محمدصادق باطنی: نسل جدید بهواسطه تغییر ابزار شناختیشان، دنیا را به شکل متفاوتی از نسل گذشته میبینند
به همت مدیریت هماندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هماندیشی با موضوع «بررسی تأثیر رسانههای جهانی بر هویت جوانان» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، جلسه مجازی هماندیشی با موضوع «بررسی تأثیر رسانههای جهانی بر هویت جوانان» از ساعت 13 روز سهشنبه 22 مهرماه 99 با شرکت قریب 100 استاد دانشگاه بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در این جلسه، محمدصادق باطنی، کارگردان، مستندساز و پژوهشگر سینما و مدیر مجتمع آموزشی و پژوهشی شهید آوینی، اظهار داشت: گاهی شنیدن اتفاقاتی ما را به فکر فرومیبرد، فکر راجع به موجوداتی که همه ما احساس میکنیم انگار کمی آنها را نمیشناسیم و یکقدری در مسیر شناختشان کمکاری کردهایم. این نشناختن پایه بسیاری از مسائل و اشتباهات ما از اتفاقاتی که در منازل میافتد و رفتاری که پدر و مادر با بچههایشان دارند و انقطاعی که در آموزشوپرورش معلمها با دانش آموزان دارند و این ماجرا ادامه داشته و در همهجا وجود دارد.
وی در ادامه ابراز داشت: امروز میخواهم قدری شمارا با این موجودات جدید آشنا کنم، نوجوانهایی که متولد هزاره سوم هستند؛ این موجودات تفاوت چشمگیری با نسلهای قبل از خود دارند و در دنیا اسامی مختلفی برای اینها میگذارند؛ یکی از اسامی که انتخاب کردهاند عبارتی است به اسم Digital Natives به معنای بومی و مادرزادی بودن عالم دیجیتال. در کنار این واژه، کلمه دیگری هست به نام digital immigrants به معنی مهاجران به عالم دیجیتال که من و شما هستیم.
وی با بیان اینکه نسل جدید دنیا را به شکلی متفاوت از والدین خود میبینند؛ گفت: دانشمندان در حال مطالعه یک بیماری در کودکان زیر 7 سال هستند که در این بیماری وقتی بچهها انگشتشان را شروع میکنند به کشیدن روی یک صفحه دیجیتال یا هر صفحهای، واکنشی دریافت نمیکنند از آن وسیله، تداوم این اتفاق برایشان انباشت یک نگرانی و اضطراب به وجود میآورد و این اضطراب برای آنها زمینهساز بیماریهای دیگری میشود. به خاطر تغییر در ابزار شناختی که به وجود آمده، اتفاقی که برای این بچهها افتاده، بهطورکلی ساختار مغزی و ساختار اندیشیدنشان تغییر کرده است. دنیا را جور دیگر میبینند، خیلی خیالانگیزتر از ما میبینند.
برگزیده جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به اینکه اینترنت، زندگی بشر را وارد مرحله جدیدی کرده است؛ گفت: یکی از مؤلفههایی که این نسل را از نسل قبل از خودش متمایز کرد، دسترسی به مفهومی به نام اینترنت بود. اینترنت نسل بشر را وارد یک مرحله جدیدی کرد، یک نسل جدیدی به وجود آورد به نام نسل هزاره سوم. نسلی که حتی یک ثانیه هم هزاره دوم را درک نکردند و با رویکرد و ذهنیت دیگری وارد دنیای ما شدند.
وی افزود: اولین ویژگی این نسل تغییر ابزار شناختیشان است. این نسل با مسئلهای روبرو شده به نام دو فضایی شدن. آنها از دنیای حقیقی وارد دنیای مجازی شدند. هویت اصلیشان هویت مجازی آنهاست.
وی در ادامه گفت: مطالعهای کردند که میزان مواجهه بشر ۱۵۰ سال پیش و بشر امروز با اطلاعات چقدر بوده است. بشر امروز نسبت به بشر ۱۵۰ سال پیش میزان اطلاعات ورودی آن در 24 ساعت بیش از 20 هزار برابر شده است. پدیدهای که در دنیای امروز به آن انفجار اطلاعات میگویند و این انفجار در وجود ما پدیده دیگری به نام سرریز اطلاعات به وجود آورده است.
باطنی در خاتمه بابیان اینکه برای تعامل با فرزندانمان باید با آنها همارتفاع شویم؛ گفت: ما با نسلی مواجه هستیم که ازیکطرف خواستههای بسیاری پیداکرده و خروجی این شده که میانگین رضایت از زندگی او، بسیار کم شده است.
نظر دهید