مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید بیمارستان فارابی برگزار شد
در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید بیمارستان فارابی رییس دانشگاه از تلاشهای دکتر جباروند قدردانی و با اعطای حکم دکترسيدحسين صدرالسادات رییس جدید بیمارستان فارابی را بهطور رسمی معرفی کرد.
گالری عکس
در این مراسم که سه شنبه 12 مرداد 95 در بیمارستان فارابی برگزار شد، ابتدا دکتر پیروز استاد پیشکسوت چشمپزشکی بیمارستان فارابی، در سخنانی یاد پروفسور شمس استاد برجسته چشمپزشکی و مؤسس بیمارستان فارابی را گرامی داشت و گفت: 81 سال پیش پروفسور شمس این بیمارستان را پایهگذاری کرد و امروز این مرکز با زحمات فراوان اساتید گذشته و امروز بزرگترین بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی چشمپزشکی در کشور محسوب میشود.
وی بیمارستان فارابی را مایه افتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و افزود: این بیمارستان نهفقط به اساتید و کارکنان خود توجه داشته بلکه در گسترش علم چشمپزشکی کشور نیز نقش مهمی ایفا کرده است.
دکتر پیروز نقش بیمارستان فارابی را در تربیت اساتید برجسته چشمپزشکی بسیار کلیدی خواند و افزود: بسیاری از کسانی که در شهرهای مختلف کشور و حتی خارج از کشور در حیطه چشمپزشکی مشغول ارائه خدمت به مردم هستند تربیتشدهی همین بیمارستان فارابیاند.
وی در ادامه از زحمات فراوان دکتر جباروند برای مدیریت در ارائه خدمت مناسب به بیماران قدردانی کرد و گفت: در زمان ریاست دکتر جباروند بخشهای متعددی در این بیمارستان راهاندازی شد که حکایت از دلسوزی و تلاشهای بیشائبه ایشان دارد.
امروز میخواهم از تکتک کسانی که درراه موفقیت این بیمارستان ما را یاری کردند
در ادامه دکتر جباروند رییس پیشین بیمارستان فارابی، دستاوردهای این مرکز را حاصل کار تیمی دانست و افزود: تمامی موفقیتهای این بیمارستان حاصل صمیمیت، اتحاد، یکپارچگی، مشورت، صلح و آرامش موجود در این مرکز است که موجب ارتقای آموزشی، پژوهشی و درمانی ما شده است.
وی افزود: بیمارستان فارابی یکی از مهمترین قطبهای چشمپزشکی جهان است و با توجه به رقبای سرسختی که در این حیطه دارد مقام پنجم را در عرصهی چشمپزشکی جهان داراست.
دکتر جباروند راهاندازی واحد فراهم آوری سلولهای بنیادی و بانک چشم را از موفقیتهای مهم بیمارستان فارابی در سالهای اخیر دانست و گفت: امروز میخواهم از تکتک کسانی که درراه موفقیت این بیمارستان ما را یاری کردند تشکر کنم و دست تمامی کارکنان این مرکز را که همیشه تلاش کردند تا خدمت به بیماران بهخوبی انجام گیرد را برای قدردانی به گرمی بفشارم.
وی ادامه داد: موفقیتهای این بیمارستان با تمام امکانات و تجهیزاتی که در دنیا جزو بهترینها هستند و همچنین توسعه فضای فیزیکی آموزشی برای آموزش بهتر دانشجویان و ارائه بهترین خدمات درمانی از موهبتهای الهی است که خداوند به دلیل تلاش شبانهروزی کارکنان این بیمارستان به ما عطا کرده است.
دکتر جباروند بیمارستان فارابی را متعلق به تمام کشور دانست و گفت: بیمارستان فارابی فقط متعلق به چشمپزشکان فارابی نیست بلکه بهتمامی چشمپزشکان کشور تعلق دارد که علاوه بر رشد و ارتقای خود باعث رشد علم چشمپزشکی در سطح کشور، منطقه و حتی دنیا شده است.
دریافت خدمات درمانی مناسب حق بیمار است
در ادامه دکتر کارخانه هیات علمی بیمارستان فارابی بابیان اینکه انسان برای این به دنیا میآید که کار مثبتی انجام دهد و وقتی به پشت سر نگاه میکند اثرات اعمال خیر خود را ببیند، اظهار داشت: مهم نیست که در چه سمت و جایگاهی قرار بگیریم مهم این است که کاری را انجام دهیم که رضایت خدا و بندهی خدا را در برداشته باشد.
وی افزود: بیمارستانها مکان مهم و مقدسی هستند چون بسیاری از مردم نیازمند درمان به این مراکز میآیند و امیدشان دریافت خدمات مطلوب است. باید زمان و وقت خود را مدیریت کنیم تا خدمات مناسبی به بیماران ارائه دهیم.
دکتر کارخانه، ضمن قدردانی از خدمات دکتر جباروند، افزود: در زمان ریاست دکتر جباروند فعالیتهای فراوانی در این بیمارستان انجام گرفت که میتوان به توسعهی فضای فیزیکی و آموزشی، ارتقای آموزش و پژوهش و ارائه مطلوبتر خدمات درمانی به بیماران اشاره کرد.
وی انتخاب شایستهی دکترسیدحسین صدرالسادات را نشان هوشمندی رئیس دانشگاه در انتخاب روسا و مدیران بیمارستانها خواند و گفت: امیدواریم دکتر صدرالسادات نیز بر توجه به نیروی انسانی، حمایت از نیروهای آموزشی و پژوهشی و همکاری با مدیران گروهها اهتمام ورزند.
وظیفه همهی ما خدمت به مردم است
پسازآن، دکترسیدحسین صدرالسادات رییس جدید بیمارستان فارابی ضمن تشکر از زحمات دکتر جباروند گفت: ابتدای ورود من به بیمارستان فارابی همزمان با ریاست دکتر جباروند در سال 85 بود. از آن زمان تا امروز بهعنوان رئیس بخش بیهوشی این مرکز همیشه شاهد تلاشهای بیشائبه ایشان در ارتقا و رشد این بیمارستان بودهام.
دکتر صدرالسادات خاطرنشان کرد: وظیفه همه ما خدمت به مردم است و این موهبتی است که خداوند به ما عطا کرده پس باید با تمام توان با ارائه خدمات درمانی مناسب در کسب رضایت خدا و کاهش درد بیماران بکوشیم.
وی افزود: امیدوارم بتوانم با ایجاد تعامل مناسب مجموعه این بیمارستان را طبق روال قبل سرپرستی کنم و در ارتقا و پیشرفت آن از هیچ کوششی دریغ نورزم.
در ادامه دکتر مقیمی هیات علمی بیمارستان فارابی از طرف تمامی اعضای هیات علمی این مرکز با قرائت متنی از زحمات دکتر جباروند تشکر کرد.
خدمت به خلق موجب رحمت الهی می شود
دکتر نیکزاد عیسی زاده نیز در سخنانی از زحمات دکتر جباروند قدردانی کرد و به دکتر صدرالسادات به دلیل قبول مسئولیت جدید بیمارستان فارابی تبریک گفت.
وی افزود: خداوند متعال برای خداشناسی دو سیر را به انسان توصیه کرده، یکی سیر انفسی و دیگری سیر آفاقی.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند، خدا رحمت کند انسانی را که اگر کاری انجام میدهد محکم و متقن انجام دهد، تصریح کرد: اینگونه افراد به رحمت و توجه خداوند متعال نائل میشوند هجرت و جهاد در کنار یکدیگر سیر انفسی را میسازد که برای خداشناسی در خدمت به خلق بکار رفته و موجب رحمت الهی میشود.
دکتر عیسی زاده خاطرنشان کرد: این بیمارستان چشم امید و مرجع و پناه گاه بسیاری از مردمی است که از اقصی نقاط کشور به این مرکز مراجعه میکنند و به جرات میگویم که اکثر آنها با رضایت ازاینجا خارج میشوند.
وی در پایان گفت: روحیه تواضع و اخلاق نیکویی که در دکتر جباروند وجود داشت موجب ارائه خدمات مناسب درمانی و ارتقای این مرکز شد و همچنین صفات حسنه دکتر صدرالسادات موجب تداوم و توسعه آن خواهد شد.
اقدامات دکتر جباروند قابل تقدیر است ( دریافت متن کامل سخنرانی رییس دانشگاه )
دکتر جعفریان در این مراسم گفت: پیش از هر سخنی، از دکتر جباروند به دلیل زحمات زیادی که در طول حدود 10 سال در بیمارستان فارابی متقبل شده است، تشکر میکنم و البته در بخش زیادی از این دوره زمانی، ایشان مدیریت گروه را نیز به عهده داشته است.
وی افزود: اقداماتی که دکتر جباروند چه در رابطه با توسعه فیزیکی و چه در رابطه با زیرساختهای لازم و چه ازنظر آغاز پروژه بیمارستان جدید فارابی انجام داد، واقعاً قابلتقدیر است. به پشتکار و همت ایشان، پیشرفتهای بسیار زیادی انجامشده و ظرفیتهای بسیار زیادی به این بیمارستان افزودهشده است. در طول دو سه سال گذشته، این بیمارستان فعالیت جدی در طرح تحول سلامت داشته است و این مسیر را بهخوبی اجرا کرد.این طرح، طرح سنگینی بود و کار بسیار زیادی برای بیمارستان داشت. در این میان، بیمارستان فارابی جزء بیمارستانهایی بود که باهمت دکتر جباروند بهخوبی در این مسیر پیش رفت.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: در برنامهای که تحت عنوان دستهای مهربان اجرا میشد، قویترین گروهی که ظاهر شد، گروه چشمپزشکی بود که با همه امکانات خود، در مناطق جنوبی و حومه تهران بهصورت فصلی ارائه خدمت میکرد و بیمارانی که نیاز به مراقبتهای بیشتری داشتند، به بیمارستان ارجاع داده میشدند. همچنین دکتر جباروند در طول دوره مدیریت خود، در زمینههای مختلف زحمات ارزشمندی کشید که بابت آن تشکر میکنم. ضمن اینکه به ایشان به دلیل انتصاب به سمت مشاور وزیر بهداشت تبریک میگویم که این هم افتخار دیگری در کارنامه درخشان ایشان است. از دکتر صدرالسادات نیز تشکر میکنم که باوجودآنکه اواخر دوره خدمت دولتی خود را سپری میکند، در این موردقبول زحمت کرده است.
وی با بیان اینکه دکتر صدرالسادات از افراد بسیار موجه داخل بیمارستان فارابی و دارای سوابق اجرایی در عرصههای مختلف وکاملا با محیط این بیمارستان آشنا است گفت: بسیار از ایشان سپاسگزارم که درخواست بنده را اجابت کرد. به نظر میآید که حواشی در این انتصاب به وجود آمد که در موارد قبلی اتفاق نیفتاده بود، توضیحی را لازم میدانم بگویم. اینکه چرا رییس بیمارستان، رییس دانشکده و مدیر گروه جابجا میشوند؟ در برنامه چهارساله دانشگاه، در بخشی از برنامههایی که مربوط به مجموعه دانشگاه است، اصلاح ساختار مدیریتی دانشگاه گنجاندهشده بود که این برنامه مصوب هیئتامنا است. به این معنا که مدیریت آکادمیک را در دانشگاه و زیرمجموعههای آن پیش ببریم. در بحث انتخاب مدیران گروهها و روسای دانشکدهها بود که شیوهنامه مشخصی پیدا کرد و مدلی برای آن طراحی شد. سقفی برای زمان مدیریت تعیین شد که در دانشکدهها دو دوره چهارساله و در مدیران گروه نیز چهار دوره دوساله یعنی مجموعاً 8 سال است.
دکترجعفریان تصریح کرد: در مورد روسای بیمارستانها، این برنامه، به دلایل مختلف مانند اجرای طرح تحول سلامت با مقداری تأخیر و تفاوت اتفاق افتاد. دوره مدیریت باید محدود و مشخص باشد. یعنی کسی که مسئولیتی را میپذیرد، باید مشخص باشد که برای چه دورهای مسئول است و باید مشخص باشد که پایان این دوره چه زمانی است. بنابراین نباید این دوره قابل تکرار و دائمی باشد. شاهد خاصی که در کشورمان در این مورد وجود دارد، روشی است که مقام معظم رهبری در مورد قوای اصلی مانند قوه قضائیه، فرماندهی نیروهای مسلح و یا صداوسیما در نظر گرفتهاند.حتی در سازمانی مانند قوه قضائیه که از سازمانهای جدی و یکی از سه قوه اصلی کشور است، دوره ریاست رییس آن پس از دو دوره تمدید نشد. این شاهدی در کشور است که البته در نقاط دیگر دنیا در بخشهای آکادمیک شواهدی برای آن وجود دارد. بنابراین تأکید میکنم که این سیاست دانشگاه است. ربطی بهجاهای دیگر ندارد و از خارج از دانشگاه نشأت نمیگیرد. در سمتهای دیگر نیز در همین مسیر در حال حرکت هستیم.
وی ادامه داد: این بحث در سطح هیئترئیسه دانشگاه شاید از حدود دو تا سه ماه پیش مطرح بوده است. بیش از یک ماه پیش خدمت دکتر جباروند رسیدم و با خود ایشان صحبت کردم. با مشورت ایشان و سایرین، از دکتر صدرالسادات خواهش کردیم که قبول مسئولیت کند. بحث مربوط به اینکه رییس بیمارستان تک تخصصی چشم، چشمپزشک و یا غیر چشمپزشک باشد، بحث مفصلی است. هماکنون در سطح دانشگاه و در بیمارستانهای تک تخصصی مدلهای مختلفی در این رابطه وجود دارد و تجربیات مختلفی نیز از قبل وجود داشته است. در برخی بیمارستانهای تک تخصصی، مدیر گروه و رییس بیمارستان یک نفر از همان رشته تخصصی بیمارستان است. در برخی دیگر از این بیمارستانها، مدیر گروه و رییس بیمارستان دو نفر از یکرشته هستند. بیمارستانهایی نیز داریم که رشته مدیر گروه و رییس بیمارستان متفاوت است. این دو وظیفه ازلحاظ ساختاری کاملاً از یکدیگر مجزا هستند. طبیعی است که در بیمارستان تک تخصصی اداره بیمارستان باید در جهت حمایت گروه باشد و این کاملاً روشن است و وظیفهای برای رییس بیمارستان است. ولی اداره بیمارستان ازنظر ساختاری و ازنظر وظایف موضوع متفاوتی از اداره گروه است.
بیمارستان فارابی به مسیر درخشان گذشته خود بدون کوچکترین وقفهای ادامه خواهد داد
رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه در این مقطع با مشورتهایی که شد، بهترین انتخاب دکتر صدرالسادات مطرح شد که از داخل بیمارستان ولی از گروه بیهوشی و نه از گروه چشمپزشکی بود اضافه کرد: در رابطه با این انتخاب شایعاتی از داخل بیمارستان منعکس شد که اذهان را مشوش کرد. حتی اتهاماتی به وزیر بهداشت وارد شد که واقعاً غیرمنصفانه است. اینیک موضوع کاملاً دانشگاهی است و من براساس صحبتی که روز اول با وزیر بهداشت کردم تاکنون هیچ انتصابی را براساس سفارش و دستور انجام ندادم و تا وقتی در این سمت باشم انجام نخواهم داد. ازاینجهت میخواهم که چنین شایعاتی از اذهان پاک شود و همه بدانند که این موضوع، یک موضوع کاملاً دانشگاهی است. طبعاً از این به بعد بیمارستان فارابی به مسیر درخشان گذشته خود بدون کوچکترین وقفهای ادامه خواهد داد. همه همکاران این بیمارستان اعم از گروه پزشکی شامل اساتید و دستیاران و فلوشیپ ها، گروه پرستاری، گروه پشتیبانی و گروه اداری و همه دوستانی که برای تشکر از زحمات دکتر جباروند در این سالن حضور دارند، آگاه باشند که بیمارستان باید وظایف خود را به بهترین وجه انجام دهد. مطمئناً دکتر صدرالسادات همه تلاش خود را خواهد کرد تا پیشرفت گروه چشمپزشکی حفظ شود و در این جهت همه دانشگاه و همه اعضای هیئترئیسه دانشگاه از این وظیفه با تمام قوا حمایت خواهند کرد. حواشی را نیز باید کنار بگذاریم.
بیمارستان خانه ماست
دکتر جعفریان با بیان اینکه بیمارستان خانه ما است گفت: البته یک تفاوت میان خانه و بیمارستان وجود دارد و آن این است که خانه ملک ما است و هر وقت بخواهیم میتوانیم آن را تعویض کنیم ولی در مورد بیمارستان این مسئله فرق میکند و این ما هستیم که هویت خود را از آن میگیریم. بهعنوانمثال بیمارستان امام خمینی (ره) برای من نیست بلکه من برای این بیمارستان هستم و اگر من نوعی بهجایی رسیدهام از طریق آن بوده است. همه ما این را با تمام وجود درک میکنیم و قبول داریم. همه میخواهیم که محیط بیمارستان و دانشگاه حرکت رو به رشد و جدی داشته باشد. جایگاه این بیمارستان جایگاه بسیار ویژهای در حوزههای مختلف آموزش پزشکی، کارهای پژوهشی و خدمات درمانی است. اینکه نوبت بیمارستان را در ارتباط با یک عمل ساده، از شش ماه به یک روز یا یک هفته رساندهایم کار بزرگی است که به همت همه همکاران محقق شده و باید ادامه پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه بیمارستان فارابی خاستگاه بسیاری از نوآوریها در رشته چشمپزشکی است گفت: خاستگاه افراد بسیار برجسته مانند دکتر هاشمی بوده است که در حال حاضر در نقش وزیر بهداشت، فعالیت میکند. این مسیر باید در نسلهای بعدی ادامه پیدا کند. بیمارستان فارابی با جوان شدن و استفاده از همه ظرفیتهایی که دارد، باید بتواند همچنان محل مرجع رشته چشمپزشکی در کشور باشد. با توجه به رقبای جدی که این بیمارستان دارد باید بسیار جدی کار کند و بتوانیم از این حواشی عبور کنیم تا به اصل کار برسیم. فکر میکنم باهمت شما بزرگواران به این نتیجه برسیم و با همان پشتکار و انرژی به کار ادامه دهیم. دانشگاه نیز با همه توان خود که البته برخی اوقات ممکن است زیاد نباشد، برای ادامه فعالیت مناسب در بیمارستان فارابی تلاش خواهد کرد. درپایان نشان دانشگاه، لوح تقدیر و هدیه رییس دانشگاه به دکتر جباروند و حکم دکتر صدرالسادات اهدا شد.
( دریافت متن کامل سخنرانی دکتر جعفریان )
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: