اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/09/26 - 10:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3387
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

ششمین همایش ملی تجلیل از برگزیدگان مسئولیت‌پذیر اجتماعی برگزار شد

در ششمین همایش ملی تجلیل از برگزیدگان مسئولیت‌پذیر اجتماعی از خیران، واقفان، داوطلبان حوزه سلامت و فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد، سفیران سلامت و فعالان اردوهای جهادی تجلیل به عمل آمد.

گالری عکس

دریافت فیلم
در این مراسم که بعدازظهر روز یکشنبه 25 آذر 97 در سالن اجتماعات دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی رئیس دانشگاه، ضمن تبریک ولادت باسعادت امام حسن عسگری، تقارن این روز فرخنده را با برگزاری این همایش به فال نیک گرفت و گفت: شرکت‌کنندگان  این مراسم، جدا از عنوان شغلی و جایگاهی که در کشور دارند، یک صفت بارز مشترک دارند که  آن مسئولیت‌پذیری اجتماعی است.
وی مسئولیت‌پذیری اجتماعی را نیاز جدی جامعه امروز دانست و گفت: در جوامع پیشرفته فعالیت در یک کار اجتماعی عام‌المنفعه به‌عنوان یکی از ملاک‌های جذب هیئت‌علمی در دانشگاه‌های معتبر محسوب می‌شود. درحالی‌که ما فاصله زیادی با این تفکر داریم و امیدوارم این فاصله کمتر شود.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه مسئولیت‌پذیری اجتماعی در همه زمینه‌ها مهم است ولی در حوزه سلامت و در حوزه دانشگاه بااهمیت‌تر و شیرین‌تر است گفت: امسال  80 درصد از صد نفر اول پزشکی کشور به این دانشگاه آمده‌اند. این‌ها سرمایه‌های خوب کشور هستند و ما هم به‌عنوان مسئولان دانشگاه وظیفه‌داریم بهترین شرایط تحصیل را برای آنان فراهم کنیم تا در آینده انسان‌های کارآمدی باشند.
سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در این مراسم گفت: در قرآن و روایات به دو موضوع بندگی خدا و خدمت به مردم بر ای کمال انسان‌ها بسیار تأکید شده است.
وی ادامه داد: ذکات به معنی عام کلمه یعنی انفاق و خدمت به مردم در آن مفهوم مهمی دارد. خدمت به مردم برای پشتیبانی و حمایت از آن‌ها برای داشتن زندگی بهتر، سلامت و درمان، اطعام، پوشش و آموزش تحصیلات خدمت به مردم محسوب می‌شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به یکی از وجوه جامعه اسلامی که از ویژگی‌های آن خلوص در کنار خدمت‌رسانی به مردم است، گفت: فردی که خدمت می‌کند باید با خلوص این کار را انجام دهد و از فرد خدمت گیرنده نباید توقعی داشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف یکی از مهم‌ترین سازمان‌هایی است که باید در جمع خیرین باشد و سهم وقف در بهداشت و درمان باید ارتقا پیدا کند.

پزشکان باید برای درمان مردم به مناطق محروم بروند
سپس دکتر عبدالجلیل کلانتر هرمزی استاد دانشگاه، فوق تخصص جراحی پلاستیک، مؤسس و رئیس هیئت‌مدیره موسسه ندای سلامت مرهم گفت: تمامی بیماران مبتلا به ناهنجاری‌های مادرزادی به پزشک دسترسی ندارند و گاهی تا آخر عمر با شکاف لب یا شکاف کام زندگی می‌کنند درحالی‌که اگر پزشکان به مناطق محروم بروند، آن‌ها به‌راحتی درمان می‌شوند.
وی ادامه داد: این موسسه از سال 87 با 7 عضو در بیمارستان 15 خرداد در بخش ناهنجاری‌های همراه تولد، جمجمه، فک و صورت فعالیت خود را آغاز کرد. اعتماد به پزشکان جوان آن زمان موجب شد آن‌ها در یک کار خیر اقدام به جراحی و درمان بیمارانی که از ناهنجاری‌ها رنج می‌بردند کنند. حالا آن‌ها جزو نیک‌مردان جامعه پزشکی هستند و تعدادشان از 7 نفر به 700 نفر رسیده است.
رئیس هیئت‌مدیره موسسه مرهم بابیان اینکه، به احترام مادران سرزمین ام از همه می‌خواهم عنوان بیماری مادرزادی را از ذهنشان پاک کنند اظهار کرد: اگر نوزادی با بیماری خاصی متولد می‌شود تقصیر مادر نیست. بیماری هم پدرزادی و هم مادرزادی است. بیایید ازاین‌پس به‌جای بیماری‌های مادرزادی از عنوان ناهنجاری‌های بدو تولد استفاده کنیم.
دکتر کلانتر هرمزی با اشاره به اینکه بسیاری از پزشکان موسسه مرهم را، پزشکانی خیر و جوان تشکیل داده‌اند و به‌صورت رایگان بیماران هدفشان را درمان و جراحی می‌کنند، افزود: باید به جوان‌ها اعتماد کنیم و در خیلی از کارها، مملکت را به دست آن‌ها بسپاریم.
وی گفت: ازآنجایی‌که خیلی از روستاییان و مردم مناطق حاشیه‌نشین و دورافتاده قادر نبودند برای درمان به پایتخت بیایند و در تهران جایی برای ماندن نداشتند، تصمیم گرفتیم ما به سراغ آن‌ها برویم. با سفر به شمال، جنوب، شرق و غرب کشور بیماران جامعه هدف موسسه مرهم را معاینه و معالجه می‌کردیم و از انجام این کار که یک موهبت الهی بود لذت می‌بردیم.
دکتر کلانتر هرمزی ادامه داد: در اولین سفر به رامهرمز حدود هزار نفر با بیماری‌های جمجمه و فک و صورت، شکاف لب و کام و ناهنجاری‌های همراه تولد مورد معالجه قرار گرفتند. با موفقیتی که در این سفر حاصل شد، ازآن‌پس سفرها و عمل‌های بعدی به شهرها و روستاهای مختلف آغاز شد.
وی افزود: در سفری که به کرمانشاه داشتیم رکورد جراحی شکاف لب در دنیا را شکستیم و 156 عمل شکاف لب را در 4 روز انجام دادیم. سه هفته پیش هم در ایلام 157 نفر را در سه روز و نیم عمل کردیم.
دکتر کلانتر هرمزی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این موفقیت‌ها به دست توانای جوانان این مملکت انجام‌شده است. بیایید با اعتماد به آن‌ها چهره‌ی کشور خود را از فقر و بیماری بزداییم.
در ادامه عباس پورهاشمی عضو مجمع خیرین سلامت کشور بابیان اینکه، بخش سلامت حوزه متنوع و بزرگی است گفت: دولت به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات این حوزه را حل کند. در تمامی جوامع دنیا مردم برای حل مشکلات و معضلات موجود در بخش سلامت و درمان به کمک دولت‌ها می‌آیند.
وی ادامه داد: به لطف خدا در کشوری زندگی می‌کنیم که مردم متدین هستند و تاکنون نشان داده‌اند در تمامی زمینه‌ها حضور دارند و به حل مشکلات موجود کمک می‌کنند. امروز نسبت به گذشته حضور مردم درزمینهٔ سلامت پررنگ‌تر شده و کارهای ارزشمندتری انجام‌گرفته است اما هنوز کافی نیست.
پورهاشمی افزود: مجمع خیرین در حال حاضر با بیش از 300 دفتر در حال فعالیت است و خیرین سالیانه بیش از هزار میلیارد تومان از سراسر کشور به این مجمع کمک می‌کنند زمینه برای کمک به حوزه سلامت محیا است و هرکسی که می‌خواهد به این حوزه کمک کند بستر مناسبی فراهم‌شده است.
وی بابیان اینکه، با حمایت بیش از 100 هزار خیر ثبت‌شده در مجمع و بیش از هفت هزار خیر متدین در سراسر کشور که داوطلبانه عضو مجمع شده‌اند به کمک مردم شتافته‌ایم، تصریح کرد: با تمامی این کمک‌ها برخلاف تصور در استان تهران مشکلات نسبت به شهرستان‌ها بیشتر و نیازمند کمک‌های فراوانی است.
پورهاشمی اظهار داشت: در حوزه بهداشت باید 270 پروژه با مشارکت مجمع، وزارتخانه و دانشگاه‌ها انجام گیرد از این تعداد پروژه که بسیار مهم و مربوط به نقاط محروم تهران هستند، فقط بخشی انجام‌شده و بخش دیگر هنوز باقی‌مانده و نیاز به کمک خیرین دارد.
در ادامه دکتر محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت، گفت: موضوع سلامت می‌تواند دغدغه همه‌ی مردم باشد و مشکلات مربوط به این حوزه به مشارکت مردمی نیاز دارد. مشارکت می‌تواند مثل ارائه تخصص و خدمت به مردم نیازمند باشد یا کمک افراد خیر که با تأمین منابع مالی قدم در این راه بردارند.
وی افزود: سالانه حدود 243 گروه جهادی و داوطلب در مناطق محروم کشور حضور پیدا می‌کنند و بدون نام و نشان مشغول خدمت‌رسانی به مردم هستند. در حدود 723 سازمان مردم‌نهاد و 890 خیریه در حوزه سلامت با عشق و علاقه در حال خدمت به مردم نیازمند هستند و دلسوزانه مشکلات بیماران را حل می‌کنند. این علاقه‌مندی موجب مباهات است و امیدواریم با کمک‌های بیشتر خیرین در حوزه سلامت قدم‌های بلندی برداریم.
توضیح اینکه در این همایش از بانک های سامان، ملی، پاسارگاد، ملت، سینا، بنیاد مستضعفان و فروشگاه های هایپر استار و اتکا و همچنین شرکت لبنییات میهن برای حمایت از دانشگاه علوم پزشکی تهران در توسعه مراکز آموزشی، درمانی و بهداشتی قدردانی شد.
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی
فیلم: سارا احمدی زاده

  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 83006
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم