اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/12/12 - 14:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4412
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

سومین جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه برگزار شد

دکتر کریمی: برای خلق نوآوری چشم‌ها را باید شست و جور دیگر باید دید

در سومین جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه از پدیدآورندگان شش فعالیت نوآورانه تجلیل شد.

گالري عکس

گالری عکس2

گالری عکس 3
در سومین جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه که 12 اسفند 96 در سالن همایش‌های ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد،  دکتر ترابی دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، ضمن تبریک روز نوآوری، بابیان اینکه نوآوری اصل روز دنیاست گفت: اگر به دهه 90 بازگردیم مسائل روزمره به‌کندی تغییر پیدا می‌کرد و تکنولوژی‌های جدید دیربه‌دیر به دنیا عرضه می‌شد درحالی‌که امروزه با انبوه نوآوری روبرو هستیم.
وی نقش جشنواره عملکردهای نوآورانه دانشگاه را نمایش مناسب فعالیت‌های نوآورانه دانست و افزود: جشنواره عملکردهای نوآورانه تلاش می‌کند شرایط و ابزار لازم را کنار هم قرار بدهد تا حاصل عملکردهای نوآورانه دانشگاه به‌نمایش گذاشته شود.
دکتر ترابی بدترین حالت ممکن را راضی بودن از شرایط موجود دانست و گفت: در این صورت قطعاً شاهد نزولی خواهیم بود که جبرانش امکان‌پذیر نیست.
وی افزود: در این جشنواره هریک از گروه‌ها تلاش کردند طرحی را متناسب با چالش‌هایی که پیش رو داشتند پیش ببرند و راه‌حلی را برای آن ارائه دهند.
دبیر ستاد نوآوری دانشگاه، ضمن قدردانی از همکارانی که در جلسات کارشناسی و 8 جلسه داوری مشارکت داشتند گفت: امیدوارم سال آینده با حمایت همه همکاران و نگاه ویژه‌ای که رییس دانشگاه به حوزه نوآوری دارند شاهد موضوعات نوآورانه‌ای باشیم که متناسب با اندازه و توان بالای دانشگاه، توسعه و رشد داشته باشد.

تاکید بر تقویت نگاه نوآورانه در دانشگاه

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در سخنانی با تأکید بر اهمیت نوآوری در دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 80 سال، دانشگاه نسل اولی و وظیفه‌اش تربیت نیروی انسانی برای کشور بود.
وی افزود: طبیعی است که دانشگاه با یک پشتوانه 80 ساله، (از سال 1230که سنگ بنای آن از مدرسه دارالفنون بنانهاده شد تا سال 1313 که دانشگاه تهران تأسیس شد) در این سال‌ها به وظیفه خود در تربیت نیروی انسانی به‌خوبی عمل کرد تا اینکه در حدود 20 سال گذشته، پس‌از گذشت این مدت‌زمان طولانی، وظیفه دانشگاه نسل دو را برعهده گرفت و بهتر از قبل در عرصه پژوهش فعالیت خود را ادامه داد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه دانشگاه ناگزیر است که با زمان پیش برود و به دانشگاه نسل سه و چهار تبدیل شود گفت: دیگر 80 سال طول نمی‌کشد که دانشگاه تهران از نسل دو به نسل سه و چهار تبدیل شود چراکه سرعت تغییر و تحول در دنیا به‌قدری زیاد است که اگر دیر بجنبیم از رقابت علمی بازمی‌مانیم.
دکتر کریمی دانشگاه را مغز متفکر کشور دانست و گفت: دانایی و علم در دانشگاه است و اگر قرار است در کشور پیشرفتی صورت گیرد، حرکت آن از دانشگاه‌ها آغاز می‌شود. بزرگ‌ترین سرمایه انسان، اندیشه و فکر اوست و این علم است که حرف اول را می‌زند.
رییس دانشگاه هماهنگی و همسویی نمای بیرونی و مدیریت و سیاست‌های درونی (Administration)دانشگاه را برای دستیابی به دانشگاه نسل سه و چهار ضروری دانست و گفت: دانشگاه یک Administration داخلی دارد و یک نمای بیرونی که همان عملکرد علمی و رقابت آن با دنیاست. لذا دانشگاه برای به‌نمایش گذاشتن قدرت علمی خود، باید بین بخش‌های داخلی و بیرونی هماهنگی داشته باشد.
وی با تأکید براینکه دانشگاه باید در همه ابعاد رشد کند افزود: نمی‌شود ما در دانشگاه نسل سه و چهار زندگی و فعالیت کنیم ولی مدیریت و نحوه اداره دانشگاه و ارتباطات درون‌سازمانی ما، همان مدل دانشگاهی نسل اول باشد.
دکتر کریمی حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان و کارکنان دانشگاه را در جشنواره نوآوری ضروری دانست و گفت: همزمان با تغییر و تحولات علمی دانشگاه، بایستی در درون دانشگاه میدان عمل بازتر شده و  تغییرات روزآمدی انجام شود.
رییس دانشگاه با اشاره به نمونه‌هایی از نوآوری در راه اندازی مرکز قلب تهران گفت: در سال 2000 سفری به خارج از کشور داشتم و از بیمارستان‌های خوب قلب، دیتا بانک‌ها و HIS بیمارستانی آن‌ها که در آن زمان هنوز مرسوم نشده بود بازدید کردم و هر آنچه از نحوه اداره بیمارستان‌ها دیده بودم را به‌عنوان نمونه  با کمک همکاران در مرکز قلب پیاده کردم.
دکتر کریمی بابیان اینکه مدل اداره بیمارستان به‌صورت تمام‌وقت در آن زمان خودش یک نوآوری بود افزود: اعضای هیات علمی مرکز قلب، آموزش، پژوهش و درآمدشان در بیمارستان بود و تمام فکر و تمام‌قد در اختیار بیمارستان بودند. کارکنان هم قراردادشان مختص همان بیمارستان منعقد می‌شد.
وی افزود: در مرکز قلب 4 دیتا بانک منحصربه‌فرد وجود دارد که نمونه آن در کشور نبود و اطلاعات تمامی بیمارانی که از روز اول برای عمل و انژیو به این مرکز مراجعه کرده بودند در آن ثبت‌شده است. از محتوای آن نیز مقالات متعددی منتشرشده است. ممکن است اکنون‌که 16 سال از آن  می‌گذرد، اقدام نویی به نظر نرسد ولی در آن زمان شروع خوبی محسوب می‌شد.
رییس دانشگاه با تأکید بر اینکه به دنبال اجرای ایده‌ها باشیم افزود: اگر نمی‌توانیم در همه قسمت‌ها تحول ایجاد کنیم بخش‌هایی را برای این کار انتخاب کنیم. باید چشم‌ها را شست و جور دیگر دید. من هم در حد توان و شناخت خود، از فعالیت‌های نوآورانه حمایت می‌کنم.
وی بابیان اینکه تقسیم‌بندی نسل‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی تفسیر درون دانشگاهی دارد افزود: دانشگاه ما درزمینهٔ بهداشت و درمان هم می‌تواند مطرح باشد. درواقع  با توجه به تغییر سیمای بیماری‌ها، در دانشگاه نسل چهار که همان پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای آینده است، دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌تواند نقش‌آفرین باشد.
دکتر کریمی در بخش پایانی سخنان خود بابیان اینکه نگذاریم گرد پیری بر چهره دانشگاه بنشیند افزود: با جذب نیروی‌های جوان، خوش‌فکر، آینده‌نگر، باشهامت و تصمیم گیر، ان شاءالله دانشگاه به پیشرفت خود ادامه دهد.
در پایان مراسم نیز از مجریان 6 عملکرد نوآورانه دانشگاه قدردانی شد. برای مشاهده فعالیت‌های نوآورانه اینجا کلیک کنید.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی/ سید میثم عطری/الهام حق شناس

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 74987
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی