اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/11/13 - 17:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1505
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

گرامیداشت 25 سال فعالیت مستمر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه

دکتر کریمی: تعریف انقلابی بودن امید دادن و ترجمه دانش و حل مشکلات مردم است

در مراسم گرامیداشت 25 سال فعالیت مستمر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه نخستین بخش تخصصی بستری پای دیابتی به‌صورت مجازی، واحد شتاب‌دهنده مرکز رشد پژوهشگاه، دوره‌های آنلاین آموزش جامع دیابت و بانک فرآورده‌های زیستی پژوهشگاه افتتاح شدند.

گالری عکس

دریافت فیلم
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، مراسم گرامیداشت 25 سال فعالیت مستمر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه آموزش، پژوهش و خدمات سلامت با حضور دکتر فرید نجفی، معاون تحقیقات و فناوری و دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و جمعی از اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه دوشنبه 13 بهمن 99 برگزار شد.

رئیس دانشگاه با تأکید بر پیشینه دانش پزشکی در کشور از زمان تأسیس دارالفنون که پایه‌های دانشکده پزشکی بر روی آن قرار دارد، گفت: سابقه 25 ساله تأسیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و تجربه 50 ساله بخش غدد بیمارستان دکتر شریعتی همگی سوار بر تاریخ 170 ساله از زمان تأسیس دارالفنون هستند.

 وی با بیان اینکه پژوهشگاه علوم غدد ترجمه‌ای از دانشگاه پاسخگو است که در آن پاسخ به نیازها و مشکلات کشور یک اصل است، افزود: ما در کشور به دانشگاه‌ها و مراکزی نیاز داریم که پاسخگوی سؤالات مختلف در حوزه بهداشت، تحقیقات، درمان و ... باشند.

دکتر کریمی با تأکید بر این که محققان ما نباید سیاسی باشند افزود: ما به محققانی نیاز داریم که خارج از هر سوگیری سیاسی و فعالیت‌های اجرایی در عرصه پژوهش مثمرثمر باشند.

رئیس دانشگاه با اشاره به ایام فرخنده دهه پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: امروز تعریف انقلابی بودن امید دادن و ترجمه دانش و حل مشکلات مردم است.
دکتر کریمی افزود: امروز کار انقلابی کردن امید دادن است، ترجمه امید دادن هم راه‌اندازی مراکزی مثل پژوهشگاه غدد و متابولیسم است و انقلابی بودن هم کار کردن در چنین مراکزی است. معنی انقلابی بودن در دانشگاه را باید در لغت‌نامه‌ها عوض کنیم و جور دیگری نگاه کنیم.
وی ادامه داد: نباید در هیجانات زندگی کنیم؛ باید بیاییم روی زمین و ببینیم چگونه می‌توانیم مشکل چند میلیون بیمار دیابتی را حل کنیم.
دکتر کریمی خاطرنشان کرد: این یک فاجعه است که سیر پیش‌رونده بیماری‌های مزمن را در جامعه ببینیم و برای متوقف کردن آن تلاش نکنیم.
وی با تأکید بر اینکه بیماری کرونا با همه مشکلاتی که در نظام سلامت و برای مردم ایجاد کرد، دارای مزیت‌هایی هم بود اضافه کرد: ما در مجموعه دانشگاه و نظام سلامت ظرفیت‌های بسیاری داشتیم که بر ما آشکار نبود و همچنین ضعف‌هایی نیز داشتیم که بر ما پوشیده بود.
دکتر کریمی در پایان بار دیگر با تأکید بر لزوم همگرایی بیشتر و پاسخگویی به سؤالات ملی گفت: از همه اعضای خانواده بزرگ دانشگاه می‌خواهم به‌دوراز هر نوع موضع‌گیری و رویکرد جزیره‌ای در کنار هم برای اعتلای هرچه بیشتر نظام سلامت بکوشند.
در ابتدای این مراسم دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه با این مقدمه که این پژوهشگاه فعالیت خود را از سال ۱۳۷۴ در قالب مرکز تحقیقات غدد واقع در بیمارستان دکتر شریعتی آغاز کرد، افزود: در پی کسب رتبه برتر مراکز تحقیقاتی در سالیان پیاپی و گسترش فعالیت‌های پژوهشی مرکز در زمینه‌های علوم پایه، بالینی و جمعیتی، این مرکز در سال ۱۳۸۹ به پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم و سپس در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان اولین پژوهشگاه حوزه پزشکی کشور معرفی شد.

وی ادامه داد: پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم متشکل از چهار پژوهشکده علوم سلولی- مولکولی، علوم بالینی، علوم جمعیتی و پزشکی ترجمان غدد در قالب ۱۳ مرکز تحقیقاتی و ۶ گروه پژوهشی و با برخورداری از زیرساخت‌های پژوهشی مانند آزمایشگاه‌های تخصصی تحقیقاتی، بیوبانک و کلینیک‌های فوق تخصصی در سطح ملی و بین‌المللی فعالیت می‌کند.

رئیس پژوهشگاه در ادامه با اشاره به اینکه این پژوهشگاه که از سال ۱۳۸۵ برای چهار دوره متوالی به‌عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت معرفی‌شده، تصریح کرد: با بهره‌گیری از اعضای هیئت‌علمی و پژوهشگران زبده و متخصصان ایرانی غیرمقیم و نیز همکاری گسترده با سایر مراکز دانشگاهی داخلی و خارجی، موفق به انتشار بیش از ۳ هزار مقاله با بیش از ۷۰ هزار بار استناد در نشریات معتبر ملی و بین‌المللی شده‌ایم.
وی افزود: حدود ۱۰ درصد مقالات دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌طورکلی و ۱۶ درصد از مقالات پراستناد دانشگاه، در این پژوهشگاه منتشر شده و نزدیک به ۲۰ درصد از امتیازات فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه محصول عملکرد پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم است.
رئیس پژوهشگاه اظهار داشت: ثبت حدود ۱۰ پتنت داخلی و بین‌المللی و مشارکت در تولید بیش از ۱۵ محصول دارویی از دیگر فعالیت‌های این پژوهشگاه است و در همین خصوص ایجاد مرکز رشد و شتاب‌دهنده را در توسعه اکوسیستم دانش‌بنیان و تکمیل چرخه پژوهش ارزنده خواند.
دکتر لاریجانی ادامه داد: تربیت بیش از ۱۰۰ نیروی فوق تخصص غدد، دکترای تخصصی پژوهشی، پزشک پژوهشگر و پسا دکترا و همچنین مشارکت در فعالیت پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از دانشگاه‌های مختلف کشور، ازجمله فعالیت‌های پژوهشگاه در حوزه توانمندسازی بوده است.
وی همچنین ایجاد مراکز جامع تخصصی و فوق تخصصی دیابت و بیماری‌های متابولیک، پوکی استخوان، غدد و چاقی با استفاده از متخصصان و کارشناسان آموزش‌دیده را نیز حاصل نگاه پژوهشگاه به ارائه خدمات به‌روز و مبتنی بر شواهد در حوزه سلامت کشور خواند.
رئیس قطب تحقیقاتی علمی کشور در زمینه بیماری‌های غدد درون‌ریز، دستاوردهای ۲۵ ساله پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم را نمایانگر ظرفیت قابل‌توجه نهادهای علمی کشور در نیل به مرجعیت علمی دانست و افزود: این پژوهشگاه در راستای اعتلای عزت ملی و حضور پرافتخار در عرصه‌های جهانی، آماده همکاری با همه متخصصان، پژوهشگران و دست‌اندرکاران نظام سلامت کشور است.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم، دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فن‌آوری دانشگاه نیز نگهداشت نیروی انسانی کارآمد در پژوهشگاه را یک مزیت خواند و گفت: خوشبختانه پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بستری را فراهم کرده است تا بسیاری از اسامی فارسی را که ممکن بود با وابستگی به دانشگاه‌ها و نهادهای خارجی ببینیم امروز در این پژوهشگاه و با وابستگی به دانشگاه می‌بینیم.
دکتر صحرائیان ادامه داد: امروزه استعمار نه در گرفتن مرزها بلکه در گرفتن مغزهای کشور است و این نکته‌ای ست که در تلاطم شیوع بیماری کووید ۱۹ شاید کمی نسبت به آن کم توجه شده باشیم و لازم است مانع هدر رفت سرمایه ارزشمند انسانی در کشور شویم.
در بخش پایانی این مراسم نخستین بخش تخصصی بستری پای دیابتی به‌صورت مجازی، واحد شتاب‌دهنده مرکز رشد پژوهشگاه، دوره‌های آنلاین آموزش جامع دیابت و بانک فرآورده‌های زیستی پژوهشگاه افتتاح شدند.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 169873
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *