اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1396/01/23 - 11:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3897
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

با حضور وزیر بهداشت مرحله دوم وارنیش‌ فلوراید‌تراپی در برنامه کشوری سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی آغاز شد

وزیر بهداشت از پوسیدگی 89 درصدی دندان دانش‌آموزان کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد، با اجرای مداوم طرح وارنیش فلوراید تراپی بتوان از آسیب‌های دندانی نسل آینده کشور جلوگیری کرد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو

گالري عکس وب دا
مرحله دوم وارنیش‌ فلوراید‌تراپی در برنامه کشوری سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی صبح چهارشنبه 23 فروردین 96 با حضور دکتر هاشمی و دکتر دانش آشتیانی وزرای بهداشت و آموزش‌وپرورش، دکتر سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر جعفریان، رئیس و دکتر شریعتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و نیز دکتر قیوم زاده، دکتر تاجیک و دکتر سلمانی، روسای شبکه های بهداشت و درمان جنوب تهران، ری و اسلامشهر در دبستان پسر‌انه حضرت مهدی (عج) منطقه 11 افتتاح شد.
ابتدا دکتر حمیدی، معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش، گفت: طرح ارتقا سلامت دهان و دندان دانش آموزان سراسر کشور که جمعیت 7 میلیون و 700 هزارنفری مقطع اول تا ششم ابتدایی تحصیلی را پوشش می‌دهد شامل سه هدف اصلی آموزش، پیشگیری و درمان است.
وی افزود: این طرح از آغاز سال تحصیلی شروع‌شده و در 20 هزار مدرسه شهری و 40 هزار مدرسه روستایی اجرا می‌شود؛ در روستا‌ها نیروهای بهداشتی آموزش‌دیده و در شهر‌ها مربیان بهداشت مدارس و کاردان‌های بهداشت دهان و دندان درمجموع 60 هزار مدرسه ابتدایی سراسر کشور را پوشش خواهند داد.
معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزیر آموزش‌وپرورش از اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی برای 90 درصد دانش‌آموزان خبر داد و گفت: هدف این است که دندان‌های پوسیده و افتاده دانش‌آموزان که اکنون 2.11 درصد است به یک‌دندان کاهش پیدا کند.
دکتر مهرزاد حمیدی بابیان اینکه این دولت در اجرای طرح‌های تحولی اهتمام تمام داشته است گفت: دو سال پیش موافقت‌نامه‌ای بین وزرای آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت در خصوص اجرای وارنیش فلورایدتراپی مبادله شد و بلافاصله در بهار همان سال به اجرا درآمد. البته فعالیت‌های چشمگیری در حوزه آموزش‌های ملی انسانی در هر دو وزارتخانه آموزش‌وپرورش و بهداشت برای آموزش و پیشرفت بهداشت دهان و دندان صورت گرفته است.
معاون تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش‌وپرورش بابیان اینکه یونیت‌های ثابت و سیاری در مدارس برای معاینه و غربالگری تعبیه‌شده است گفت:‌ دانش‌آموزانی که دندان‌های آسیب‌دیده دارند در کلینیک‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی از طریق دفترچه بیمه ویزیت می‌شوند. هدف ما این است که دندان‌های پوسیده، افتاده و پرشده دانش‌آموزان تا 12 سال که اکنون 2.11 درصد است به یک‌دندان کاهش پیدا کند.

6 و نیم میلیون دانش‌آموز تحت پوشش طرح وارنیش فلورایدتراپی
دکتر فخرالدین دانش آشتیانی وزیر آموزش‌وپرورش بابیان اینکه، آموزش‌وپرورش در طی دو سال اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی، حدود 6.5 میلیون دانش‌آموز را تحت پوشش قرار داده، اظهار کرد: هرچند وزارت آموزش‌وپرورش برای ادامه و گسترش این طرح تلاش می‌کند ولی معلمان در پیشگیری از پوسیدگی دندان نقش مهمی دارند و می‌توانند در ترغیب دانش آموزان به مسواک زدن تلاش کنند. اگر پیشگیری را گسترش دهیم هزینه درمان نیز کاهش می‌یابد.
دکتر آشتیانی گفت: اگر این خدمات که با طرح تحول سلامت دهان و دندان از دو سال پیش شروع‌شده است ادامه یابد می‌توانیم تا سال 1400 شاخص پوسیدگی دندان ایرانیان را از 2 به یک برسانیم و به سطح استاندارد جهانی برسیم.
وی ادامه داد: میانگین تعداد دندان‌های پوسیده، پرشده و کشیده که با شاخص DMF شناخته می‌شود در دنیا 1.86 دندان برای هر نفر است که این میزان در ایران 2.09 برای هر ایرانی است.
وی افزود: این شاخص با افزایش سن بالا می‌رود به‌طوری‌که در ایران هر فرد بین 35 تا 44 ساله 13 دندان پوسیده، پرشده یا کشیده دارد که شامل سه دندان پرشده، 6 دندان کشیده و 4 دندان پوسیده است
دکتر آشتیانی بابیان اینکه،. راه‌حلی که دنیا در حوزه دندانپزشکی شناخته‌شده، پیشگیری است، تصریح کرد: بهترین و مؤثرترین روش پیشگیری از بیماری‌های دندانی خدمات وارنیش فلورایدتراپی است که بین 20 تا 60 درصد از پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهترین روش پیشگیری از پوسیدگی دندان مسواک زدن با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید است باید به همه مردم با تبلیغات گسترده اعلام کنیم که روزی دو بار مسواک بزنند و مصرف شکر را کاهش دهند.

پوسیدگی دندان در 89 درصد دانش‌آموزان ایرانی
دکتر هاشمی وزیر بهداشت، بابیان اینکه امیدواریم بتوانیم به کمک این طرح از آسیب‌های دندانی نسل آینده کشور پیشگیری کنیم، اظهار داشت: باید به‌سلامت دهان و دندان کودکان و نوجوانان توجه بیشتری داشته باشیم تا در سنین بزرگ‌سالی گرفتار پوسیدگی دندان نشوند.
وی ادامه داد: ایرانیان 35 تا 40 ساله حدود 12 دندان خراب دارند که متأسفانه عدد بالایی است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته تعداد دندان‌های پوسیده در این رده سنی 4 عدد است که نشان‌دهنده توجه به‌سلامت دهان و دندان در سن 6 تا 12 سالگی در این کشورها است.
دکتر هاشمی خطاب به دانش‌آموزان برای حفظ بهداشت دهان و دندان تأکید کرد و گفت: شما دانش‌آموزان باید حداقل روزی 2 نوبت دندان‌های خود را مسواک زده و شیرینی و شکلات کمتر بخورید و بعد از مصرف آن‌ها حتماً مسواک بزنید زیرا در خمیر‌دندان ماده‌ای به نام فلوراید وجود دارد که 45 درصد از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.
وزیر بهداشت با اشاره به 36 میلیون خدمتی که در طرح وارنیش‌فلوراید‌تراپی به کمک آموزش‌وپرورش ارائه‌شده عنوان کرد: فلوراید‌تراپی‌ کمک می‌کند تا با استفاده از ماده‌ای که روی دندان‌ها به کمک مراقبین‌ سلامت مالیده می‌شود مواد غذایی و بخصوص‌ شیرینی‌ها که روی شیار‌های دندان باقی می‌ماند و عامل پوسیدگی‌ می‌شود از خراب شدن دندان‌ها جلوگیری کند.
دکتر هاشمی افزود: در مرحله دوم وارنیش‌فلوراید‌تراپی که امروز آغاز می‌شود 7 میلیون ارائه خدمت اضافه‌شده است. به کمک این طرح توانسته‌‌ایم میزان پوسیدگی دندان دانش‌آموزان را کاهش دهیم، سال گذشته درمجموع 5 درصد دانش‌آموزان دندان سالم دارند و این میزان امروز به 11 درصد رسیده اما متأسفانه 89 درصد دانش‌آموزان دندان پوسیده دارند و به عبارتی از هر 10 دانش‌آموز 9 نفر مشکل دندانی دارند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در طرح وارنیش‌فلوراید‌تراپی در برنامه کشوری سلامت دهان و دندان مدارس ابتدایی، 45 هزار نفر به‌عنوان مراقب سلامت آموزش‌دیده‌اند تا در این طرح به دانش‌آموزان خدمت‌رسانی کنند.

تقریباً تمامی دانش آموزان منطقه تحت پوشش دانشگاه تحت وارنیش فلورایدتراپی قرارگرفته‌اند
دکتر جعفریان نیز در حاشیه این مراسم  گفت: در مناطق تحت پوشش دانشگاه، بیش از 1400 مدرسه وجود دارد که از این تعداد، 714 مدرسه ابتدایی هستند که امروز مرحله پنجم این طرح انجام شد. وارنیش فلورایدتراپی هر 6 ماه یک‌بار برای بچه‌های 6 تا 12 انجام می‌شود و تأثیر قابل‌توجهی در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها دارد.
وی افزود: انجام این طرح در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت بهداشت و آموزش‌وپرورش صورت گرفته که مراکز بهداشتی ملزم به انجام آن هستند.
دکتر جعفریان بابیان اینکه، در حال حاضر مناطق پوششی دانشگاه علوم پزشکی تهران 97 و نیم درصد است، ادامه داد: تقریباً تمامی دانش آموزان منطقه تحت پوشش دانشگاه تحت وارنیش تراپی قرارگرفته‌اند و ان شاءالله اگر به همین منوال پیش برود سطح قابل‌توجهی از پیشگیری را می‌توانیم در مناطق تحت پوشش انجام دهیم.
وی نقش دانشگاه‌ها را در اجرای این طرح را بسیار مؤثر دانست و افزود: شبکه‌های بهداشتی که زیرمجموعه دانشگاه‌ها هستند اجرای این طرح را به عهده‌دارند. در برنامه امروز نیز هماهنگی‌های لازم توسط مرکز بهداشت جنوب تهران با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام‌شده و آموزش و پرورش نیز هماهنگی لازم را برای استقرار بهداشت‌کاران در مدارس انجام داده است.
خبر: مقدم
عکس: میثم عطری و نگار دیوبندی

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 67306
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم