریف‌شده بوجود می‌آیند و براساس این مأموریت‌ها، ارزش‌ها شامل (صداقت، سخت‌کوشی، احترام متقابل، شایسته‌سالاری و حفظ کرامت انسانی)، چشم‌انداز، استراتژی و اهداف سازمانی خود را مشخص می‌کنند. براین اساس روسای بیمارستان‌ها نیز باید در پایان سال ارزیابی کنند که چقدر از اهداف مجموعشان محقق شده است.
دکتر مهرپور لیدرشیپ را توانایی نفوذ در پیروان، توانایی خلق چشم‌انداز، داشتن شور و اشتیاق و انگیزه کار و شجاعت برای ایجاد تغییر تعریف کرد و گفت: لیدرشیپ و رهبر سازمانی موفق است که بتواند رهبران موفقی را در سازمان خود تربیت کند. این همان نکته‌ای است که بارها از سوی رییس دانشگاه مورد تأکید قرارگرفته است.
سپس دکتر رضایی معاون درمان و دکتر عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی امور درمان به تشریح برنامه‌ها و دستورالعمل‌های طرح ویژه نوروز 98 پرداختند و بر فعالیت‌های بیمارستان بخصوص در بخش‌های ویژه، اورژانس و دیالیز و همچنین ارائه خدمات تشخیصی، آزمایشگاهی، تصویربرداری، دندانپزشکی و دارویی در ایام نوروز تأکید کردند.
سپس اعضای هیئت‌رئیسه به تبیین انتظارت خود از مراکز درمانی دانشگاه و روسای بیمارستان‌ها به بیان مسائل مجموعه خود پرداختند. دسترسی به پزشک مقیم ستاد، برقراری ارتباط مؤثر برای تأمین دارو و تجهیزات مصرفی در ایام نوروز، مسائل مالی بیمارستان‌ها، تسهیل فرآیندهای اداری جذب کمک‌های خیرین، احیای فعالیت بخش‌های VIP و تأثیر آن در بهبود نقدینگی بیمارستان‌ها،  مدیریت ارجاع بیماران و پرداخت حق‌الزحمه مقیمی در ایام نوروز ازجمله مسائلی بود که از سوی روسای بیمارستان‌ها مطرح شد.

تأکید بر حفظ حرمت دانشگاه

سپس دکتر کریمی در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، بر حفظ حرمت دانشگاه تأکید کرد و گفت:  یک سال را باوجود همه کاستی‌ها و سختی‌ها، پشت سرگذاشتیم. باید بپذیریم در شرایط خاصی قرار داریم و در این شرایط  باید برای حفظ استقلال نسبی دانشگاه تلاش کنیم که در اثر امواج دچار آسیب نشود. دانشگاه باید بتواند روی پای خود بایستند و دانشگاهیان باید به این امر توجه کنند. شخصاً تا زمانی که این مسئولیت را برعهده دارم چه در گفتارم و چه در رفتارم بر حفظ حرمت دانشگاه تأکید می‌کنم. معتقدم باید با جدیت کارها را پیش ببریم تا دانشگاه از رخدادهای بیرونی محفوظ بماند هرچند که گاهی تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد.
رییس دانشگاه، فعالیت بیمارستان‌های دانشگاه را مهم و ضروری دانست و گفت: همه بیمارستان‌های دانشگاه مهم هستند و من تفاوتی بین آن‌ها قائل نیستم چراکه دوران دانشجویی، انترنی و رزیدنتی خود را در این بیمارستان‌ها گذرانده‌ام و نسبت به آن‌ها تعلق‌خاطر دارم. جایگاه بیمارستان بهرامی در خدمت‌رسانی به اطفال شرق تهران به همان اندازه مهم است که بیمارستان امام خمینی در مرکز تهران. بیمارستان آرش در شرقی‌ترین نقطه تهران خدمات بسیاری را به مردم آن منطقه ارائه می‌دهد. بیمارستان روزبه نیز باوجوداینکه چرخش مالی زیادی ندارد اما از بسیاری جهات منحصربه‌فرد است. بیمارستان ضیائیان در جنوب شهر تهران خدمات اورژانس بسیاری را به مردم ارائه می‌دهد. بیمارستان بهارلو نیز یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های دانشگاه است و در منطقه‌ای واقع‌شده که در خدمت بیماران نیازمند است. مرکز طبی کودکان و بیمارستان‌های امام خمینی و شریعتی نیز لحظه‌به‌لحظه با بیماران پیچیده و مسائل متعددی روبرو هستند. بیمارستان فارابی نیز با توجه به نوع خدمتی که ارائه می‌دهد منحصربه‌فرد است. بیمارستان سینا همواره آمادگی لازم برای پذیرش بیماران ترومایی را دارد و این از ویژگی‌های خوب این بیمارستان است.  بیمارستان‌های زنان، رازی و امیراعلم نیز باوجود همه مسائل درحال خدمت به بیماران هستند. درباره مرکز قلب که دیگر چیزی نمی گویم.
وی از تلاش‌های هر چهارده رییس بیمارستان قدردانی کرد و گفت: از روسای بیمارستان‌ها که باوجود کمبودها و مشکلات به اداره بیمارستان‌ها می‌پردازند صمیمانه تشکر می‌کنم.
رییس دانشگاه، مجموعه مدیریت ارشد دانشگاه در هیئت‌رئیسه، بیمارستان‌ها، دانشکده‌ها و دیگر واحدها را یک تیم دانست که باید با کمک یکدیگر دانشگاه را اداره کنند و گفت: درحال حاضر  دانشگاه از بیمه تأمین اجتماعی 750 میلیارد تومان و از بیمه سلامت بیش از 300 میلیارد تومان مطالبه دارد. درمجموع مطالبه دانشگاه از سازمان‌های بیمه‌گر یکهزار و صد میلیارد تومان است.  در این شرایط که دانشگاه با مطالبه‌های بسیار و منابع محدودی مواجه است؛ تیم مدیریتی دانشگاه و همکاران بسیاری که در زیرمجموعه فعالیت دارند؛ تلاش می‌کنند که آسیب کمتری به واحدهای مختلف وارد شود.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل اخیر جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: در جامعه ما، معمولاً بدی‌ها  بیشتر از خوبی‌ها بچشم می‌آید و اگر هم خوبی‌ها دیده شود، کمتر بازگو می‌شود. درست است که عوامل بیرونی در فضاسازی‌های اخیر تأثیر داشته؛ اما بخشی از این عوامل، به رفتار درونی خودمان بازمی‌گردد. باوجود همه مشکلاتی که در جامعه وجود دارد، ما به‌عنوان پزشک سوگند یادکرده‌ایم که منافع بیمار را بر منافع شخصی ترجیح دهیم. لذا نباید خود را با سایر اقشار جامعه مقایسه کنیم. وقتی مسئولیت پزشکی را پذیرفته‌ایم باید به اصول رفتار حرفه‌ای و تعهدحرفه‌ای نیز پایبند باشیم. البته آن‌قدرها هم که می‌گویند، نظر جامعه نسبت به جامعه پزشکی منفی نیست؛ همه ما با بیماران بسیاری سروکار داریم که وقتی با مهربانی و ارتباط مناسب به درمانشان می‌پردازیم؛ قدردان زحماتمان هستند و این سرمایه ارزشمندی است.
رییس دانشگاه در بخشی دیگری از سخنان خود به تبیین انتظارات دانشگاه از روسای بیمارستان‌ها پرداخت و گفت: حوزه وظایف مدیر، مترون و معاون آموزشی باید در بیمارستان‌ها واضح‌تر باشد.
وی بر وقت گذاری روسای بیمارستان‌ها با اعضای هیئت‌علمی تأکید کرد و گفت: هرچند که مسائل روزمره  وقت بسیاری از روسای بیمارستان‌ها را می‌گیرد اما تأکید می‌کنم بخشی از وقت خود را به شنیدن سخنان و رسیدگی به مسائل اعضای هیئت‌علمی، مدیران گروه‌ها و روسای بخش‌ها اختصاص دهید. بسیاری از مسائل بدون نیاز به‌صرف بودجه و  با هماهنگی و ارتباط مؤثر قابل برطرف شدن است.
دکتر کریمی ارتباط مستقیم مترون با رییس بیمارستان را ضروری دانست و گفت: مترون ها باید نزدیک‌ترین افراد  به روسای بیمارستان‌ها باشند و رییس بیمارستان از طریق مترون ها، مشکلات پرستاری را درک و حل‌وفصل نماید.
رییس دانشگاه بر مشارکت مدیران بیمارستان‌ها در امور داخلی مراکز تأکید کرد و گفت: مدیران بیمارستان‌ها، باید درگیر امور داخلی بیمارستان شوند. تعدادی از بیمارستان‌ها، گرفتار ساخت‌وسازهای طولانی‌مدتی هستند که تا سال‌های آینده هم تمام نمی‌شود. بیمارستان‌هایی که پروژه‌های نیمه‌کاره دارند هرچه زودتر آن را تکمیل کنند. بیمارستان‌های دیگر هم خود را درگیر پروژه‌های عمرانی جدید نکنند و به‌جای آن به بحث نرم‌افزاری و بهبود کیفیت بپردازند.
دکتر کریمی بابیان اینکه مسئولان دانشگاه از مسائل مختلف بیمارستان‌ها آگاه هستند افزود: از مسائل بیمارستان‌ها مطلع هستیم و تلاش می‌کنیم که فشار کمتری به مجموعه وارد شود.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود ضمن ارج نهادن به تلاش‌های روسای بیمارستان‌ها، بر فعالیت مراکز در ایام نوروز تأکید کرد و گفت: امیدوارم با هماهنگی‌هایی که صورت می‌گیرد خدمات مناسبی در این ایام به بیماران ارائه شود و همکاران نیز بتوانند از تعطیلات خود استفاده کنند. کادر پزشکی  که از آن انتظار می‌رود در ایام تعطیل و غیرتعطیل خدمت‌رسانی کند نباید به دلیل مسائل انگشت‌شماری که در این حوزه پیش می‌آید این‌گونه موردتهاجم قرار گیرد. من به سهم خودم از همکاران عذرخواهی می‌کنم و قدران زحمات آنان هستم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 85506
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *