اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/02/11 - 07:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5105
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

«درست شدن» از همان‌جایی شروع می‌شود که ما ایستاده‌ایم

آخرین همایش «پزشکی، این راه بی‌نهایت» با حضور دکتر علی جعفریان برگزار شد

نهمین و آخرین همایش از سری همایش‌های «پزشکی؛ این راه بی‌نهایت» با حضور دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران و با محوریت «هدفمندی؛ اتصال ایده به عمل» برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش گروه «پزشکی؛ این راه بی‌نهایت»، دکتر جعفریان روز یکشنبه 10 اردیبهشت 96، در تالار ابن‌سینای دانشکده پزشکی، سخنان خود را با روایت داستان واقعی چگونگی شکل‌گیری برنامه پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد و با این پیش‌زمینه، تصویری عینی از چگونگی ایده پردازی و طی مسیر به سمت اهداف را برای حاضران در جلسه ترسیم کردند.
 ازجمله نکاتی که وی در طی سخنرانی خود به آن اشاره کرد می‌توان به «تفکر خارج از چارچوب» اشاره کرد. دکتر جعفریان لازمه ایده پردازی را، تفکر خارج از چارچوب دانست و تعیین هدف درست، جمع‌آوری اطلاعات موثق، مرور همه‌جانبه شرایط موجود و درنهایت مشورت با افراد صاحب سبک و ایده پرداز را، به‌عنوان مهم‌ترین ابزار رسیدن به اهداف معرفی کرد.
دکتر جعفریان در این زمینه بیشترین تأکید را بر روی «انتخاب هدف درست» داشت و صرف زمان زیاد برای تعیین هدف را بسیار ضروری عنوان و در ادامه تأکید کرد: «باید بدانیم وقتی می‌خواهیم کاری را شروع کنیم مشکلات فراوانی وجود دارد. در نقطه شروع، هم لذت وجود دارد و هم ناامیدی و برای رسیدن به نتیجه عالی، همت، پشتکار و صبر زیادی لازم است.»
وی افزود: در زندگی هرکس «اتفاقی غیرقابل‌اجتناب» تکرار می‌شود و آن شکست است. ما باید بدانیم که مسئول شکست‌هایمان خودمان هستیم و باید در پی هر شکست یک فکر نو و یک حرکت جدید روبه‌جلو داشته باشیم.
دکتر جعفریان در ادامه بیان کرد: «قدم بعدی در این راه تعالی است. باید بدانیم که «درست شدن» از همان‌جایی شروع می‌شود که ما ایستاده‌ایم. ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که مشکلی از جانب فرد دیگری، به‌جز خود ما حل شود. ما باید تا جایی که می‌توانیم اوضاع پیرامون خودمان را تعالی ببخشیم، چراکه همیشه تغییر از خود ما شروع می‌شود. تعالی و ارتقا محصول کار خود ماست. واقع‌گرا باشیم، اطرافمان را ببینیم و بعد هدف انتخاب کنیم. درعین‌حال ایدئال‌گرا باشیم و در عین این ایدئال‌گرایی، اهدافی دست‌یافتنی انتخاب کنیم.»
وی در ادامه به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می‌فرماید: سه چیز انسان را از رسیدن به مقامات عالی بازمی‌دارد: «کم‌همتی، بی‌تدبیری و سستی»
در ادامه و در بخش پرسش و پاسخ، رئیس بخش پیوند کبد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در فضایی دوستانه به سؤالات حاضران در جلسه پاسخ دادند.
وی در پاسخ به این سؤال که «اگر هدفمان را اشتباه انتخاب کرده باشیم، چه باید کرد؟»، گفت: «ما احتیاج به چشم و گوش باز داریم. خوشبختانه در فرهنگ ما، انسان‌ها خیلی تنها نیستند. خانواده، دوستان و معلمان فرصتی فراهم می‌کنند که اگر اشتباهی را مرتکب شدیم، به‌موقع ما را متوجه می‌کنند. اگر حواسمان باشد می‌توانیم به‌موقع جلوی اشتباه‌های بزرگ‌تر را بگیریم.»
در ادامه سؤالی با این عنوان مطرح شد: «چه عواملی را در ایجاد پشتکار و انگیزه مؤثر می‌دانید؟»
دکتر جعفریان در پاسخ به این سؤال گفت: «چیزی که کمک می‌کند باوجود شکست‌ها در مسیر بمانیم، پایداری و اعتقاد به هدف است. هرچقدر به هدف خود بیشتر ایمان داشته باشیم بیشتر در راه رسیدن به آن انگیزه داریم.»
 از موضوعات دیگری که توسط دانشجویان مطرح شد، می‌توان به تقابل نقدپذیری و «ایمان به‌درستی هدف»، اشاره کرد. دکتر جعفریان پیرامون این موضوع تأکید کرد: «اتفاقاً نقد در صورت ایمان داشتن به هدف، مؤثر است. نقد چیز خوبی است حتی وقتی منصفانه نیست. چشم و گوش باز می‌خواهد و باید ظرفیتش را داشته باشیم. در ضمن باید ببینیم فردی که ما را نقد کرده آدم مشفقی هست یا خیر.»
از دیدگاه دکتر جعفریان فردی موفق است که خودش از خودش راضی باشد و تنها در این صورت است که باوجود مشکلات فراوان، خوشبخت است. این رضایت درونی ماست که تعیین می‌کند، وضع ما چگونه است.
وی همچنین در ادامه، بر لزوم وجود یک تیم حرفه‌ای برای پیشبرد اهداف، تأکید کرد و احترام به اعضای تیم، روشن کردن جایگاه افراد، وسواس داشتن در انتخاب افراد تیم و شفاف کردن انتظارات را، ازجمله معیارهای موفق شدن در کار تیمی دانست و «تمرین فکر کردن» را بهترین راه برای پرورش خلاقیت و ایده پردازی عنوان کرد.
دکتر جعفریان پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «ما یک سرمایه بسیار فرار و تجدیدناپذیر داریم و آن عمر ماست. سعی کنیم از آن به‌خوبی استفاده کنیم و آن را هدر ندهیم. ایجاد تعادل بین کار و زندگی کار سختی است اما شدنی است. وقتی صحبت از تلف نکردن وقت می‌کنیم منظورمان این نیست که ورزش یا تفریح نکنیم، اتلاف وقت چیز دیگری است که باعث می‌شود سرمایه‌های گران‌قیمت را از دست بدهیم. بیایید هر شب پنج دقیقه به عملکرد روزانه خود فکر کنیم و از خودمان بپرسیم که آیا از خودمان راضی هستیم یا خیر.»
در پایان همایش، دکتر نفیسی، رئیس دانشکده پزشکی، با اهدای لوح «پزشکی؛ این راه بی‌نهایت» از دکتر جعفریان تقدیر کرد.
آخرین همایش «پزشکی؛ این راه بی‌نهایت»، با ثبت عکس یادگاری دسته‌جمعی، به پایان رسید.
در 8 همایش برگزار شده قبلی به ترتیب دکتر اصغر رستگار، دکتر آذرخش مکری، دکتر نیما رضایی، دکتر شاهین مرآت، دکتر فرین کمانگر، دکتر عبدالرحمن نجل رحیم، دکتر محسن فاطمی و دکتر شهرام یزدانی به‌عنوان سخنران در این همایش حضور داشتند.
توضیح اینکه «پزشکی؛ این راه بی‌نهایت» عنوان همایش‌هایی است که با هدف انگیزه بخشی و پیشرفت دانشجویان و همچنین آشنایی آنها با الگوهای واقعی و افراد موفق جامعه علمی، در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این همایش‌ها را یک تیم دانشجویی ۸ نفره زیر نظر دکتر امیرعلی سهراب پور و همکاری دفتر منتورینگ دانشجویی طراحی و اجرا کردند.
خبرنگاران: دکتر محدثه مرزبان و دکتر یگانه یوسفی فر/ عکس: سید میثم عطری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 67856
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

4 نظر برای این مقاله وجود دارد

هیات علمی

هیات علمی

78/10/11 - 00:00

آقای دکتر اینقدر پزشکی پزشکی نکنید... همه رشته ها راهشان بی نهایت است و نیازمند دانش اندوزی و تجربه ورزی....ایکاش برای عملکرد غیرتیمی پزشکی در بیمارستان فکری کنید و برایش راهی با نهایت بیابید.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

اما چرا آخرین؟

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

مجموعه همایش های بی نظیری بود. از استاد جعفریان و دست اندرکاران قدردانی می کنم. به امید اجرای برنامه های بعدی.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
جهانگیر آزاد

جهانگیر آزاد

78/10/11 - 00:00

همایش بسیار خوبی بود ممنون از همه

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *