با تاکید بر لزوم چرخش مدیریت در دانشگاه
مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید بیمارستان رازی برگزار شد
در مراسم تکریم و معارفه رییس قدیم و جدید بیمارستان رازی، از تلاش ها و خدمات دهساله دکتر اسماعیلی، تقدیر بعمل آمد و حکم جدید ریاست بیمارستان به دکتر عابدینی اعطا شد.
گالري عکس
در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید بیمارستان رازی که روز سهشنبه دوم شهریور سال 95 در بیمارستان رازي برگزار شد، دکتر اسماعیلی رییس پیشین این بیمارستان ضمن ارائه تاریخچهای از بیمارستان رازی طی سالهای گذشته گفت: بیمارستان رازی حدود 12 سال پیش، به دلیل ورشکستگی مالی و فرسودگی فضای فیزیکی تا مرز تعطیلی و فروش به شهرداری تهران پیش رفت. ولی با توجه به هویت تاریخی و علمی این بیمارستان و تلاش مسئولین و حامیان آن، پس از طی فراز و نشیبهای بسیار، با فراهم شدن زیرساختهای آموزشی و پژوهشی، به حیات خود ادامه داد.
وی از گسترش فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و درمانی بیمارستان نسبت به 10 سال گذشته خبر داد و گفت: سالیانه حدود 350 هزار تن در این بیمارستان خدمات سرپایی دریافت میکنند. همچنین راهاندازی دو فلوشیپ جدید شامل درماتولوژی کودکان (Pediatric Dermatology) و درماتولوژی زیبایی (Cosmetic Dermatology) از موفقیتهای بزرگی است که سال گذشته انجامشده است.
راهاندازی ساختمان جدید بیمارستان رازی تا سال آینده
دکتر اسماعیلی بابیان اینکه جایگاه بیمارستان رازی حتی در بین اعضای هیئتعلمی و مسئولین دانشگاه هنوز شناختهشده نیست گفت: اینجا خدمات بسیار زیادی انجام میشود و پیشرفتهایی که تاکنون به آن دستیافتهایم، حاصل همکاری همه از اعضای هیئتعلمی گرفته تا مدیران گروهها و یکایک کارکنان آن است.
وی از راهاندازی ساختمان جدید بیمارستان تا سال آینده خبر داد و گفت: اقدامات نیازسنجی برای تهیه منابع انسانی و تجهیزات این ساختمان انجامشده است.
بازگشت تاریخی بیمارستان رازی به قالب بیمارستان جنرال
در بخشی دیگر از این برنامه، دکتر مرتضوی مدیر گروه پوست، با اشاره به پیشرفتهای خوب بیمارستان رازی ازنظر نرمافزاری و سختافزاری طی 10 سال گذشته گفت: بسترهای مناسب تحقیق در این بیمارستان فراهمشده است.
وی بابیان اینکه بیمارستان رازی از سال 1312 تا حدود سال 1345 ماهیت جنرال داشته است گفت: امیدوارم با افتتاح ساختمان جدید، بیمارستان رازی در قالب یک بیمارستان جنرال با پایه پوست به فعالیت خود ادامه دهد. چراکه از سویی پیشرفت علم و از سویی دیگر افزایش انتظارات گیرندگان خدمت، چنین تغییری را میطلبد.
مدیر گروه پوست، دکتر عابدینی را از دانشآموختگان نخبه و برجسته بیمارستان، فرزند انقلاب و فردی پرانرژی خواند و گفت: از همه همکاران گروه پوست و کارکنان بیمارستان میخواهم که ایشان را یاری کنند.
بیمارستان رازی، مرکز خدمترسانی به سطوح پایین جامعه
در ادامه دکتر عابدینی، رییس جدید بیمارستان رازی، بابیان اینکه دکتر اسماعیلی استاد راهنمای من در دوره دستیاری بوده و امیدوارم با سبک شدن بار امانت ایشان، مانند گذشته راهنمایم در اداره امور بیمارستان باشد گفت: بهعنوان نماینده بیمارستان، خواستار همراهی تکتک همکاران شامل پرستاران و همه دستاندرکاران امور اجرایی و همچنین دلگرم به پشتیبانی اعضای هیئتعلمی هستم و از آنها میخواهم دست یاری به من دهند تا به اهداف عالی بیمارستآنکه در راستای اهداف دانشگاه است، دستیابم.
وی بیمارستان رازی را یکی از قدیمیترین سایتهای آموزش طب در ایران خواند و در ادامه خواستار تلاش برای بهبود وضعیت آموزشی، پژوهشی و درمانی بیمارستان شد.
دکتر عابدینی بخش بزرگی از بیماران مراجعهکننده به بیمارستان را مربوط به سطوح پایین جامعه دانست و گفت: خدمت به این بیماران مدال افتخاری است که نصیب ما خواهد شد و امیدوارم با تکمیل پروژه ساختمان جدید رازی، یک بیمارستان جنرال خوب در جنوب تهران داشته باشیم تا بخشی از اهداف آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه در قالب این بیمارستان محقق شود.
ترقی یک بیمارستان ورشکسته مالی تا بیمارستانی با تراز مثبت
در بخشی دیگر از این مراسم، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، با اشاره به فراز و نشیبهای فراوان بیمارستان رازی گفت: در برهههایی از زمان، ادامه حیات این بیمارستان محل بحث بوده و حتی تصمیمهای قطعی برای فروش آن مکرراً گرفتهشده است. پسازآن، در دوره 10 ساله مدیریت دکتر اسماعیلی این بیمارستان از آن وضعیت خارج شد و در حال حاضر به فکر نوسازی آن هستیم.
وی بابیان اینکه در طول سالیان گذشته، بیمارستان رازی از یک بیمارستان ورشکسته مالی تبدیل به بیمارستانی با تراز مثبت شده است گفت: برای توسعه آموزش و پژوهش نیاز به محیطی زنده داریم. این در حالی است که در بیمارستان فقط مسئول آموزش و پژوهش نیستیم و بدون ارائه خدمات مناسب، این دو حوزه پیشرفت نخواهد کرد. در این مورد، بیمارستان و گروه نیازمند یک تعامل سازنده هستند و ایجاد این تعامل در برخی جاها سخت است.
رییس دانشگاه افزود: مسئلهای به نام مسئولیت اجتماعی جزئی از کار پزشکی است و ایجاب میکند که نسبت به جامعه پاسخگو باشیم. بنابراین نمیتوانیم به بهانه شلوغی یک بیمارستان، از پذیرفتن بیمارانی که از اقصی نقاط کشور به این بیمارستان مراجعه میکنند، امتناع کنیم. از سویی باید ببینم چطور میتوانیم مشکلات را بهگونهای حل کنیم که هم خدمات مناسب به مردم ارائه دهیم و هم اینکه کیفیت آموزش را حفظ کنیم و این درگرو تعامل گروه آموزشی با بیمارستان است. بهخصوص آنکه عمده فعالیت بیمارستان تک تخصصی با گروه مشترک است. از سویی تعامل بیمارستان با ستاد دانشگاه نیز باید موردتوجه باشد.
وی بابیان اینکه ما در یک محیط فرضی زندگی نمیکنیم بلکه در واقعیات زندگی میکنیم گفت: این در حالی است که بر بخشهایی از زندگی تسلط داریم و بر بخشهایی از آن مسلط نیستیم. در این میان در صورتی موفق میشویم که خود را با آنچه واقعاً وجود دارد، تطبیق دهیم و با واقعیات موجود بهترین نتیجه را در حوزههای آموزش، پژوهش و درمان کسب کنیم.
دکتر جعفریان مسئولیتپذیری دکتر اسماعیلی را قابلتقدیر خواند و افزود: دکتر اسماعیلی در دوره مدیریت خود بر بیمارستان باانرژی فراوان به فعالیت پرداخته و نقش خود را بهطورجدی ایفا کرده است. افرادی مانند ایشان که همه زندگی خود را صرف دانشگاه کردهاند، زیاد نیستند.
وی قبول مسئولیت در چارچوب محیطهای دولتی را دارای محدودیتهای بسیار و درعینحال مواجهه با انتظارات بالا دانست و افزود: پذیرش مسئولیت در چنین محیطهایی بهخصوص در دانشگاه علوم پزشکی تهران که بهعنوان مرجع آموزش، پژوهش و درمان مطرح است، ازخودگذشتگی میخواهد و از دکتر عابدینی به دلیل پذیرش این مسئولیت تشکر میکنیم. در این میان خوشحالیم که یک عضو هیئتعلمی جوان، باانرژی و باانگیزه وارد این کارشده است.
رییس دانشگاه با اشاره به ساختمان جدید بیمارستان رازی گفت: بیمارستان جدید با دارا بودن حدود 200 تخت، تغییر ماهیت خواهد داد و آنچه اکنون هست، نخواهد بود. ساختمان جدید تبدیل به بیمارستانی جنرال میشود که جزء قابلتوجهی از آن بخش سرپایی پوست است. بنابراین پس از راهاندازی آن، با تعریف جدیدی از کارکرد بیمارستان مواجه هستیم و با تعریف ساختار جدید در این منطقه جغرافیایی، الگوهای درمانی تغییر میکند.
وی ضمن تبیین مدل جدید تعیین مدیریت در دانشگاه و لزوم چرخش مدیریت گفت: دوره مسئولیت باید از ابتدا مشخص باشد و از زمانی معین طولانیتر نشود. چراکه طولانی شدن آن عوارضی دارد که ازجمله آنها، از دست دادن فرصت برای تربیت نسل جدید مدیران است. در این میان توجه داشته باشیم که انتخاب این مدل، در جهت منافع دانشگاه است و حتی اگر برای اشخاص ضرر داشته باشد، باید انجام شود. نکته قابلتأمل دیگر آن است که رییس بیمارستان نماینده کارکنان بیمارستان نیست بلکه نماینده مدیریت دانشگاه و بالطبع آن دولت است.
دکتر جعفریان در پایان گفت: امیدواریم بیمارستان رازی با همه ظرفیتها و امکانات خود و با تکمیل زیرساختهای فیزیکی، پس از احداث ساختمان جدید، با کمک همه پرسنل که تلاش همگی آنها موجب خوشنامی بیمارستان است، به اهداف عالی خود در حوزههای آموزش، پژوهش و درمان دست یابد.
اهدای لوح تقدیر و نشان دانشگاه به دکتر اسماعیلی و اعطای حکم دکتر عابدینی بخش پایانی این مراسم بود. بهرسم یادبود، هدایایی نیز از سوی دکتر امامی رییس دانشکده پزشکی، اعضای هیئتعلمی گروه و دیگر مسئولین و کارکنان بیمارستان رازی بهپاس قدردانی از خدمات ارزشمند دهساله دکتر اسماعیلی، به ایشان اهدا شد.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: سید میثم عطری
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: