اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/02/15 - 17:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4903
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه با روسای بیمارستان‌ها

دکتر کریمی: مسئولان دانشگاه، چالش‌های اداره بیمارستان‌ را درک می‌کنند و در کنار روسای بیمارستان‌ها هستند

در نشست هیئت‌رئیسه با روسای بیمارستان‌ها پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع، اقدامات کمیته دارو و تجهیزات دانشگاه و فرصت‌های و چالش‌هایی بودجه سال 98 مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که یکشنبه 15 اردیبهشت 98 در تالار دارالفنون دانشگاه برگزار شد، دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه با اشاره به اولویت‌های مورد تأکید وزارت بهداشت در سال 98 گفت: نظام ارجاع و پرونده الکترونیک بیماران از موضوعات بسیار مهمی است که از سوی وزارت بهداشت مورد تأکید قرارگرفته است.
نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت اولویت امسال حوزه درمان
وی با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌های لازم به‌منظور اجرای پرونده الکترونیک سلامت و توجه به محتوای آن افزود: بدیهی است  برای ورود به این عرصه باید آنچه امروز در قالب HIS در بیمارستان‌ها در حال انجام است؛ متحول شود و در این مسیر پیش از هر چیز، بایستی استانداردسازی فرآیندهای انجام خدمات، یکسان‌سازی کدینگ دارو، تجهیزات و خدمات درمانی،  اصلاح و به‌روزرسانی HIS های بیمارستانی صورت گیرد. اگرچه ورود به این بحث از ابتدا در معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی آغاز شد، ولی برای پیشبرد آن در بخش فنی  و برقراری ارتباط میان بخش‌ها نیاز به همکاران حوزه فناوری اطلاعات و برای سرعت بخشیدن به اجرای این طرح نیاز به همکاری خوب روسای بیمارستان‌هاست. درواقع معاونت درمان، مدیریت آی تی و بیمارستان‌ها سه ضلع اصلی در اجرای این برنامه به شمار می‌آیند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع پرونده الکترونیک سلامت در برنامه ششم توسعه افزود: طبق قانون، وزارت بهداشت مکلف است بحث پرونده الکترونیک، شکل‌گیری نظام ارجاع و در ادامه پزشک خانواده را به جدیت پیگیری و اجرا کند.  قطعاً نظام ارجاع و متعاقب آن، اجرای طرح پزشک خانواده منوط به پیاده‌سازی صحیح تبادل الکترونیک اطلاعات تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های سراسر کشور به سیستم سپاس است. این موضوع بسیار مهمی است و از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت تأکید شده که ازاین‌پس تخصیص اعتبار و پرداخت بیمه سلامت به بیمارستان‌ها منوط به الکترونیک شدن اسناد خواهد بود. درحال حاضر در تبادل الکترونیک بیمارستان‌ها با سامانه سپاس مشکلاتی وجود دارد که زیان آن متوجه بیمارستان‌ها خواهد بود. البته بحث پرونده الکترونیک بسیار گسترده و پروژه نسبتاً بزرگی است که باید گام‌به‌گام پیش رود. 
معاون درمان دانشگاه با تأکید بر بحث محرمانگی پرونده‌های بیماران گفت: این مسئله از دغدغه‌های مهم وزارت بهداشت است و باید میزان دسترسی افراد به اطلاعات کاملاً تعریف‌شده باشد. همچنین تعریف امضای الکترونیک پزشکان باهمکاری سازمان نظام پزشکی، اعتبارسنجی کیفیت داده‌ها، ایجاد داشبوردهای اطلاعات برای بیمارستان‌ها، نظارت بر پیاده‌سازی و اجرای فرآیند استحقاق سنجی بیمه در مراکز بیمارستانی و همچنین نظارت بر تبادل الکترونیک اطلاعات در نظام ارجاع از دیگر مسائل مهمی است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.  
تاکید بر تقویت زیرساخت های مورد نیاز IT دانشگاه
سپس دکتر مرعشی مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه، با  اشاره به سیاست‌های وزارت بهداشت در سال 98 گفت: نظام ارجاع الکترونیک، نسخه‌نویسی الکترونیک، تبادل و رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمه‌ای و تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت از مهم‌ترین سیاست‌های وزارت بهداشت در سال جدید است که قطعاً ما نیز باید آن‌ها را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهیم. چراکه ازاین‌پس، تخصیص منابع طرح تحول سلامت( برنامه HSE) در تمامی بیمارستان‌ها بر اساس اسناد ارسال‌شده به سامانه سپاس خواهد بود.
وی در ادامه با تأکید بر برنامه تبادل الکترونیکی اسناد افزود: با توجه به تنوع HIS  های بیمارستان‌های تحت پوشش، چهار بیمارستان امام خمینی، شریعتی، امیراعلم و بهارلو برای شروع انتخاب شدند ولی با توجه به این‌که بیمه سلامت در حال حاضر تنها با یک بیمارستان می‌تواند همکاری کند بیمارستان امیراعلم برای اجرای آزمایشی معرفی خواهد شد.
مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه با تأکید بر  سرعت بخشیدن به اجرای این برنامه گفت: باید مسئولان مربوطه، هرچه زودتر اقدامات لازم را در بیمارستان‌ها انجام و پیشرفت کارها را توسط کمیته‌های اجرایی بیمارستانی، به مدیریت آی تی دانشگاه انعکاس دهند. در سال گذشته در هر مرکز فردی به‌عنوان مسئول پایش کیفیت داده انتخاب شد و خوشبختانه انبار داده‌ها بر اساس سه شاخص بار مراجعه، درآمد و دارو به‌خوبی در حال  پیشرفت است.
وی در خصوص نظام ارجاع الکترونیک افزود: این موضوع درچند سال اخیر به‌صورت آزمایشی در شش دانشگاه علوم پزشکی آغازشده و از هفته پیش این دانشگاه‌ها وارد فاز اجرایی شدند و در حال تسری به سایر نقاط کشور است؛ بااین‌وجود در تهران هنوز اجرایی نشده و لازم است  نقشه ارجاع جامع تهران از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت طراحی شود.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت پروژه‌های آی تی در بیمارستان‌ها گفت: لازم است تیم آی تی مراکز توانمند و متمرکز باشند.  به‌عنوان مدیر آی تی دانشگاه تأکید می‌کنم مسئولان آی تی فقط در مسئولیت خود متمرکز و ترجیحاً دارای مدارک تحصیلی مرتبط باشند.

کاهش هزینه دارو و تجهیزات نتیجه مداخله موثر در این عرصه

در ادامه دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه به تشریح اقدامات کمیته دارو و تجهیزات دانشگاه پرداخت و گفت: کمیته دارو و تجهیزات دانشگاه متشکل از مدیران داروخانه‌های بیمارستانی، دبیران کمیته دارو و تجهیزات بیمارستانی، مدیران معاونت درمان و مجموعه داروخانه‌هاست. در این کمیته مجموعه تصمیماتی اتخاذشده که پس از ابلاغ به بیمارستان‌ها، نتایج  عملکرد آن به تفکیک بیمارستان‌های دانشگاه باهم مقایسه شده است.
وی عملکرد بیمارستان‌ها را درمجموع مثبت ارزیابی کرد و گفت: با مداخلات انجام‌شده  هزینه دارویی بیمارستان‌ها در سال 97 نسبت به سال 96، حدود 34 میلیارد تومان و هزینه تجهیزات در همین بازه زمانی حدود 15 میلیارد تومان کاهش داشته است. درمجموع کل هزینه دارو و تجهیزات بیمارستان‌ها در سال  97 در مقایسه با سال پیش از آن، حدود 45 میلیارد تومان کاهش داشته است.
وی با تأکید بر اجرای دستورالعمل استریل مجدد در بیمارستان‌ها گفت: این دستورالعمل از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت ابلاغ و در اکثر بیمارستان‌ها اجرایی شده و بایستی همچنان در بیمارستان‌ها پیگیری شود. همچنین اجرای دستورالعمل فرآوری مجدد و استفاده از تجهیزات مصرفی پزشکی دائمی به‌جای یک‌بارمصرف مانند؛ گان‌ها، ملحفه‌ها و... تقویت شود.
دکتر حاجی محمودی با تأکید براینکه در مداخلات صورت گرفته، فقط بحث هزینه‌ای مطرح نیست و مسائلی همچون مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها، حمایت از تولید داخلی و مسائل زیست‌محیطی نیز موردتوجه قرار دارد افزود: در مورد کاهش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها مداخلات مؤثری صورت گرفته  که بیشتر جنبه کاهش مقاومت دارویی دارد.  در پرهیز از استفاده از تب‌سنج زیرزبانی (جیوه ای) یا ملحفه‌های یک‌بارمصرف،  موضوعات زیست‌محیطی مطرح است و در مورد کنترل برند داروهایی مانند حاجب، پلاویکس و استامینوفن تزریقی  (آپوتل) و... نیز بر حمایت از تولید داخلی تأکید شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به نتیجه مداخلات مربوط به کنترل برند دارویی گفت: عملکرد بیمارستان‌ها در این زمینه باعث شده، مصرف تولید داخلی  به‌طور میانگین 60 درصد افزایش یابد.
بررسی چالش ها و فرصت های قانون بودجه سال 98
سپس دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه به تشریح ظرفیت‌های قانون بودجه سال 98 پرداخت و گفت: تبصره‌های بودجه امسال ظرفیت‌های خوبی را در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده  و بیمارستان‌ها، دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه می‌توانند افزون بر منابعی که در سطح دانشگاه وجود دارد از این ظرفیت‌ها که شامل اوراق، تسهیلات بانکی و تهاتر است حداکثر استفاده را ببرند.
وی افزود: سال گذشته نیز  تا حدودی از این ظرفیت‌ها استفاده کردیم و  امیدواریم امسال با جدیت و تلاش بیشتر واحدها جذب منابع دانشگاه افزایش یابد.
در ادامه هریک از روسای بیمارستان‌ها به بیان چالش‌ها و پیشنهادهای خود در زمینه اجرایی شدن مباحث مطرح‌شده پرداختند.

تاکید دوباره رییس دانشگاه بر حمایت از روسای بیمارستان ها

سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و با طرح این پرسش که در شرایط کنونی چه باید کرد؟ افزود: ما از 40 سال پیش دوران سختی را پشت سر گذاشته‌ایم اکنون نیز شرایط همانند گذشته است. امروز باید به‌جای حرف زدن، کارکنیم و پرونده الکترونیک بهداشت و درمان و HIS بیمارستان‌ها را اجرایی کنیم. هرچه انجام این امور را به تعویق بی اندازیم به زیان نظام سلامت است. بنابراین باید بپذیریم که باید در این مسیر گام برداریم و زیرساخت‌های موردنیاز آن را فراهم کنیم هرچند که  شرایط دشوار باشد.
دکتر کریمی از روسای بیمارستان‌ها خواست، باتوجه به شرایط مراکز خود، از بهترین روش برای اجرای برنامه‌های دانشگاه  استفاده کنند افزود: بیمارستان‌های دانشگاه در همین حال که به بار مراجعه بیماران پاسخ می‌دهند؛ باید IT و HIS بیمارستان‌ها را نیز اصلاح کنند. هر بیمارستانی با توجه به شرایط خود می‌تواند در این زمینه اقدام کند. این عرصه‌ای است که بسیاری از کشورهای اطراف ما به آن وارد شدند و ما هم برای اجرایی شدن آن باید تلاش کنیم.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود با تأکید بر همراهی و حمایت دانشگاه از بیمارستان‌ها گفت: مطمئن باشید مسئولان دانشگاه در مقابل شما قرار ندارند چون کاملاً مسائل شما در اداره بیمارستان‌ها را درک می‌کنند. امیدواریم باهمکاری جمعی که درمجموعه دانشگاه وجود دارد بتوانیم به مشکلات غلبه کنیم.
خبر: نجمه باهو / سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 87363
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

جناب اقای دکتر کریمی کی می خواهید در کنار پرسنل بدبخت باشید یکی از چالشهای بیمارستان ها بعضی از روسا و یا مدیران گروه بی کفایت می باشند اینها خود چالش برانگیز هستند کی قرار است شما در کنار پرسنل خدوم و زحمت کش و مظلوم باشید ریشه پاره ای از مشکلات بر اساس علم مدیریت بی کفایتی مدیران گروه و روسا میباشد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *