اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/10/23 - 16:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3471
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نشست رییس دانشگاه با رییس موزه تاریخ علوم پزشکی کشور و هیات همراه

دکتر کریمی: مطالعه تاریخ، اتصال به منبع پرانرژی است که می‌تواند الهام‌بخش و آموزنده باشد

دکتر کریمی در نشستی با مسئولان موزه تاریخ علوم پزشکی کشور بر اهمیت تاریخ‌نگاری علوم پزشکی تأکید کرد.

گالری عکس

در این نشست که شنبه 23 دی 96 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر جلیلی رییس موزه تاریخ علوم پزشکی با تأکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران و تاریخ پزشکی کشور نیاز به اقدامات جدی‌تری دارند،  خواستار حمایت رییس دانشگاه از فعالیت‌های موزه شد و گفت: در موزه مسائل و مشکلات، امکانات و فرصت‌هایی وجود دارد که باید آن‌ها را در کنار هم گذاشت تا کارهای بزرگی که مدت‌ها در آن انجام‌شده به نتیجه مطلوب‌تری برسد.

تاکید بر ثبت دقیق وقایع تاریخی

وی با تأکید بر ثبت واقعی رویدادهای تاریخ پزشکی معاصر گفت: بسیاری از بزرگانی که در تاریخ پزشکی کشور سهم بسزایی داشتند در سنی هستند که نباید فرصت بزرگداشت آنان و ثبت رویدادهای تاریخی که در حافظه خوددارند را از دست داد.
دکتر جلیلی پیشنهاد داد موزه تاریخ علوم پزشکی میزبان نشست شورای دانشگاه و هیات رییسه باشد تا علاوه بر آشنایی بیشتر با امکانات موزه، شبکه واحدهای تاریخ پزشکی نیز  در مراکز زیرمجموعه دانشگاه تشکیل شود.

موزه نبض تاریخ پزشکی کشور

در ادامه دکتر نمازی، مدیر موزه تاریخ علوم پزشکی کشور، بابیان اینکه موزه جایی است که نبض تاریخی دانشگاه در آن می‌تپد افزود: تاریخ ذخیره اخلاق، عامل هویت و بزرگ‌ترین ابزار وفاداری سازمانی است و با توجه به هویت پایا و متداوم تاریخی می‌توانیم بسیاری از گره‌ها و فروبستگی ها را در حوزه اخلاق، هویت‌سازمانی و حس همیاری بازکنیم.
وی با اشاره به اقداماتی که تاکنون در موزه انجام‌شده که تداوم آن نیاز به حمایت بیشتر مسئولان دانشگاه دارد گفت: بخش مهمی از پرونده‌های اساتید در اتاق اسنادی که به‌تازگی در موزه به وجود آمده، بایگانی‌شده که منبع غنی و بی‌نظیری در حوزه سلامت است.
دکتر نمازی ایجاد موزه بیمارستانی را از برنامه‌های پیش رو عنوان کرد و گفت: ساختمان‌هایی با هویت تاریخی باارزشی در دانشگاه وجود دارد که می‌توانیم در آن‌ها نسل سوم و چهارم موزه‌ها را به‌عنوان موزه بیمارستانی ایجاد کنیم.
مدیر موزه بر تسری تاریخ حوزه سلامت در عرصه عمومی تأکید کرد و گفت: با طراحی نشان قدمت، می‌توانیم  به همه مراکز فعال حوزه سلامت که سابقه تاریخی دارند این نشان را اعطا کنیم.

تاریخ پزشکی الهام بخش و آموزنده

سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه در جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده با تأکید بر اهمیت و فواید تاریخ و به‌ویژه تاریخ پزشکی گفت: آن‌هایی که به تاریخ واقف نیستند تصمیمات درستی هم  نخواهند گرفت و مجبور خواهند شد تجربه‌های گذشته را با هزینه بیشتری تکرار کنند.
وی پیشنهادهای مطرح‌شده برای توسعه فعالیت‌های موزه را قابل‌اجرا دانست و گفت: باید برای ثبت درست وقایع تاریخ پزشکی در شرایط موجود حداکثر تلاش خود را بکنید و با برگزاری مراسم نکوداشت بزرگانی که کارهای ملی درخشانی در دانشگاه به ثمر رسانده‌اند، اقدام شایسته  آنان را گرامی بدارید.
رییس دانشگاه با اشاره به علاقه شخصی خود به تاریخ کشور گفت: بامطالعه تاریخ احساس می‌کنم به یک منبع پرانرژی متصل می‌شوم که برایم الهام‌بخش و آموزنده است لذا توصیه می‌کنم پزشکان جوان تاریخ را بارها و بارها مطالعه کنند تا در خاطرشان باقی بماند.
دکتر کریمی با ابراز تأسف از ساخت‌وسازهای بی‌رویه در واحدهای مختلف دانشگاه که موجب بهم ریختگی فضای تاریخی آن‌ها شده گفت: بایستی در هریک از مراکز دانشگاه که قدمت طولانی دارند خلاصه‌ای از تاریخ آن درج شود.
وی بر حمایت خود از اقدامات موزه تاریخ علوم پزشکی کشور تأکید کرد و گفت: با برگزاری جلسه شورای دانشگاه و نشست هیات رییسه با روسای بیمارستان‌ها در موزه موافقم چراکه امکان آشنایی مسئولان دانشگاه با فعالیت‌های موزه و پیشبرد سیاست‌های آن بیشتر فراهم می‌شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 73715
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی